Körösladányi MSK

Körösladány – ESMTK

Vereség a rangadón

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 13. fordulójában, rangadón fogadta a tabella 2. helyén álló ESMTK csapatát.

A rangadó remek időben, 500 néző előtt kezdődőtt meg. Csapatunkból Taplalló Norbert eltiltás, Ruzsa Zoltán és Csicsely János sérülés miatt hiányzott.

A mérkőzés első félidejeben nagy takatikai csata folyt a pályán, kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon. A 30. percben jártunk amikor egy szöglet után Wéber fejese szinte a gólvonalon álló Malkócs fejét érintve vágodótt a kapu felé, ha a játékosunk nem ér bele, akkor biztosan a hálóban köt ki a labda.

Néhány perc múlva Kertésznek kellett kétszer is közbe avatkoznia, hogy megőrízze a hálóját a góltól.

A mérkőzést érdemben befolyásoló esemény zárta le szinte a félidőt, a 42. percben Zelenyánszki kapta meg a második sárga lapját a játékvezetőtől, így a kiállítás sorsára jutott, így csapatunk emberhátrányban folytatta tovább.

A második félidőben feállást váltottunk és ezzel jól kompenzáltuk az ellenfelünk emeberelőnyét.

Sőt a 68. percben büntetőhőz jutottunk, mivel Czirokkal szemben szabálytalankodtak a büntető területen belül. A labda mögé Wéber állt és magabiztosan lőtte a hálóba a labdát. (1:0)

A vendégek kapcsoltak magasabb fokozatra, beszoríttotak bennünket a saját térfelünkre. Ennek volt az eredménye egy büntető, melyet a későn becsúszó fiatal Sztankó hozott össze. A büntetőt Molnár szerette volna hálóba jutattni, azonban Kertész bravúrral védte a lövést.

Továbbra is nyomás alatt tartottak bennünk, ennek meg is lett az eredménye a 77. percben amikor egy beívelés után a menteni akaró Czirok elcsúszott, az üresen maradó Tagai pedig a hálóba lőtt. (1:1)

Lendületben maradtak a vendégek, Pusztai a félpályánál labdát vesztett, egy gyors vendég kontra indult, sajnos Wéberen túl jutott a labda, a kilépő támadó lövését Kertész a felső lécre ütötte a kipattanó azonban a Papp Zsoltot megelőző Lucz befejelte a kapuba. (1:2)

Ember hátrányban két balszerencsés gól után sem adtuk fel a hátralévő percekben támadtunk, de a vendégek szervezetten és eredményesen védték az előnyüket, így három ponttal távoztak.

A következő fordulóban a listavezető Békéscsaba vendégei leszünk!

Körösladány MSK–Erzsébeti SMTK 1–2 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 500 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Dobos Dávid, Toplánszki Szabin).

Körösladány: Kerész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Krajcsó (Jánovszki, 46.) – Sztankó (Szilágyi, 85.), Pusztai, Czirok – Malkócs (Farkas J., 85.). Vezetőedző: Ekker Attila.

ESMTK: Gábor – Tagai, Rédei, Soós (Lucz, 71.), Kovács B. – Slezák – Szűcs (Bán, 46.), Márton, Molnár R., Molnár J. – Wirth. Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerző: Wéber (69. – 11-esből), ill. Tagai (77.), Lucz (78.). Kiállítva: Zelenyánszki (42. – második sárga lap).

Jó: Raducu, Kertész, Sztankó, Czirok, ill. Molnár R., Lucz.

Ekker Attila: – Komoly munkát végzett ma a csapat, bizonyította, hogy nem csak helye van ebben az osztályban, de meghatározó szerepet is tud betölteni. Ez köszönhető a fiúk hétközi hozzáállásának és a futball iránti szenvedélyüknek, ami szerencsére jellemző az egész klubra. Emberhátrányban is volt esélyünk a győzelemre.