Körösladányi MSK

Somogyi János: a tervezett munkát szinte maximálisan elvégezte a csapat

Amit Somogyi János mester eltervezett a nyárra, az szinte teljes egészében meg is valósult. Trénerünk örült, hogy több fiatal is felkerült a kerethez, akikkel meg is volt elégedve, bizakodva várja az őszi bajnoki rajtot. Nem számít könnyű szezonra, de a bajnokság első felében bővel lehet keresnivalónk a mester szerint. Somogyi Jánossal beszélgettünk:

 

– A tervezett program nyolcvan százalékát sikerült elvégeznünk a nyári szünetben, a szokásos elfoglaltságok és nyári programok miatt nem tudtunk mindent megvalósítani, amit előzetesen terveztem. Az alapozás során elfogadható edzéslátogatottságot tapasztaltam, a felkészülési mérkőzéseink is jól sikerültek, ugye egy kivételével mindet megnyertük. Ennek ellenére mégis azt mondom, hogy azok a meccsek szolgálták igazán jól a felkészülést, ahol a csapatnak teljes erőbedobással kellett küzdenie (Hajdúszoboszló, Gyulai Termál), a nagy arányú győzelmek nem ilyenek voltak. A nyár folyamán több fiatal is felkerült a felnőttek közé, és úgy gondolom, hogy többeknek komoly sansza van rövid időn belül stabilizálni a helyüket a csapatban. A fiatalok hozzáállásával elégedett voltam, számítunk rájuk, bennük van a jövő – mondta a felkészüléssel kapcsolatban Somogyi János, a csapat trénere.

A bajnoki rajt nem tűnik könnyűnek idén sem, a Szarvas elleni idegenbeli szereplést követi egy hazai Dévaványa elleni rangadó, majd a megerősödött Mezőhegyes érkezik hozzánk. A bajnokság kezdete előtt azonban még egy kupafordulót is játszunk, ahol ellenfelünk éppen az a Kondoros lesz, akik ellen a döntőt megnyertük júniusban.

– A hétvégi kupafordulóban nehéz dolgunk lesz, hiszen a Kondoros erősödött nyáron, meg persze a visszavágás vágya is fűti őket, de ennek ellenére szeretnénk szombaton nyerni, véleményem szerint hasonlóan szoros csata várható, mint a döntőben. A bajnokságban szerintem reális elvárás lehet a fiúk felé, hogy a tabella első felében végezzünk, az első három meccsünkből szeretném, ha legalább kettőt megnyernénk, a hazai meccsekből ki kell hozni a maximumot – jegyezte meg edzőnk a bajnoksággal és a célokkal kapcsolatban.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + egy =