Körösladányi MSK

Körösladány-Hódmezővásárhely

Első vereség a szezonban

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 3. fordulójában az első számú bajnokesélyes Békéscsaba kihívójának számító Hódmezővásárhelyi FC csapatát fogadta.

A feladatunkat nehezítette, hogy Vasas II. elleni mérkőzésen 3 játékosunk is a kiállítás sorsára jutott, illetve a sérültjeink még nem épültek fel.

Teljes csapattal is nehéz dolgunk lett volna a nyáron kiválóan megerősített vendégek ellen, így pedig szinte az esélytelenek nyugalmával kezdhettük a mérkőzést.

A mérkőzés elején a vendégek játékosa Orosz Márk súlyos sérülést szenvedett, de ez inkább a mi csapatunkat fogta meg.

A vendégek ez nem zavarta meg, kézbe vették a meccs irányítását, többet birtokolta a labdát és a kapura is veszélyesebbek voltak. Az ivószünet után a fölényüket gólra tudták váltani, amikor Sipos egy jobb szélről beívelt labdára érkezett pontosan a hosszún és fejjel vette be Kertész kapuját. Igaz a játékvezető azt nem vette észre, hogy kézzel csinált magának helyet a pontos befejezéshez. (0:1)

Továbbra is fölényben játszottak a vendégek, de a pontrúgásaink veszélyt jelentettek a vendégekre.

A félidő végén aztán megszerezték a második góljukat is, egy hosszú indítás után lépett ki a vásárhelyiek szélsője, Zelenyánszki szorításában kapura lőtt, a kapufáról kipattanó lövés pont Vladul elé került, aki a kapuba helyezett. (0:2)

A második félidőben már átvettük a játék irányítását, látszott, hogy a vendégek az eredmény tartására törekedtek.

Ennek összesen egy meg nem adott gól, illetve a sérülésből visszatérőFarkas nagy helyzete volt.

Sajnos ma ebben az összeállításban nem volt sok esélyünk a pont szerzésre, a rutinosabb vendégek elvitték a a három pontot.

Körösladány MSK–Hódmezővásárhelyi FC 0–2 (0–2)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 300 néző. Vezette: Sándor Csaba (Benkő Róbert, Szilágyi Zsolt).
Körösladány: Kertész – Sztankó (Csicsely, 46.), Raducu, Wéber, Bakk, Krajcsó (Czirok, 46.) – Talpalló Á., Zelenyánszki, Pusztai (Szántó B., 75.), Rajsli (Szabó L., 81.) – Jánovszki (Farkas J., 78.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Hódmezővásárhely: Deczki – Orosz (Vladul, 8., Ondrejó, 82.), Hunya, Zana, Guth – Juhász, Hegedűs (Rabecz, 76.), Sipos (Dobronoky, 82.), Czékus, Gréczi (Bónus, 82.) – Tóth D. Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gólszerző: Sipos (25.), Vladul (41.).

Jó: Wéber, Raducu, ill. Géczi, Sipos, Zana.

Ekker Attila: – Az egész mérkőzésen többet vártam a csapattól. Különösen az első félidőben múltuk alul magunkat, amit jól használt ki az ellenfelünk és teljesen megérdemelten vezetett két góllal. Szünet után már többet tettünk azért, hogy szorosabbá tegyük. Volt egy meg nem adott gólunk és egy nagy ziccerünk, ezektől függetlenül ma jobb volt a Vásárhely. Mielőbbi felépülést kívánunk Orosz Márknak!

Antal Krisztián: Azt gondolom megérdemelt győzelmet arattunk egy kiváló csapat otthonában, sajnálatos módon nem indult jól a találkozó számunkra, de a sérülés nem fogta meg a csapatot. Türelmesek voltunk a labdával való játékban és jól vezettük végig a támadásainkat, a visszarendeződésünk és a védekezésünk pedig fegyelmezett volt. Közel voltunk a harmadik találathoz is, ami végképp megnyugtatta volna a csapatot, de a koncentráció és a motiváció is magas volt végig. Erre a teljesítményre lehet építeni! Győzelmünket Orosz Márknak ajánljuk és a minket elkisérő szurkolóknak!Orosz Márknak mihamarabbi felépülést kívánunk!

A mérkőzés video összefoglalója:

https://sportklub.net/videok/igy-nyert-a-hodmezovasarhely-csapata-bekes-megyeben/