Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

A Körösladány és a Szabadkígyós magabiztosan győzött hazai pályán, a Vésztő a sírból mentett egy pontot, a Dévaványa pedig kétgólos előnyből kapott ki idegenben. A Békés idegenben nyert magabiztosan, ezzel kihasználta a Szentandrás botlását, győzni tudott a Csorvás és a Csanádapáca is hazai pályán.

 

Megye I.

Körösladány – Szarvas 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. az 55., Nagy S. a 74. és Viszkok D. (ög.) a 78. percben.

Az első játékrészben három ziccert is elpuskázott csapatunk, így félhettünk attól, hogy ez nehogy megbosszulja magát. Vendégeink azonban igazi helyzet nélkül hozták le a mérkőzést, míg mi a második félidőben szinte minden lehetőségünket értékesítettük, így pedig megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

Szabadkígyós – Jamina 6 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Farkas F. a 20., Cseke T. a 43., a 90., Milek B. az 59., Pozsár G. a 62. és Piti L. a 66. percben.
Kiállítva: Kerekes A. (Jamina) a 65. percben.

Nem hozott szoros mérkőzést a két fél összecsapása, pedig ősszel csak egyetlen gól döntött Békéscsabán fordított felállásban. A Szabadkígyós meggyőző fölénnyel zsebelte be a három pontot, a vendégek ráadásul emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

Mezőhegyes – Füzesgyarmat 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Urbán S. az 58. és Miklya M. a 64. percben.

A találkozó első felében még nem született gól, bár várható volt, hogy a Mezőhegyes hazai pályán megszorongatja a Füzesgyarmatot. A második félidő derekán viszont két gólt is szerzett a vendég gárda, ezzel pedig megnyerték a meccset, így a forduló után is az élen maradnak.

Szeghalom – Vésztő 3 – 3 (3 – 0)
Gólszerzők:
Tóth G. a 16., Mező S. a 19., a 31. ill. Rábai R. a 48., Fésűs K. a 70. és Tóth K. a 85. percben.

Gyorsan jöttek a szeghalmi gólok az első félidőben, így a házigazda számára jól alakult a „pályaavató” mérkőzés. A második játékrészben azonban valami történhetett, mert a vendégek szépen lassan ledolgozták a hátrányukat, végül pedig egy ponttal távoztak Szeghalomról. A hazaiak egy félig megnyert meccset engedtek ki a kezükből.

Rákóczi Vasas – Dévaványa 4 – 2 (1 – 2)
Gólszerzők:
Simon R. a 42., a 78., a 87., Szabó N. az 50. ill. Ernyes R. a 15. és a 22. percben.
Kiállítva: Sajti B. (Rákóczi Vasas) a 81. percben.

Meglepte a hazaiak a Dévaványa, hiszen Ernyes duplájával 22 perc után kettővel vezetett a vendég csapat. A lehető legjobbkor, a szünet előtt szépített a Rákóczi, majd a fordulás után ismét egyből betaláltak, így egálra hozták a meccset. A hajrát aztán a vendéglátók bírták jobban, így az utolsó negyedórában szerzett két góljukkal eldöntötték a meccset.

Vasárnap

Tótkomlós – Kondoros 0 – 3 (0 – 2)
Gólszerzők: Péli T. a 7., a 9. és Moszheim J. (ög.) a 48. percben.

Korán kétgólos előnybe került a Kondoros idegenben is, így a Tótkomlós pontszerzési esélyei hamar szertefoszlottak. A végeredményt egy öngól alakította ki a második félidőben, így pedig a KOTE továbbra is rosszabb gólkülönbsége miatt marad a második helyen.


Megye II.

Csanádapáca – Sarkadkeresztúr 1 – 0 (0 – 0)
Gólszerző:
Kránitz A. a 70. percben.
Kiállítva: Sajti K. (Sarkadkeresztúr) a 70. percben.

Szoros mérkőzésen dőlt el a három pont sorsa, végül pedig egy tizenegyes és egy kiállítás pecsételte meg a vendégek sorsát. A Sarkadkeresztúrnak ezzel a vereséggel egy hosszabb veretlenségi sorozata szakadt meg.

Battonya – Békés 1 – 5 (0 – 0)
Gólszerzők:
Podina L. a 71. ill. Molnár R. (ög.) az 52., Reszelő J. a 60., a 67., Kardos I. a 64. és Római J. a 73. percben.

Az első félidőben úgy alakult a mérkőzés, ahogy arra számítani lehetett: szorosan. A második félidőt aztán egy battonyai öngól nyitotta, ami be is indította a békési gépezetet, és a vendégek gyorsan elhúztak négy góllal, ami elég volt a sikerhez. Ezzel pontszámban beérték a döntetlent játszó Békésszentandrást.

Csorvás – Kunágota 4 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Varga G. a 22., Gyevi-Nagy B. a 30., Kaszai N. a 79. és Tomka J. a 90. percben.

Két gyengén szereplő együttesnek jó alkalom volt ez az összecsapás a javításra. A lehetőséggel a Csorvás élt, akik az első és a második játékrészben is 2-2 gólt szereztek.

Békéscsabai MÁV – Lőkösháza 0 – 1 (0 – 0)
Gólszerző:
Barna A. az 51. percben.

A vártnál sokkal szorosabb lett ez a mérkőzés, hiszen a sereghajtó MÁV, csak egyetlen góllal maradt alul a Lőkösháza ellen. A vendégeket Barna A. mentette meg a botlástól.

Okány – Sarkad 0 – 0
Kiállítva:
Kocsis Z. a 86. percben.

Nem jutott dűlőre a két csapat, egyetlen gól sem esett a mérkőzésen. Kérdés, hogy az egy pont melyik félnek lesz majd jó a végelszámolásnál. A hazaiak a mérkőzés hajrájában emberhátrányba kerültek.

Békésszentandrás – Újkígyós 3 – 3 (2 – 2)
Gólszerzők:
Virág I. a 14., a 44., a 64. ill. Dunai Z. az 5., Horváth B. a 12. és Farkas V. az 52. percben.

Újból meglepetést okozott az újkígyósi csapat a Békésszentandrás ellen. Ősszel legyőzték mostani ellenfelüket, most pedig a hazaiak szinte az egész meccsen futottak az eredmény után. A vendéglátók örülhetnek az egy pontnak, hiszen most nem az Újkígyós mentett pontot. A botlás ellenére jobb gólaránnyal az élen maradt a Szentandrás.

Doboz – Atletico Békéscsaba 8 – 0 (5 – 0)
Gólszerzők:
Sztojka Zs. a 6., a 24., Kopács Zs. a 12., a 75., Lukucz I. a 20., Huszár A. a 21., Rácz Gy. a 68. és Szabó Gy. a 79. percben.

Újra nagy arányú vereségbe szaladt bele az Atletico Békéscsaba, most a Doboz múlta őket felül teljesen simán. A csapat így őrzi harmadik helyét a tabellán.

Vasárnap

Bucsa – Gyomaendrőd 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők: Szőke R. a 23. ill. Sebők M. az 52. percben.

Döntetlent játszott egymással a két csapat, de ez benne volt a pakliban, hiszen két nagyon hasonló együttes csapott össze egymással Bucsán. A tabellán is fej-fej mellett halad a két csapat, a hazaiak a nyolcadik, a vendégek a kilencedik helyen tanyáznak.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenkilenc =