Körösladányi MSK

Döntetlen a listavezető ellen.

Csapatunk a bajnokság 11. fordulójában az eddig veretlenül menetelő, listavezető BVSC-Zugló csapatát fogadta.

A mérkőzést két alapemberünk Wéber László és Czirok József nélkül kezdtük akik, a DEAC elleni mérkőzésen kaptak piros lapot és ezzel egy mérkőzésre szóló eltiltást.

A mérkőzés elejét a listavezető kezdte jobban az első negyedórában a kapunk elé szorítottak bennünket, de a mezőfölényük helyzetekben nem mutatkozott meg. Aztán a csapatunk kezdett kijönni a szorításból, sőt átvettük az irányítást, mezőfölényt harcoltunk ki. A masszívan védekező vendégekkel szemben azonban igazán nagy helyzetet csak egyszer tudtunk kialakítani, ekkor Csicsely János egy jó kiugratást követően határozta el lövésre magát, sajnos a lövése a jobb alsó sarkot elkerülte még ha centikkel is.

Az első félidő így 0:0-s állással ért végett, de bíztunk benne, hogy a mezőfölényünk a második játékrészben esetleg góllá alakul.

A második félidő elején továbbra is mezőfölényben futballoztunk, kisebb lehetőségeink voltak, különösen Csicsely János volt elemében aki két szabadrúgást is kapura tekert 35-40 méterről, egy alkalommal a vendégek kapusának bravúrra volt szüksége, hogy ezt hárítani tudja.

A 69. perc környéke hozott újabb fordulatot a mérkőzésbe, amikor a vendégek edzője hármas cserét hajtott végre és frissen beállók új lendületet vittek a játékukba.

A játékvezető is viszonylag könnyű síppal fújta be a szabadrúgásokat a listavezetőnek, így több veszélyes szabadrúgást végeztek el a kapunktól 20-25 méterre, egy alkalommal Kertész Dánielnek is bravúrt kellett bemutatni, hogy megőrizze a hálónkat a góltól.

Ezen időszakban a védekezés lekötötte az erőnket, így nem tudtunk már érdemi veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára.

Csapatunk a listavezetővel szemben megőrizte a hazai veretlenségét, egy igazságos döntetlennel.

A következő fordulóban Hajdúszoboszlóra utazunk.

Körösladány MSK–BVSC-Zugló 0–0

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Juhász László).

Körösladány: Kertész – Talpalló (Cservenák, 79.), Papp D., Szántó M., Bakk – Ruzsa, Zelenyánszki – Csicsely (Urbán, 99.), Pusztai, Burai (Farkas J., 93.) – Malkócs (Murvai, 79.). Vezetőedző: Ekker Attila.

BVSC: Kovács B. – Tamási, Balogh M., Benkő-Bíró, Májer (Kelemen, 69.) – Nádor (Zöld, 69.), Nagy J. (Horváth R., 69.) – Tóth Kristóf, Szilágyi (Tóth Keve, 79.), Szalánszki – Tóth L. Vezetőedző: Kincses Ádám.

Jó: Kertész, Zelenyánszki, Szántó M., Pusztai, Ruzsa, Talpalló, ill. Májer, Balogh M., Tamási.

Ekker Attila: – Csapatunk számára egyfajta szintmérő is volt a mai mérkőzés. Örülök annak, hogy győzelmi esélyünk is volt, noha az összkép alapján reális a pontosztozkodás.