Körösladányi MSK

Budapesti Honvéd MFA II. – Körösladány

Csapatunk az NB III-as Bajnokság Dél-Keleti csoportjának 10. fordulójában a Budapesti Honvéd-MFA II. csapatának vendége volt, a mérkőzésre délelőtti kezdéssel került sor.

A korai kezdés csapatunkra teljesítményére nyomta rá a bélyegét, az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a helyszínen jelen lévők. Ebben a félidőben egy-egy helyzetet lehet megemlíteni, a mi részünkről Zelenyánszkinak volt egy szép lövése, amely néhány centiméterrel került el a bal felsőt.

A második félidő hazai helyzetekkel kezdődött, gyorsan három lehetőséget is kialakítottak, de igazán veszélyes helyzet egy volt, azt viszont megúsztuk.

Aztán a 73. percben az agilis Malkócs húzta meg a jobb oldalt, oldalról belőtt labdájára a csereként 5 perccel korábban beálló Krajcsó érkezett és öt méterről higgadtan helyezett a kapuba. (0:1)

A gól után átadtuk a területet a hazai csapatnak, kontrákból próbáltuk növelni az előnyünket.

Igazán azonban nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani, de a 87. percben a semmiből egyenlítettek, ekkor egy bedobásnál röviden szabadítottunk fel, Simon Szabolcs István megszerezte a labdát , 18 méterről lőtt, a labda pedig a lábak között a jobb alsóban kötött ki. (1:1)

A hosszabbításban viszont újabb gólt szerzetünk, egy labdaejtést követően Zelenyánszki lőtte rá a labdát, az azonban Malkócsban elakadt, aki megfordult a labdával és kilőtte a bal alsó sarkot. (1:2)

Bp. Honvéd II.–Körösladány MSK 12 (00)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Vezette: Papp Ádám (Kulman Tamás, Bizder Nikolett).

Bp. Honvéd II.: Gyetván – Kálnoki-Kis, Zsigmond (Tóth L., 86.), Kaczvinszki, Menyhárt – Tarcson, Polák (Palócz, 86.), Benkő (Babulják, 77.) – Nagy Z., Pintér, Hancz (Simon Sz., 55.). Vezetőedző: Kurucsai Milán.
Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Ruzsa, Talpalló N. (Krajcsó, 68.) – Rajsli (Sztankó, 68.), Zelenyánszki, Malkócs – Farkas J. (Jánovszki, 46.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Simon Sz. (87.), ill. Krajcsó (73.), Malkócs (90.).

Jó: Kálnoki-Kis, Pintér, ill. Malkócs, Zelenyánszki, Raducu, Wéber.

Ekker Attila: – Nehéz meccsre számítottunk, azt is kaptuk. Nagyon fegyelmezettek voltak a fiúk, a terveink szerint alakult a második félidő, ebbe egy pici belerondított az ellenfél egyenlítő gólja. Szerencsére a fiúk még tudták korrigálni ezt, így egy sportszerű ellenféllel szemben megérdemelten nyertünk.

Kurucsai Milán: – Tudtuk, hogy egy jó játékosokból álló, masszív csapat érkezik hozzánk. Sokat volt nálunk a labda, át is engedték a vendégek a kezdeményezést, de a támadóharmadban nem voltunk hatékonyak, míg a Körösladány veszélyes kontrákat vezetett. A rutintalanság miatt kaptunk gólt az utolsó pillanatban, meg kell tanulniuk a fiatal játékosoknak, ez is az útjuk része, hogy miként kell az ilyen mérkőzéseket lezárni.