Körösladányi MSK

Körösladány MSK–Karcagi SE 5–2 (4–0)
Körösladány, 450 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Vilmányi Simon, Csákó Patrik).
Gólszerző: Malkócs (8.), Czirok (12., 32.), Wéber (30.), Zelenyánszki (55.), ill. Pap Zs. (68., 74.). Kiállítva: Sidibe (77.)

Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Papp D., Wéber (Palik, 82.), Bakk – Zelenyánszki (Murvai, 59.), Ruzsa – Kisari (Farkas J., 59.), Burai (Szántó B., 82.), Czirok – Malkócs (Csicsely, 68.).

Vezetőedző: Ekker Attila

Karcag: Fedinisinec – Pap Zs., Tóth G., Éles, Tóth M. (Nagy Z., 46.) – Szentannai (Balajti, 64.), Virág, Szabó L., Juhász (Kuti, 82.) – Oláh (Maruscsák, 46.), Miterkó (Sidibe, 64.).

Vezetőedző: Igor Bogdanovics.

A mérkőzés 3. percében Papp Dániel 8 méteres lövése a felső lécen csattant, ezzel adtuk meg az alaphangját a mérkőzésnek. Enyhe mezőfölényben játszottunk, aztán Malkócs Marcell a 8. percben egy beívelés után a 16-os sarkáról bevette a vendégek kapuját egy szép, jól helyezett lapos lövéssel. (1:0) Lendületben maradtunk, letámadásunk folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégeket. Ennek lett az eredménye a második gólunk, a kapusuk egy hazapasszolt labdával próbált cselezni az ötösön, de a szemfüles Czirok József elvette a labdát tőle és a kapuba passzolta. (2:0) A vendégek próbáltak támadni, egy-két kisebb lehetőséget is kialakítottak, de az ivószünet most nekünk jött jól, utána higgadtan kezdtünk játszani. Szélen vezettünk gyors támadásokat, mely mindig gondot okozott a karcagi védelemnek. A 30. és 32. percben pedig két pontrúgásból lezártuk a mérkőzést, előbb Wéber László bólintott be egy bal oldali szögletet (3:0), két perc múlva pedig Czirok József már a második gólját szerezte meg egy jobbról elvégzett sarokrúgásból (4:0).

A második félidő elején a vendégek magasabb fokozatba kapcsoltak, de egy sakk-mattra kijátszott támadást Zelenyánszki László fejezett be pontosan, megszerezve az ötödik gólunkat (5:0).

A vezetőedzőnk már a vasárnapi nehéz mérkőzésünkre gondolva lehozta a a kulcsembereket, lehetőséget adva az eddig kevesebbet játszóknak, ezzel a jól működő csapatszerkezet két alkalommal is megingott, így előbb egy belőtt labdát Pap Zsolt lőtt szép mozdulattal a kapunkba (5:1), majd 5 perc múlva szintén egy beadást vágott kapásból a hálónkba (5:2). A gólok adhattak volna némi reményt a vendégeknek a felzárkózásra, azonban a rutinos Sidibe kiállítása eldöntötte a mérkőzést, ettől kezdve csapatunk fölényben játszott, volt néhány kisebb lehetőségünk, de ezek sajnos kimaradtak.

Csapatunk megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az első félidőbeli parádés játékával!

Ekker Attila: – Remek munkát végeztek a fiúk az első félidőben, ennek volt köszönhető a nagyarányú vezetés. A szünetben átbeszéltük ennek a veszélyeit. Góllal kezdtük a második félidőt is, csak azt sajnálom, hogy a játékrész közepére kicsit leeresztettünk. Ettől függetlenül jár a gratuláció a csapatnak.