Körösladányi MSK

Körösladány-Szolnok

Csapatunk nem a legjobb előjelekkel várta a Szolnok elleni csoport rangadót az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 1. fordulójában.

Sérülés miatt nem számíthattunk Ruzsa, Farkas és Selmeczi-Tóth játékra, illetve kisebb sérülés miatt Kertész, Pusztai, Jánovszki is hagyott ki edzéseket.

A felkészülés során a vendégekkel már megmérkőztünk, akkor hazai pályán szoros mérkőzésen 2:1 arányban sikerült győzni.

A mérkőzés jó indult számunkra, hiszen a szolnoki kapus óriási hibájából a Zelnyánszki indításával a jobb szélen megfutó Czirok már az 5. percben bevette a kapuját. A támadó elvette a labdát a látogatók tizenhatoson kívül ügyetlenkedő egyesétől, így szerzett könnyű gólt. A Szolnok próbált egyenlíteni , akik Iván révén közel jártak az egyenlítéshez, de közeli lövését Kertész bravúrral hárította. A mezőnyben kiegyenlített küzdelem dominált, a kapuk egyik oldalon sem igazán forogtak veszélyben az első félidő hátralévő részében, bár min két csapatnak akadtak kisebb lehetőségei.
Sajnos góllal indult a második játékrész is, de ez az egyenlítést hozta meg a vendégeknek. Egy előre ívelt labdánál Kertész a kapujában ragadt, a menteni igyekvő Zelenyánszki pedig a szolnoki támadót találta el, amiért büntető járt. Ezt a csapatkapitány, Lengyel lőtte higgadtan jobb sarokba. Ekker Attila cserékkel frissítette a csapatot, illetve ezzel együtt szerkezetet váltott a csapatunk, ezek közös hatására offenzívabbá vált a csapat, labdabirtoklásban a vendégek fölé nőtünk, ami az újabb gólokat is meghozta. A 73. percben egy kontra végén balra került ki a labda, a beadást pedig Rajsli lőtte 16 méterről pontosan a kapu alsó sarkába. A vendégek próbáltak támadni az egyenlítésért, de hamar megbánták, mert nem sokkal később Jánovszkit ugratták ki, aki elfektette a védőket és a kifutó hálóőr lábai alatt talált kapuba, ezzel le is zártuk a mérkőzést.

Körösladány MSK–Szolnoki MÁV FC 3–1 (1–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Juhász László, Kovács Zoltán).
Körösladány: Kertész – Sztankó (Pusztai, 56.), Raducu, Wéber, Papp Zs. – Zelenyánszki (Bakk, 56.), Talpalló N. (Kisari, 89.) – Czirok, Rajsli, Malkócs (Szabó L., 86.) – Csicsely (Jánovszki, 56.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Szolnok: Csáki – Barna V. (Bakti, 65.), Sitku, Szabó R., Pinto (Dobler, 46.) – Lengyel B., Kópis, Pelles – Dósa Zs., Busa, Iván. Vezetőedző: Horváth Csaba.
Gólszerző: Czirok (5.), Rajsli (73.), Jánovszki (78.), ill. Lengyel B. (52. – 11-esből).

Jó: Wéber, Raducu, Papp Zs., Czirok, ill. Lengyel B., Busa, Pelles.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy nem indulhatunk ki a két csapat edzőmérkőzéséből, egy sokkal stabilabb Szolnokot kaptunk. A korai gólunk után rosszul reagáltuk le a mérkőzést, emiatt nem lehettünk biztosak a dolgunkban. A második félidőben az egyenlítés után változtattunk. Ezt viszont már jól reagálta le a csapat, labdabirtoklóvá váltunk és megérdemelten nyertünk.

Horváth Csaba: Az első félidőben nem volt benne, hogy a végén vesztesen hagyjuk majd el a játékteret. Jól cseréltek azonban a hazaiak, és csapatomra erőltették akaratukat. Végül megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Videóösszefoglaló a Sportklub jóvoltából:

https://sportklub.net/videok/igy-robbant-le-a-szolnoki-gyors-korosladanyban/