Körösladányi MSK

Megye II. – Voltak feltámadások és mélyrepülések is tavasszal

A három dobogós csapat teljesített a leginkább kiegyensúlyozottan a 2015/16-os bajnokságban, míg a Sarkad és a Sarkadkeresztúr rengeteget javított tavaszra, ellenben a Csanádapáca és a Mezőberény nagyon gyenge tavaszon van túl, ami miatt utóbbi gárda búcsúzni is kényszerült a második vonaltól.

Megye II.

Lőkösháza

Magabiztosan menetelt a végső cél felé a Lőkösháza, egyedül a szezon vége fele volt egy kis megingás, ami miatt majdnem elveszítették az első helyüket is, de végül a csapat egész éves jó teljesítményének köszönhetően bajnok lett. Csupán négyszer nem nyertek a harminc meccsből, száznál is több gólt lőttek. Kell ennél több?

Békésszentandrás

A békésszentandrásiak egész éve szinte abból állt, hogy a Lőkösházát üldözték, egyszer ugyan meg is előzték őket a hajrában, de a csapat nem tudta saját kezébe venni az irányítást. Ilyen remek szezonnal akár bajnoki címet is nyerhettek volna, ám volt aki náluk is jobban teljesített.

Medgyesegyháza

A Megye III-as feljutást követően álomszerűen menetelt a csapat előre, a harmadik helyük elég korán biztossá vált, aztán a szezon végével lehet megszűnik a csapat. Érdekes történet a Medgyesegyházáé, az biztos, hogy nem a közeljövőben érnek el megint ilyen szép eredményt a település labdarúgói.

Sarkad

A sarkadiak játéka feljavult a szezon második felére, ennek köszönhetően tavasszal tíz ponttal többet szereztek, mint ősszel. Megérdemelten értek célba a negyedik helyen, hiszen sokat tettek ezért az eredményért, sajnálhatják, hogy nem csak most kezdődött a szezon.

Sarkadkeresztúr

Ősszel 15, tavasszal 34 pontot gyűjtött a sarkadkeresztúri csapat, így érthető, hogy a téli 14. pozícióból, hogy kerültek a szezon végére az ötödik helyre. A csapatnál – hasonlóan Sarkadhoz – sajnálhatják, hogy nem csak most indult el az idény, de vélhetően bizakodnak abban, hogy ez a jó forma a következő szezonra is átmenthető lesz.

Kunágota

Jobban szerepelt az újonc Kunágota is a szezon második részében, de annyival látványosabban voltak jobbak, mint az előbb említett két csapat. Az együttesnél ráadásul az idény végére az eltiltások is felhalmozódtak és elfogyott a csapat, ennek ellenére mondhatni ötven százalékosan teljesítettek, aminek eredménye a hatodik hely lett.

Békéscsabai MÁV

Kiegyensúlyozottan szerepelt a vasutas csapat ebben a bajnokságban, ám az őszi helyezéshez képest némileg rontottak. A csapatnál voltak meglepetések a szezon során, ám körülbelül ezt várhattuk tőlök, nem okoztak senkinek sem csalódást. A hetedik hely reális.

Békés

Az őszi negyedik hely után nem sokan gondolták volna, hogy a Békés végül csak nyolcadik helyen fejezi be a szezont. Nos, a tavasz rosszul alakult a csapatnál, volt egy hosszabb nyeretlenségi sorozatuk is, amit az Újkígyós kiütésével zártak le, de ez most a nyolcadik helyre volt elég.

Bucsa

A mindig masszív bucsaiak stabilan szerepeltek, a középmezőnyben nagyon megragadt a csapat. Többeknek okoztak kellemetlen pillanatokat, végül azonban mégsem a helyezésüket, hanem az idényzárót sajnálhatják, ahol két játékosuk is komolyabb eltiltást kapott.

Battonya

Sokáig a kiesés ellen menekült a Battonya, ám a szezonban mutatott hajrájuk miatt bőven bennmaradtak ebben az osztályban. Az utolsó hét mérkőzésükön csak egyet veszítettek el, így a megszerzett 10. helyükért megdolgoztak.

Gyomaendrőd

Tizenegyedik helyen ért célba a gyomai csapat, ám a tavaszük felejthetőre sikerült, ősszel sokkal több mérkőzés után emlékezhettünk a csapatra az eredmények miatt. Az idény első felében elért hetedik hely emiatt a tavasz végére elúszott, négy pozíciót veszítettek, velük zárul a Megye II-es középmezőny.

Okány

A tabellára pillantva mondhatnánk azt, hogy sima volt az Okány bennmaradása, de az nem lenne igaz. A csapatnál sokáig rezgett a léc, aztán a hajrában bekövetkező egy-két győzelemnek köszönhetően megnyugtató helyre kerültek. A következő szezonban minden bizonnyal nem akarják ideig kitolni a döntést.

Újkígyós

A csapat tíz zsinórban elveszített mérkőzéssel fejezte be az idényt, de így sem kerültek kieső helyre, hiszen a Csanádapáca és a Mezőberény sem tudott meccseket nyerni. Nagy változásra lesz szükség a gárdánál, hiszen a 2016/17-es bajnokságban így veszélyben lehetnek.

Csanádapáca

Csupán négy pontot szerzett tavasszal a Csanádapáca, így összességében az őszi eredmények köszönhetik, hogy éppen bennmaradtak a második vonalban, hiszen csak jobb gólkülönbségük miatt sikerült kiharcolni a bennmaradást. A csapat bajban lehet a következő idényben, ennél mindenképpen több kell.

Dombegyház

Nulla ponttal telelt a Dombegyház, aztán a bajnokság második felében 22 pontot szereztek, amivel majdnem a bennmaradást is kivívták. Lehetne fogadásokat kötni, hogyha egy vagy két fordulóval hosszabb a szezon, akkor bennmaradt volna-e a Dombegyház, de vélhetően erre a kérdésre akkor igen lenne a válasz. A csapat nagyot hajrázott, de így sem menekültek meg.

Mezőberény

Hasonlóan a Csanádapácához, nagyon gyenge tavaszon van túl a Mezőberény is. Összesen öt pontot szereztek, ami miatt a bajnokság végére már az utolsó helyig csúsztak vissza. A bennmaradást még az utolsó fordulóban is lett volna esélye kivívni az együttesnek, de elmulasztották, így 16. helyen zárták a szezont.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 11 =