Körösladányi MSK

Körösladány – Kisvárda II.

Gól nélkül nincs győzelem…

Csapatunk az NB III. Keleti Csoportjának 35. fordulójában a kiváló tavaszt produkáló Kisvárda Master Good II. együttesét fogadta.

A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mezőfölényben futballoztunk, ellenfelünk pedig a gyors kontrákban bízott.

Az első helyzet Farkas előtt adódott, amikor Dócza beadását zavartalanul fejelhette kapura, azonban a gyenge kísérletet a kapus könnyedén hárította.

A 16. percben aztán a vendégek taktikája érvényesült, Ruzsa veszett labdát a középpályán, egy be nem fújt szabálytalanság után, a labda Honchar Nikitához került, aki a kimozduló Selmeczi-Tóth mellet a hálóba helyezett. (0:1)

A következő percekben nagy akarással küzdöttünk, 10 percen belül akár három gólt is szerezhettünk volna, elsőként Czirok akinek lövését nem kis szerencsével fogta meg a vendégek spanyol kapusa Esteban Reyes Ramon.

A második szépítési lehetőséget Csicsely hagyta ki akinek lövése centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

A harmadik lehetőségünk volt talán a legnagyobb helyzet a mérkőzésen, Bakk Ádám szerzett labdát az ellenfél büntető területének sarkánál, beadását a kaputól négy méterre tisztán várta Farkas, sajnos lövése a jobb kapufa mellé ment.

A második félidő a lehetőlegrosszabban kezdődött számunkra Pusztai adott el egy labdát még a mi térfelünkön, az ellenfél játékosa megindult a szélen, Dócza keresztezett volna, azonban a labda hatalmas szerencsével visszapattant róla, Nagy Mihály Krisztián elé, aki szépen fejezte be az akciót. (0:2)

Még ezután is visszajöhetünk volna mérkőzésbe azonban Zelenyánszki beadását az újra jó helyen, szabadon lévő Farkas 6 méterről, most sem tudta a hálóba juttatni

Ezt követően meddő mezőfölényben futballoztunk a vendégek viszont távoli lövésekkel alakítottak ki helyzeteket, először egy szabadrúgást, majd egy 20méterről leadott lövést kellett hárítani Selmeczi-Tóthnak.

Aztán a 75. percben a vendégek lezárták a mérkőzést egy kapus kirúgást Wéber nézett el, Selmeczi-Tóth későn mozdult ki, kettőjük között pedig Simon Mátyás Dezső szépen lőtt a hálóba. (0:3)

A mérkőzés összefoglalója:

https://sportklub.net/videok/igy-nyert-a-kisvarda-ii-bekes-megyeben/

Körösladány MSK–Kisvárda Master Good II 0–3 (0–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 300 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Dobai Dávid, Juhász László).

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs. (Talpalló, 63.), Wéber, Dócza (Palik, 72.), Bakk – Ruzsa (Malkócs, 35.), Pusztai A. – Csicsely, Zelenyánszki, Czirok – Farkas J. (Burai, 63.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Kisvárda II: Esteban – Kozacsuk, Králik P., Stefan, Sikorszki – Bíró, Szőr – Himics (Osztrusko, 82.), Nagy M. K., Honcsar (Ponomarenko, 85.) – Heles (Simon, 69.). Edző: Gerliczki Máté.
Gólszerző: Honcsar (16.), Nagy M. K. (46.), Simon M. (76.).

Jó: senki, ill. Esteban, Szőr.

Ekker Attila: – Az egész évben szépen felépítette a csapat magának azt, hogy a bronzéremért küzdjön, viszont az elmúlt két forduló gólképtelensége elég távol repített bennünket ettől. Persze azért nem reménytelen még a helyzet, szeretnék a végjátékba olyan játékosokkal belemenni, akiket még mindig hajt ez a történelmi siker lehetősége.

Gerliczki Máté: – Ezúttal nem a jó játékunkkal nyertük meg a mérkőzést, mert az ellenfél nagyon erős volt. Most már nyugodtan levonhatjuk a konzekvenciát, hogy egy akadémiai fiúcsapatból egy felnőtt férficsapattá értek a srácok, ez az egyik legnagyobb fegyvertény. Feladta a leckét az akadémia többi gárdája, már másodjára, mivel újra nyert mindenki szombaton. Mi maradunk mindig vasárnapra, így van rajtunk nyomás, de hoztuk mi is a mérkőzésünket, ez is azt mutatja, hogy nagyon komoly munka folyik a kisvárdai akadémián. Az U17-es csapatnak külön gratulálok a bajnoki címéhez, mert országos bajnoknak lenni óriási dolog!