Körösladányi MSK

Körösladány- Szeged-Csanád GA II.

A vártnál könybebb győzelem

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoportjának utolsó őszi fordulójában hazai pályán fogadta a tabella utolsó helyén álló Szegd-Csanád Grosics Akadémai II. csapatát.

A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, labdabirtoklásban és helyzet kialakításban a vendégek fölé nőtünk. Ennek eredmény a 11. percben már az eredményjelzőn is meglátszódott, amikor Talpalló Norbert vette be a kapujukat úgy 14 méterről. (1:0)

Továbbra is támadásban maradtunk, azonban csak kisebb helyzetekig jutottunk az első félidőben, sőt a félidő vége felé már a vendégek is eljutottak néha a kapunkig, de veszélyt nem jelentettek rá.

A második félidőre jobb mentalitással jöttünk ki, ott folytattuk, ahol az első gól után abba hagytunk, benyomtuk a vendégeket a kapujuk elé. Pusztai jól helyezett lövését védte a kapusuk, majd az 54. percben már tehetetlen volt ő is, Raducu indította a saját térfelünkről Czirokot, aki meghúzta a szélt, majd visszagurította az érkező Zelenyánszkinak, aki kilőtte a hosszú sarkot. (2:0)

A 74. percben pedig tovább növeltük az előnyünket, Papp Zsolt cselezgetett a vendégek 16-án belül, majd Talpalló Norberthez passzolt, aki állítgatás nélkül kilőtte a hosszút. (3:0)

Nem volt vége még a Talpalló góloknak, hiszen három perc múlva megszerezte a saját maga harmadik, míg csapatunk negyedik gólját is. Pusztai indította Czirokot aki középre lőtte a labdát, itt érkezett Talpalló Norbert aki, újra megtalálta a hosszú sarkot. (4:0)

A különbség nőhetett volna tovább, hiszen a csereként beálló Szilágyi elleni szabálytalanságért büntetőt kaptunk, amit sajnos Wéber nem váltott gólra, de ma ez is belefért.

Összeségében a vártnál könnyebb győzelmet aratunk Talapllaó Norbert mesterhármasával, a csapatunkat láthatóan tisztelő vendégcsapat felett!

Körösladány MSK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 4–0 (1–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Németh Gergely (Kulcsár Dániel, Kovács Levente Richárd).

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki (Farkas J., 76.), Talpalló N. – Sztankó (Szilágyi, 64.), Pusztai (Szántó, 81.), Czirok (Szabó L., 76.) – Malkócs (Ruzsa, 64.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Szeged II.: Nagy Z. – Berta, Kovács G., Szabad (Dudás, 61.), Gyuga – Lippai, Benyó – Fábiánkovits (Tóth P., 71.), Heidrich (Burai, 75.), Nagy D. (Maronyai, 61.) – Pataki (Huszka, 71.). Vezetőedző: Bilics Igor.

Gólszerző: Talpalló N. (11., 73., 77.), Zelenyánszki (54.).

Jó: Talpalló N., Bakk, Zelenyánszki, Czirok, ill. Benyó, Fábiánkovits.

Ekker Attila: – Egyelőre „feszes” maradt a csapat a rangadók után, bár kicsit nehezteltem a fiúkra az első félidő második fele miatt, de rátettek egy lapáttal szünet után, és így már teljesen magabiztos, megérdemelt volt a győzelem a sportszerű mérkőzésen.

Bilics Igor:– Tudtuk, hogy stabil és fizikálisan erős csapat ellen játszunk, ezt próbáltuk meg játékkal semlegesíteni, de a sok ki nem kényszerített hibánkat az ellenfél kihasználta, illetve a reakciónk ezekre a szituációkra lassúak és körülményesek voltak. Ebben kell fejlődnünk, hogy előrelépjünk.

Videóösszefoglaló: https://youtu.be/sWgJFDC02mk