Körösladányi MSK

Körösladány – Tiszafüred

Szerdán a Facultas-Tiszafüred csapatát fogadtuk az NB III. Bajnokság Keleti Csoportjának a 4. fordulójában.

Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Papp D., Wéber, Illés R. – Zelenyánszki (Urbán), Ruzsa – Pusztai (Szántó M.), Burai, Czirok (Malkócs) – Kisari (Csicsely). Vezetőedző: Ekker Attila.
Tiszafüred: Tajti B. – Csábi (Karika), Fehér Zs., Kalóz (Baranyai), Tomola – Mácsai, Földi, Vincze – Kertész, Szabó V., Skulka (Barzsó). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Jól kezdődött a mérkőzés csapatunk a 13. percben egy bedobás után remek passzt kapott két vendég védő közé Czirok, aki nem hibázta el a ziccert. 1-0.

A gól a csapatunkat fogta meg, a vendégek birtokolták a labdát és pontrúgásokból alakítottak ki helyzetek, így a 23. percben Mácsai szögletét Szabó Viktor a kapu mellé csúsztatta, majd a 30. percben Skulka fejesét bravúrral hárította Kertész Dániel rá pár percre Földi lövése kerülte el a kapunkat.

A legnagyobb helyzetet a 41. percben hagyta ki a vendégcsapat ekkor, Kertész Tamás centerezését követően Skulka a felső lécre bombázta a labdát.

Érett a vendég csapat egyenlítő gólja, aztán a 43. percben Mácsai szögletét Szabó Viktor kézzel-fejjel juttatta a hálóba, 1-1.

A 47. percben Zelenyánszki fejesét bravúrral és a kapufa segítségével védte a vendégek kapusa.

Az 53. percben Mácsai 28 méteres szabadrúgását védte kapusunk.

Aztán mintha elfogyott volna a levegő a vendégeknél, a 60. perc tájékán, egyre több párharcot vesztettek, nem tudták tartani a labdát, mi pedig játékban is nagyon feljavultunk, nagy fölényben játszottunk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket és hagytuk ki azokat.

A 67. perceben Zelenyánszki gólba tartó lövését fejelte ki a védő.

A 70. perceben Burai gyenge lövését védte a kapus, majd a 71. percben Ruzsa emelt fölé jó helyzetből.

A vendégcsapat játékosai sorra kapták a sárgalapokat, illetve minden módon próbálták húzni az időt, néhány egész szép alakítást láthatunk.

A 85. percben aztán Malkócsot buktatát a büntetőterületen belül, a büntetőt Wéber végezte el azonban az elmozduló kapus óriási bravúrral védte a jobb sarokra tartó lövést, ezzel pontot mentett csapatának.

A mérkőzés adatlapja: https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25414/4/1735511.html

Jó: Illés R., Burai, ill., Tajti B., Mácsai, Fehér Zs., Szabó V., Kertész.

Ekker Attila: – Az eddigi leggyengébb első félidőt produkáltuk a bajnokságban. Ebben az időszakban mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. A meccs második felében már játékban és fizikálisan is fölé nőttünk az ellenfélnek, de sajnos ezt nem tudtuk gólra váltani. Az ellenfél ekkor már csak a pontrúgásai révén tudott szórványos veszélyt jelenteni.