Körösladányi MSK

Nagyító alatt a 28. forduló Megye I-es mérkőzései

Füzesgyarmaton a dobogó szempontjából nagyon fontos meccset játszanak a csapatok, nekünk már csak akkor lehet igazi sanszunk az érmes helyekre, ha mindhárom meccsünket megnyerjük, az életben maradás lesz a tét Tótkomlóson, újabb helyet ronthat a Kondoros, ha szerdán sem nyernek.

Megye I.

Füzesgyarmat – Rákóczi Vasas   (ősszel: 2 – 0)
Jv.:
Sechna Gábor
szerda, 17:30

Dobogó: ez mindkét csapat célja ebben a szezonban, valamint az, hogy minél fényesebb éremmel fejezzék be az idényt. Az előző fordulóban egyik csapatnak sem sikerült a győzelem, de ez hátrányosan csak a Füzesgyarmatot érintette, akik az ötödik helyre csúsztak vissza. Hétvégén azonban egyik gárdának sem szabadna hibázni, mert egy vereséget követően már nehezebb lenne elérni a dobogót. A hazaiak most egy kicsit megtorpantak a bajnokság ezen szakaszában, így a Rákóczi Vasasnak lesz esélye visszavágni az őszi vereségért, ezen a nagyon fontos találkozón.

Nyéki Boldizsár, a Rákóczi Vasas játékosa értékelte a mérkőzést:

A Füzesgyarmat az elmúlt fordulókban nem volt sikeres, ami nem téveszti meg csapatunkat. Tudjuk, hogy veszélyes csapat, amely ellen nagyon jól kell játszani az eredményesség érdekében. Hazai pályán habár uraltuk a mérkőzést, mégis kikaptunk 2-0-ra, amelyért szeretnénk visszavágni. Főleg azért, mert igényt tartunk a második helyre és ehhez minimum 1 pontot el kell hoznunk Gyarmatról. Kulcsfontosságú lesz, hogyan tudjuk semlegesíteni ellenfelünk gyors szélső játékosait. Csapatunk jól készült a mérkőzésre, a két legutóbbi vereség ellenére szerencsésen alakultak az eredmények és ez mégjobban motivál bennünket. Nem feltétlenül számítok jó mérkőzésre, de nekünk nem számít, hogyan nyerjük meg a mérkőzést. Tippem: 0-2

Körösladány – Mezőkovácsháza   (ősszel: 2 – 3)
Jv.:
Szűcs Zsolt
szerda, 17:30

Az Orosházán elért sikerünk miatt újra elérhetővé vált számunkra a dobogó, de igazi esélyünk csak akkor van odaérni legalább a harmadik helyre, ha a maradék három meccsünket behúzzuk. Persze az is kérdés, hogy ezt a feszített tempót mennyire bírja majd a csapat (egy hét múlva MK döntőt játszunk), de a Mezőkovácsháza ellen hazai pályán illő lenne nyerni, bár ellenfelünket nem írhatjuk le, mert a nagy vereségek mellett az utóbbi időben szép eredményeket is értek el…

Kondoros – Jamina   (ősszel: 3 – 0)
Jv.:
Gyuga Zsolt
szerda, 17:30

Ez a tavasz egyértelműen nem a Kondorosé, így a Jamina idegenben akár a három pontra is esélyes lehet szerdán. Egy esetleges sikerrel ráadásul pontszámban beérnék a Kondorost, kellően nagy arányú győzelemmel pedig meg is előzhetik a tabellán riválisukat.

Elek – Szabadkígyós   (ősszel: 1 – 3)
Jv.:
Zahorán János
szerda, 17:30

Értékes győzelmet aratott a Szabadkígyós múlt héten, így a csapat hatalmas lépést tett a dobogó felé, hiszen sorsuk a saját kezükben van. Mivel egy mérkőzéssel többet játszanak, mint a Szarvas, így három győzelemmel biztosan a dobogón fejezik be a szezont. Ehhez viszont lesz egy-két szava az ellenfeleknek is, hiszen például az Elek sem mehet még biztosra a bennmaradást illetően.

Szarvas – Mezőhegyes   (ősszel: 1 – 0)
Jv.:
Mihálik Pál
szerda, 17:30

Lépéshátrányba került a Szarvas a szabadkígyósi vereséggel, emiatt több hiba tényleg nem fér bele a csapatnál. A maradék két hazai meccsüket meg kell nyerni ezen a héten. Szerdán a tavasszal gyengébben futballozó Mezőhegyes látogat hozzájuk, a papírma alapján pedig nem lehet bajban a Szarvas.

Méhkerék – Szeghalom   (ősszel: 1 – 0)
Jv.:
Barta Tibor
szerda, 17:30

Szeghalmon csak egy góllal nyert a Méhkerék, most pedig a hazaiak exedzője vendégként látogat Méhkerékre, hogy a már bajnok csapat dolgát megnehezítse jelenlegi gárdájával. A Szeghalom jól teljesít a szezon második felében, de igazán esélyük csak akkor lehet Méhkeréken, ha hazaiak félvállról veszik a meccset.

Tótkomlós – Vésztő   (ősszel: 1 – 4)
Jv.:
Barta Norbert
szerda, 17:30

Öt pont a lemaradása a Tótkomlósnak jelenleg a bennmaradó helyektől, így nem nehéz kimatekozni, hogy a csapat csak akkor maradhat benn, ha legalább két mérkőzést megnyernek és a riválisok közül a Dévaványa csak egy pontot szerez, vagy ha egy győzelem mellé két döntetlent tesznek és a rivális Dévaványa nem szerez pontot. Így érthető az is, hogy a hétközi meccs nem a Vésztőnek lesz a legfontosabb, de a csapat a hétvégi sikerből meríthet erőt szerdára is, persze vélhetően a hazaiak is fel lesznek tüzelve.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 6 =