Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Izgalmas mérkőzést játszottak Eleken, ahol a helyi csapat végül kiesett a bajnokságból, mert a Dévaványa a hajrában megfordította a találkozót. A szeghalmi sikernek ebben a fordulóban Szarvason és Szabadkígyóson is örülnek, mi pedig a vésztői sikernek köszönhetően kerültünk az ötödik helyre, persze ahhoz a mi sikerünk is kellett. A Megye II-ben még mindig nem dőlt el semmi.

Megye I.

Elek – Dévaványa 1 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Hrabovszki Á. az 59. ill. Pálfi J. a 82. és Farkasinszki L. a 93. percben.
Kiállítva: Reszelő M. (Elek) a 43. percben.

A sírból hozta vissza ezt a meccset a Dévaványa, hiszen az Elek emberhátrányban is megszerezte a vezetést ellenük a második félidőben. Aztán a hajrába érve nagyon kevés esély volt rá, hogy fordít a Dévaványa, ugyanis a csapat csak győzelem esetén maradhatott Megye I-es tagságú, de megtörtént a csoda. Pélfi a 82. percben egyenlített, majd a 93. minutumban a télen érkező Farkasinszki belőtte a győztes gólt, ami a vendégeknek bennmaradást, a hazaiaknak pedig kiesést jelentett.

Füzesgyarmat – Szeghalom 2 – 3 (2 – 2)
Gólszerzők:
Urbán S. a 14., Bakk Á. a 25. ill. Erdősi Gy. a 38., Nagy M. a 45. és Mészáros M. az 54. percben.
Kiállítva: Tóth N. a 26. és Bányai P. (mindkettő Füzesgyarmat) a 86. percben.

Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Füzesgyarmat, ám a 26. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak. Ezt a Szeghalom jól ki is használta, hiszen a szünetre már 2-2-vel vonultak a felek. A második játékrészben aztán jött egy újabb szeghalmi gól, a hajrában pedig egy újabb hazai kiállítás, ezzel pedig el is dőlt a meccs. A Szeghalom így nem csak a Szabadkígyósnak, de a Szarvasnak is kedvezett.

Körösladány – Jamina 3 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Bakos J. a 27., Papp Zs. a 45., Kéki Cs. a 77. ill. Ulrich N. a 33., a 85. percben.

Gólokban gazdag találkozót játszott egymással a két csapat. Miután megszereztük a vezetést egy váratlan góllal egyenlített a Jamina, de Papp találata után egyértelművé vált a mérkőzés érdemi része. Sikerünkkel ötödikek lettünk, ellenfelünk pedig a kilencedik pozícióban zárta a bajnokságot.

Vésztő – Rákóczi Vasas 4 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Pap Zs. a 19., Krajcs G. a 48., Csikós L. a 86., Tóth K. a 88. ill. Buza B. a 21. és Egry A. a 65. percben.

Döntetlenszagú mérkőzésen végül két góllal nyert a Vésztő. A hazai csapat kétszer is vezetést szerzett, de mindkétszer visszajött a meccsbe a Rákóczi Vasas, viszont a hajrába érve két gólt lőtt a Vésztő, amivel megnyerték a meccset, csapatunkat pedig hozzásegítették az ötödik helyhez.

Méhkerék – Szabadkígyós 4 – 2 (2 – 0)
Gólszerzők:
Bondár A. a 10., a 79., a 89., Sztojka Á. a 41. ill. Ekker A. az 58. és Burkus R. a 91. percben.
Kiállítva: Farkas V. (Szabadkígyós) a 71. percben.

Ezt a mérkőzést is kézben tartotta a Méhkerék, így a csapat veretlenül nyerte meg a bajnokságot. A Szabadkígyós ezzel a vereséggel is maradt harmadik, köszönhetik ezt a szeghalmiaknak, akik nyertek Füzesgyarmaton.

Tótkomlós – Mezőkovácsháza 3 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kormányos K. a 43., Jámbor J. a 76. és Juhász S. (ög.) a 87. percben.

Az abszolút tét nélküli találkozón, csak a presztízs hajthatta a két kiesést elkerülő csapatot. Az őszi döntetlen után most a Tótkomlós magabiztosan abszolválta a meccset, így a sokáig sereghajtó csapat a 12. helyen zárta a szezont, míg a Mezőkovácsháza utolsó előtti lett.

Kondoros – Mezőhegyes 2 – 4 (1 – 4)
Gólszerzők:
Miklya M. a 23., Harangozó K. a 82. ill. Szlovák N. a 13., Ács L. a 25., a 34. és Nagy Sz. a 45. percben.
Kiállítva: Harangozó K. (Kondoros) a 85. percben.

A Mezőhegyes is legyőzte a szenvedő Kondotost, ráadásul Kondoroson a vendégek már az első félidőben négy gólt lőttek. A másodikban viszont egyet sem, de sikerük így sem forgott veszélyben. Nyolcadik helyen végzett a KOTE.


Megye II.

Sarkadkeresztúr – Sarkad 2 – 4 (2 – 2)
Gólszerzők:
Bakucz Z. a 12., Ruzsa L. a 33. ill. Vámos A. a 7., a 78., Szabó Zs. a 39. és a 49. percben.
Kiállítva: Csotye Zs. (Sarkadkeresztúr) a 74. percben.

Vezetést szerzett ugyan a Sarkad, de a hazaiak kiegyenlítettek majd meg is fordították a meccset, ám sokáig nem örülhettek, mert a szünetre egállal vonulhattak a csapatok. A fordulást követően aztán már csak a Sarkad tudott eredményes lenni, így a szomszédvári rangadót most a sarkadiak nyerték meg.

Békésszentandrás – Csanádapáca 4 – 2 (2 – 2)
Gólszerzők:
Borgulya J. a 12., a 14., Kiss L. a 78., a 84. ill. Kasza I. a 10. és Csende K. a 17. percben.

Bő hét perc leforgása alatt négy gólt lőtt a két csapat, így némi meglepetésre a bajnoki címért küzdő Békésszentandrás csak ikszre állt a Csanádapáca ellen. A második félidőben is sokáig nem akart jönni a hazai gól, végül azonban Kiss L. kétszer is eredményes volt, így hozta a kötelezőt a Békésszentandrás.

Újkígyós – Bucsa 1 – 4 (0 – 2)
Gólszerzők:
Varga P. a 90. ill. Tasi K. a 9., a 73., Kovács Zs. a 13. és Mata L. a 88. percben.

Sportszerű mérkőzésen a Bucsa végig irányította a találkozót, mindkét játékrészben két-két gólt szereztek, ami miatt az Újkígyós 90. percben szerzett gólja már csak a kozmetikázáshoz volt elég. A Bucsa felkerült a nyolcadik helyre, az Újkígyós pedig matematikailag még kieshet.

Okány – Mezőberény 5 – 2 (4 – 0)
Gólszerzők:
Papp B. a 19., Nagy K. a 28., a 41., Kovács T. a 35., Prokics I. a 83. ill. Dézsán M. a 62. és Vincze Gy. a 89. percben.

A bajnokság végére megtáltosodott az Okány, és a kieső helyen álló Mezőberényt is simán legyőzte a csapat. A második félidőben ugyan kétszer is eredményesek voltak a vendégek, de ez csak a szépítéshez volt elég. Az Okány már biztos bennmaradó, a Mezőberény sorsa pedig az utolsó fordulóban dől el.

Battonya – Békés 2 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Liszkai L. a 48., a 73. ill. Kovács L. a 70. és Kardos I. a 87. percben.
Kiállítva: Szabó I. (Békés) a 43. percben.

A rossz széria tovább folytatódik Békésen. A félidei döntetlen után a második játékrészben mindkét csapat eredményes tudott lenni kétszer, így a pontokon osztozkodtak a felek.

Dombegyház – Kunágota 6 – 3 (3 – 1)
Gólszerzők:
Hoksza D. a 23., a 33., Lugasi M. a 39., az 57., Tóth I. a 63., Vezér G. a 79. ill. Sirkó J. a 38., a 65. és Berta S. a 76. percben.
Kiállítva: Papp J. az 59., Sóstai G. a 82. és Gazsi B. (mindhárom Kunágota) a 83. percben.

A forduló előtt is tudni lehetett, hogy nem vár könnyű találkozó a Kunágotára, hiába a sereghajtó otthonában játszottak ma. Amellett, hogy ez beigazolódott és mondhatni simán kikaptak, még három játékosukat ki is állították, így az utolsó fordulóban igen foghíjas lesz a gárda.

Vasárnap

Békéscsabai MÁV – Medgyesegyháza 2 – 5 (1 – 4)
Gólszerzők:
Takács K. a 21., Bálint Z. a 48. ill. Varga G. a 8., a 17., a 44., a 79. és Szabó Á. a 22. percben.

Az utolsó előtti mérkőzését magabiztosan nyerte meg a Medgyesegyháza, peidg igazán nagy tétje már nem volt a meccsnek, a csapat már a forduló előtt biztos harmadik volt. A MÁV az utolsó fordulóban pozíciót már nem javíthat, viszont egyet még ronthatnak.

Lőkösháza – Gyomaendrőd 5 – 0 (4 – 0)
Gólszerzők:
Balázs Gy. a 3., Szűcs S. a 6., Gyulai F. a 16., a 43. és Kacsala N. a 61. percben.

Hazai pályán hozta a kötelező a Lőkösháza, és a Gyomaendrőd legyőzésével maradtak az élen. Az utolsó fordulóban már minden bizonnyal a döntetlen is elég lesz a bajnoki címhez, ugyanis a Békésszentandrás már csak úgy lehet bajnok, ha hétvégén nyer és a Lőkösháza kikap, vagy ha ikszelnek akkor a Békésszentandrásnak 15 góllal kellene nyernie.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − 1 =