Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. osztály mérkőzései

Hétvégén már a Megye I-es bajnokság is elrajtol, és ugyan minden mérkőzésre lehetne konkrét tippet mondani, mégis minden bizonnyal lesz meglepetés az első fordulóban, talán nem is egy… A második vonal ebben a fordulóban sem lesz teljes, a hét mérkőzésen több csapat is javíthat majd, míg a Békésszentandrás első meccsét játssza vasárnap.

 

Megye I.

Kondoros – Tótkomlós
Jv.:
Barta Tibor
péntek, 17:30

A szezon még nem kezdődött el, mégis a kupafordulók alapján azt mondhatjuk, hogy a Kondoros jobban kapta el a rajtot. A vendégeknél ráadásul már az első tétmérkőzésen volt egy komoly sérülés, ami az egész szezonjukra kihatással lehet. Hazai pályán a Kondorosnak hoznia kellene az első bajnoki meccsét, bár a Tótkomlós minden bizonnyal masszívan fogja védeni a kapuját.

Jamina – Szabadkígyós
Jv.:
Kocsondi Bálint
péntek, 18:00

A kupából mindkét csapat egy kör után búcsúzott, így egy kicsivel több idejük volt felkészülni a bajnoki nyitányra. A Szabadkígyós – hasonlóan az előző szezonhoz – előzetesen erősebb játékoskerettel rendelkezik, ettől függetlenül idegenben nem mehetnek biztosra, mert a Jaminát tavasszal is a meglepetés csapatok közé lehetett sorolni, lehet ez most sem lesz másképp…

Dévaványa – Rákóczi Vasas
Jv.:
Bálint Zoltán
vasárnap, 17:30

A Dévaványa mindkét kupafordulóban igazi csapatmunkáról tett tanúbizonyságot, igaz a második körben ez is kevés volt a továbbjutáshoz. A Rákóczi Vasas ezzel szemben állva maradt abban a sorozatban is, vasárnap pedig már a Dévaványa ellen játszanak. A papírforma alapján a Rákóczi Vasas három pontért utazik Körösladányba – itt játszik a Dévaványa -, számukra a pontvesztés csalódás lenne. Mégsem jelenthetjük ki, hogy a „hazaiak” kikapnak, hiszen van elképzelés ebben a dévaványai csapatban, bár tény, hogy nagyon nehéz dolguk lesz.

Füzesgyarmat – Mezőhegyes
Jv.:
Telek András
vasárnap, 17:30

Nem titkolt célja a Füzesgyarmatnak, hogy az idei bajnokságban bajnoki címet nyerjenek, ennek megfelelően a nyári átigazolási időszakban mindent megtettek a keret megerősítésének érdekében, ami két kupaforduló után sikeresnek tűnik. A Mezőhegyes is erősödött tavasz óta, a csapatnál ebben a szezonban már a stabil középmezőnybe kerülés az elvárás, ami reális cél lehet. Az első fordulóban még egyelőre nem feltétlen a pontgyűjtés lebeghet a vendégek szeme előtt, akik már egy döntetlennel is elégedettek lehetnének a Füzesgyarmat otthonában.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Vésztő – Szeghalom
Jv.:
Hanyecz Bence
péntek, 17:30

Szarvas – Körösladány
Jv.:
Szelezsán György
péntek, 17:30


Megye II.

Lőkösháza – Békéscsabai MÁV
Jv.:
Farkas Csaba Zsolt
vasárnap, 17:30

Mindkét csapat döntetlennel rajtolt múlt héten, ám egyik gárda sem lehet ezzel elégedett. A Lőkösháza a Battonya otthonában ikszelt, míg a MÁV egy fair play szempontból emlékezetes góllal veszített két pontot hazai pályán. Vasárnap meglesz a javítási lehetőség mindkét oldalon, de hazai környezetben az előző szezon bajnoka abszolút esélyes lesz.

Békés – Battonya
Jv.:
Modes Ottó Péter
vasárnap, 17:30

Ugyan ebben a párharcban is két egy pontos csapat találkozik, de arról lehetne vitatkozni, hogy melyik félnek ér többet ez az egy egység. A békésiek hazai pályán semmiképp sem hibázhatnak, hiszen idén is ott lehetnek a tabella elején, de a Battonya hasonlóan meglepetést akar majd okozni, mint a Lőkösháza ellen.

Újkígyós – Békésszentandrás
Jv.:
Krisán János
vasárnap, 17:30

A vendégek még csak most csapnak bele a lecsóba, vélhetően már nagyon készültek az idei első meccsre. Ki gondolta volna, hogy a második fordulóban az az Újkígyós lesz az ellenfelük, akik vezetik a tabellát? Nos, a hazaiak a Csanádapácát felülmúlták, papíron azonban a Békésszentandrás már nagyobb falat, de ki tudja, lehet most is benne lesz a pakliban egy meglepetés.

Gyomaendrőd – Bucsa
Jv.:
Sándor Gergő
vasárnap, 17:30

Nagy visszhangot keltett a gyomaendrődiek békéscsabai vendégszereplése, de ez már a múlté. A csapat csakúgy, mint az előző idényben, stabil középcsapat lehet, de ez a bucsaiakra is igaz, akik az első mérkőzésüket megnyerték. Szoros, kiélezett csata várható a két fél között, nüanszok fognak dönteni.

Kunágota – Csorvás
Jv.:
Szűcs Zsolt
vasárnap, 17:30

A sarkadiakat is meglepte a csorvási alakulat, így az első fordulóban vereséget szenvedő Kunágota hazai pályán is megizzadhat vasárnap. A Csorvás ezzel a döntetlennel még lelkesebb lehet majd hétvégén, van esély egy vendég meglepetésre ezen az összecsapáson.

Sarkad – Okány
Jv.:
Sechna Gábor
vasárnap, 17:30

Az újonc bizony meglepte a sarkadiakat, de hazai pályán az Okány ellen kötelező lesz számukra a javítás. Papíron erre sok esély van, azonban a vendégek múlt héten a tavasszal remeklő Sarkadkeresztúr skalpját is majdnem begyűjtötték. Hazai környezetben az ilyen meccseket ugyan hoznia kell a Sarkadnak, mégsem egyértelmű az ő sikerük.

Sarkadkeresztúr – Csanádapáca
Jv.:
Pécs Zoltán
vasárnap, 17:30

A Csanádapáca egy forduló után a sereghajtó helyére került, hiszen nagy meglepetésre az Újkígyós kiütötte őket. Ezen gyorsan javítani kell majd a csapatnál, bár kérdés, hogy egy hét alatt mennyit tud majd javulni a gárda. A Sarkadkeresztúr Okányban éppen, hogy pontot mentett, ennél hétvégén biztosan többet akarnak majd.

Kép: mezokovacshazite.gportal.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenhét =