Körösladányi MSK

A második megyei “rangadó” következik

Az NB III. Keleti Csoportjának 38. utolsó fordulójában a jelenleg a tabella 17. helyén álló Füzesgyarmati SK vendégei leszünk, akivel egy újabb megyei “rangadót” játszunk.

Ellenfelünk hullámzóan teljesít ebben a szezonban, és a keret erőssége, minősége alapján vártnál gyengébben szerepel.

A keret minőségét mutatja azonban az alábbi rövid ismertető is. Játékosaik közül kezdjük talán a csapat kapusánál a remek adottságokkal bíró Fildan Calin Florinnal aki már a 7. szezonját tölti Gyarmaton, korábban a CSM Ramnicu Valcea együttesével a román II. osztályban is szerepelt. A védelemben a 6. éve itt játszó Raducu Constantin Sorin a vezér aki korábban Békéscsabán szerepelt az NB II-ben, illetve román II. osztályban is szerepelt az AS Alro Slatina csapatában. Achim Ádám Sándor a Szeged 2011 csapatában szerepelt a NB II-ben, és már 5 éve játszik Gyarmaton, testvére Achim Sebastian Zoltán pedig a Gyirmóttal szerepelt az NB I-ben is. A csapat két kiváló rutinos támadóval is rendelkezett ősszel azonban a korábban Sopronban az NB I-ben is szereplő Cigan Christian-Lucian eligazolt a télen, viszont maradt és továbbra is szerzi a gólokat a bajnokságban eddig 13 gólig jutó, korábban a Cigánddal az NB II-ben szereplő Popescu Gheorghe Róbert. Ezeken a játékosokon kívül is számos rutinos labdarúgó szerepel a vendégek keretében, például a 9 gólt szerző Kis Szabolcs, vagy a 6 éve Gyarmaton játszó Pataki Zalán Lajos, vagy az NB I-ben két mérkőzésen bemutatkozó Orovecz Ádám. Összességében egy remek játékosokól álló, összeszokott, kiváló csapat vár ránk egy nagyon nehéz, várhatóan nagy taktikai csatát hozó mérkőzésen, mely számukra azzal a téttel is bír, hogy a egyenes ágon, megelőzve az Eger csapatát, vagy csak adminisztratív úton a létszámbővítés miatt maradnak bent az osztályban.

Győzelemmel érkeznek erre a rangadóra a Jászberény csapatát 3:0 arányban múlták felül idegenben, korábban pedig arattak néhány bravúros győzelmet például Sényőn s Tiszafüreden s győzni tudtak. Jelen pillanatban 44 pont áll a nevük mellett a tabellán, egy esetleges győzelemmel, akár 3 helyet is előre tudnának lépni.

Mi egy Békéscsabai II. elleni hazai vereségből érkezünk erre a mérkőzésre, ez a vereség sajnos szétfoszlatta az álmainkat az éremről, így számunkra a 4. hely megszerzése lehetne a tét, de tekintettel arra, hogy az előttünk lévő DVSC II. Jászberénybe utazik, erre már nincs sok esély, a mögöttünk álló Kisvárda II. pedig nem tud már utolérni bennünket, mert az előnyünk 4 pont velük szemben, így gyakorlatilag az 5. helyünk, újoncként 60 pontot szerezve eddig, már biztos.

Szeretnénk szépen zárni ezt a szezont, ennek érdekében győzni megyünk a szomszédvárhoz, a keretünk teljes lesz, így a szakmai stábnak lesznek variációs lehetőségei, különösen annak tükrében, hogy megkezdhetjük a felkészülést a következő szezonra.

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizenhárom =