Körösladányi MSK

Szeged-Csanád GA. – Körösladányi MSK

Csapatunk az elmúlt szezonban az NB II-ben 4. helyen végzett Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége volt a második felkészülési mérkőzésén.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Körösladány MSK 5–1 (2–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Szeged.
Szeged: Molnár T. – Gera, Acsimovics, Lestyán, Biró – Kővári, Radics, Palincsár – Prosser, Borvető, Gajdos. Játszott még: Takács, Könczey, Nagy Zs., Szilágyi Z., Tóth B., Nyári, Haris, Magyar, Daru, Papp Á., Óvári. Edző: Alekszandar Sztevanovics.
Körösladány: Kertész – Papp Zs., Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Pusztai, Czirok – Sztankó, Csicsely, Talpalló N. – Jánovszki. Játszott még: Selmeczi-Tóth, Szilágyi D., Kisari, Szabó L., Rajsli, Szántó B., Palik, Talpalló Á., Malkócs. Edző: Ekker Attila.
Gólszerző: Palincsár (30.), Prosser (33.), Papp Á. (51.), Óvári (88.), Magyar (90.), ill. Jánovszki (41.).

A hazai csapatban az első félidőben azok a játékosok léptek pályára akik a friss szerzemények és az elmúlt évad során kevesebb lehetőséghez jutottak. De ez a csapat is kiváló, rutinos, tapasztalt játékosokból állt, elég csak megemlíteni Palincsár vagy Prosser nevét ennek alátámasztására.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés a hazaiak domináltak, de egy felső léven kívül nem alakítottak ki nagy helyzetet, mi szervezetten védekeztünk és kontrákból veszélyeztettük a kapujukat.

A 30. percben Prosser lőtte rá a labdát a büntető területen belülről, az Zelenyánszkin irányt változtatva hullt a hálóba. (1:0)

Aztán rá 3 percre Kővári cselezett keresztbe a pályán több játékosunk sem tudta megállítani, aztán a kifutó Kertészen átemelve gólt szerzett. (2:0)

Nem adtuk fel a támadást sem Czirok lehetősége után, Jánovszki viszont már szép gólt is szerzett. (2:1)

Félidőben a hazaiak sort cseréltek, mi is elkezdtük frissíteni a csapatot a heti terhelés után.

A második félidőben a hazaik végig dominálták a játékost, nem jutottunk el a hazaik kapujáig.

A félidő elején Papp lövése ért gólt (3:1), majd a hazaiak a mérkőzés végén a 88. és a 90. percben is betaláltak Óvári és Magyar révén, így vált magabiztossá a hazaik győzelme.

Összességében egy kifejezetten jó iramú mérkőzésen maradtunk alul egy osztállyal magasabb szinten szereplő élcsapattal szemben.

Ekker Attila: – Remekül helytállt a csapat, jól bírtuk erővel, szervezettek voltunk. Amit elterveztünk, tudtuk gyakorolni. Köszönjük a lehetőséget a Szegednek és sok sikert kívánunk a következő évre!

Alekszandar Sztevanovics: – Van okunk az elégedettségre. A felkészülés jelenlegi szakaszában a játék taktikai aspektusára fókuszálunk. A játékosoknak mérkőzés közben fel kell ismerniük, hogy mit gyakorlunk az edzéseken. Fontos, hogy a labdavesztésekre hogyan reagálunk: a védekező reakciónk ma kimondottan jó volt. Támadásépítésben az első félidőben kicsit körülményesek voltunk, a második játékrészben azonban már jó ritmusban futballoztunk. Érződött a fáradtság az utolsó passzoknál, de ez nem baj, miután felfrissítjük a játékosokat, jobbak leszünk. A legfontosabb, hogy senki nem sérült meg, így teljes kerettel folytathatjuk a felkészülésünket.