Körösladányi MSK

A jó játék nem hozott eredményt

Csapatunk a Nemzeti Bajnokság Keleti Csoportjának első fordulójában a Debreceni VSC II. csapatától szenvedett minimális arányú vereséget..

Debreceni VSC II–Körösladány MSK 1–0 (1–0)
Bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 250 néző. Vezette: Valu Tibor (Elek Balázs, Tóth Ádám).
Debrecen II: Erdélyi – Kusnyir, Tordai, Fábián, Fűzfői – Takács, Sárosi, Zahuczky, Horváth Z. (Székelyhidi, 80.) – Rácz (Batai, 66.), Bökönyi (Saná Gomes, 90.). Vezetőedző: Máté Péter.
Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Zelenyánszki (Farkas J., 83.), Wéber, Bakk (Illés, 76.) – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Urbán, 76.), Burai (Kisari, 83.), Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Horváth Z. (20.).

Az első félidő 6. percében a vezetést is megszerezhettük volna, de sajnos Wéber szabadrúgása kipattant a kapusról, a támadóink pedig későn eszméltek, így a védelemnek és a kapusnak sikerült tisztázni.

Ezt megelőzően is mezőfölényben játszottunk, többet birtokoltuk a labdást a hazaiak nem lépték át a felezőt. A helyzetet követően is ez maradt a felállás, mezőnyben jól járatuk a labdát, de egy kicsi mindig hiányzott ahhoz, hogy igazán veszélyes helyzeteket alakítsunk ki a debreceni kapu előtt.

Aztán a futball törvénye szerint az ellenfelünk az első akciójából, fogva Fortuna kezét megszerezte a vezetést, egy jobb oldalon futó akciónál a védőnkről Horvát elé került a labda aki 10-02 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1:0

A csapatunkat megfogta a gól, egy percen belül egyenlíthettünk volna, de a gólvonalról tisztáztak a védők, a 24. percben a nagy kedvel játszó Malkócs lövését védte Erdélyi. A 27. percben egy hatalmas hazai helyzet maradt ki a középen tisztán érkező hazai csatár a kapu fölé lőtt néhány méterről.

A 35. percben Burai vett át egy labdát az ellenfél 16-os vonalánál tisztán, a kapujából kilépő Erdélyi elütötte, ezt a nagyjából 250 néző látta, de akinek igazán látni kellett volna a játékvezető és az asszisztense sajnos nem vette észre, így a kapusnak jogosan járó piros lap helyett Ekker Attilát figyelmeztette szóban a reklamálásért Valu sporttárs.

A félidő vége felé több szögletet is beíveltünk a hazai kapu elé, de némi szerencsével minden alkalommal tisztázni tudtak a hazai játékosok.

A második félidő ott folytatódott ahol az első abban maradt, csapatunk támadott, a kis loki védekezett és kontrázott. Az 51 percben Malkócs lövése arasznyival csorgott mellé, az 55 percben Burai az oldalhálóba lőtt jó helyzetből, majd a hazaik nagy helyzete következett, Bakk Ádám a térfelünkön elvétett egy keresztbe lőtt labdát, a hazaiak játékosa egyedül lépett így ki, de az ordító helyzetét kapufára lőtte.

Továbbra is mezőfölényben játszottunk, kisebb helyzeteink volta például Pusztai nem tudta átvenni Wéber passzát az ötösön, majd Czirok hagyott ki kisebb lehetőséget.

A pontot érő helyzetünk azonban a 89. perceben maradt ki, amikor a frissen beállt Farkas János maradt le centikkel egy keresztbe lőtt labdáról.

Sajnos a mai napon hadilábon álltunk a helyzetkihasználással, így nem lehetett más az eredmény, mint vereség. Javításra már szerdán lehetőség lesz amikor a Vasas II. csapatát fogadjuk hazai pályán 17 óra 30 perctől.

Jó: Kusnyir, Fűzfői, Sárosi, Erdélyi, ill. Malkócs, Czirok, Pusztai, Ruzsa.

Ekker Attila: – Jól léptünk a meccsbe, az első negyedórában domináltunk. Később kiegyenlített lett a játék, ebben az időszakban kaptuk a gólt, ami nem törte meg a csapatot. A második félidőre mindent egylapra feltéve támadtunk, talán egy kaput eltaláló lövése volt az ellenfélnek, mi viszont nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket. Pozitív a jövőre nézve, hogy játékban megérkeztünk az osztályba.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − három =