Körösladányi MSK

Megye I: drámai körülmények között búcsúztak az elekiek

A Megye I-ből kieső csapat szezonját nehéz értékelni, Szentgáli Zoltán mégis megpróbálta összefoglalni gondolatait az eleki idényről. A csapat a gyenge ősz után tavasszal már-már úgy tűnt, hogy nem esik ki, aztán az utolsó fordulóban egy félig megnyert meccsen kikaptak, ami miatt az utolsó helyre kerültek.

Friss feljutóként nem volt könnyű dolga az elekieknek, ősszel csupán hat pontot szereztek, de az akkor elég volt az utolsó előtti helyre. A szezon második felében aztán volt egy jó periódusa a csapatnak, amikor úgy tűnt, hogy meglesz nekik a bennmaradás is, de ez végül nem így lett. Az utolsó fordulóban pontszerzés esetén megtartották volna a Megye I-es tagságot, de 1-0-s előnyből kikaptak a hosszabbításban, így az utolsó helyre kerültek. Szentgáli Zoltán értékelte a csapat szereplését.

Eleki LE   5 – 1 – 22   39-101 -62   16 pont   (15. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

Elég keserű szájízzel tudok visszatekinteni a szezonra. Ősszel szinte teljesen széthullott az a csapat, amelyikkel feljutottunk, így télen mindenképpen erősítenünk kellett. Ezt a vezetőségnek legjobb tudása szerint sikerült megoldania. Szerencsére sikerült olyan srácokat igazolnunk, akik a pályán és a pályán kívül is tudtak némi pluszt adni a csapatnak, csak sajnos vékonyra sikerült a keret. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jöttek is a sérülések, sokszor az ifiből érkező játékosokkal tudtunk csak kiállni (ezúton is köszönjük, hogy lehetett rájuk számítani a bajban). Az utolsó, Dévaványa elleni meccsünk hűen tükrözi a szezonunkat: egy gyenge “első félidő” után a másodikban megfogyatkozva vezetést szereztünk, amit nem tudtunk megtartani és a hajrában jött is a “pofon”.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Nem sok dologgal lehetünk elégedettek, hiszen a helyezésünk erre nem adhat okot. Azt pedig, hogy mivel voltam elégedetlen, nem szeretném leírni, mert nem szeretnék senkit megbántani és kár a múlton rágódni. A következő szezont tiszta lappal nyitjuk és megpróbáljuk színesebbre festeni, mint az ideit.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Legszívesebben a Füzesgyarmat elleni idegenbeli meccsre emlékszem vissza, ahol remekül védekeztünk a nagyszerű támadókkal rendelkező gyarmatiak ellen és 3:0-ra sikerült legyőznünk az előzetesen sokkal esélyesebb ellenfelet.

Volt egy jobb szériátok a tavasz közepén, miért nem sikerült megtartanotok azt a formát?

Mint már említettem, nagyon rövid volt a kispadunk és így a csapat nem tudta megoldani, hogy 3-4-en kidőltünk a kezdő csapatból. Emellé még jöttek utána az eltiltások, így néha örültünk, hogy egyáltalán ki tudtunk állni.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Az elmúlt években külső szemlélője voltam a bajnokságnak, így nincs viszonyítási alapom. Az viszont látszódik, hogy szinte mindenhol megvannak a feltételek ahhoz, hogy a játékosoknak csak a játékkal kelljen foglalkozni és a legtöbb helyen így is tesznek. Rengeteget számít a szakmai felkészítettség és már nem elég csupán az, ha valaki “tehetséges”, vagy “lelkes”.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

A legnagyobb meglepetést a mi utolsó helyezésünk mellett a Tótkomlós remek hajrája okozta. Nem gondoltam volna, hogy a végére így elkezdik nyerni a meccseket és ennyi meglepetést okoznak, de mint láttuk, bármi megtörténhet és ezért szép ez a játék.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 6 =