Körösladányi MSK

Békéscsaba II. – Körösladány

Dobogót ért a csabai győzelmünk

Nem jó előjel volt számunkra az, hogy a másodosztály bajnoki szünetét kihasználva a hazaiak sok “lejátszó” profi játékossal megerősítve léptek pályára. Korábban még a megyei bajnokságban is éltek már ezzel a “fegyverrel” a hazaiak, akkor a bajnoki címünk úszott el ezen a pályán.

A 6. percben ránk ijesztett Oláh Ákos, de kihagyta a mérkőzés első helyzetét, amikor a védőink között kilépve, kapura lőtt, de nem találta azt el.

Ezt követően átvettük a játék irányítását, mezőfölényben futballoztunk, a letámadáson alapuló taktikánk jól működött, sok hibát követek el a hazaiak e miatt. A 16. percben pedig már meg is szereztük a vezetést, amikor is Malkócs Marcell talált a hálóba, úgy hogy előtte Tóth kapus már több lövést is hárított. (0:1)

A gól megzavarta a hazaiakat, növelni tudtuk a fölényünket, több szép megoldást is láthattak a nézők csapatunktól, aztán a 34. percben növeltük az előnyünket, ekkor Papp Dániel egy szöglet utáni kipattanót lőtt be 10 méterről a kapuval szemből. (0:2)

A második félidő elején hármas cserével frissítettek a hazaiak, a beállók jól teljesítettek, és mezőfölénybe is kerültek a második félidő elején, aminek az eredménye lett a 60. percben a szépítő találat, ekkor Ilyés Tamás talált be a kapunkba. (1:2)

Támadásban maradtak és próbáltak egyenlíteni, de a védelmünk Zelenyánszkival az élen jól állta sarat, és a kontráinkban megvolt a veszély is. A 82. percben Csicsely cselezett a büntetőterületen belül, de elvették tőle a labdát, ezt a labdát szerezte vissza Ruzsa Zoltán aki egy rövid labdavezetés után, gyönyörűen tekerte kapura, Tóth kapus nem érte el azt, így a labda a bal kapufa mellett a hálóba kötött ki, ezzel gyakorlatilag le is zártuk mérkőzést. (1:3)

A mérkőzésen a játék minden elemében felülmúltuk a hazai csapatot, még a lejátszó profi státuszú labdarúgók sem tudták kihúzni a sárból az Előre II. csapatának a szekerét. Mi pedig ezzel a győzelemmel felléptünk a dobogóra…

Békéscsaba 1912 Előre II–Körösladány MSK 13 (02)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 400 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Molnár Alex, Bereczki Bence).

Békéscsaba II: Tóth A. – Bacsa (Trescsula, 53.), Fazekas, Szabó Cs., Talpalló N. (Pap Sz., 53.) – Marik, Váradi, Sipos (Balla, 72.), Bónus – Ilyés, Oláh Á. (Czékus, 53.). Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.
Körösladány: Kertész – Papp D., Zelenyánszki, Szántó M., Bakk – Pusztai (Palik, 89.), Ruzsa – Cservenák (Szántó B., 89.), Burai (Illés, 67.), Czirok (Farkas, J. 87.) – Malkócs (Csicsely, 67.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Ilyés (60.), ill. Malkócs (16.), Papp D. (34.), Ruzsa (82.).

Jó: Czékus, Szabó Cs., Ilyés, ill. Bakk, Szántó M., Ruzsa, Zelenyánszki, Papp D., Cservenák.

Nagy Sándor: – Az nem elég, hogy azt hisszük, hogy egyénileg jobbak vagyunk mint az ellenfél, ezt csapatszinten kellene bizonyítani. Ma ebben sajnos csődöt mondtunk.

Ekker Attila: – Az elvártaknak megfelelően álltak a srácok a mérkőzésbe. A második félidő első negyedóráját leszámítva azt kaptam, amit vártam a csapattól, így teljesen megérdemelt a győzelmünk.

Fotó: Békéscsabai Előre