Körösladányi MSK

Szabadkígyós: jó tavasszal odaért a csapat a dobogóra

Ősszel a hetedik helyen végzett a Szabadkígyós a bajnokságban, ehhez képest a jó tavaszi idényüknek köszönhetően a szezon végére odaértek a dobogó legalsó fokára. Persze nem volt elég a csapat remek teljesítménye, kellett a riválisok botladozása is ehhez az eredményhez, ami a szezon előtt nem feltétlen reméltek volna a csapatnál.

A Szabadkígyós őszi hetedik helyezése után titkon remélték a csapatnál, hogy odaérhetnek a dobogóra egy jó tavaszi idénnyel, de azért biztosra ők sem gondolhatták, hogy ilyen jól sikerült majd a szezon második fele. Az ő remek eredményeik mellett a Kondoros megindult a lejtőn, a Füzesgyarmat és a Rákóczi Vasas sokat botladozott, így a csapat vígan odaért a harmadik helyre. A 2015/16-os bajnokságot egy méhkeréki vereséggel zárta a csapat, de előtte kilenc mérkőzést nyertek meg zsinórban, tizenegy találkozón pedig veretlenek maradtak. Cseke Tamás értékelte a csapat szezoját.

Szabadkígyósi SZSC   16 – 5 – 7   69-34 +35   53 pont   (3. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

A tavaszunk kifejezetten jól sikerült, a téli szünetben még 7 pont volt a hátrányunk a 3. helyen lévő Füzesgyarmattal szemben, tavasszal ezt sikerült ledolgoznunk. Igaz, hogy ehhez kellett a Kondoros és az Orosháza tavaszi gyengébb szereplése is, de a 14 tavaszi meccsből 10-et megnyertünk, ami igen jó szereplésnek mondható. Ezzel a jó tavasszal az egész évet tekintve is jól szerepeltünk, úgy gondolom, hogy nagyon jó eredmény a megszerzett 3. helyezés.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

A tavasszal, mint már mondtam elégedettek lehetünk, én személy szerint ebből is kiemelném a tavasszal rúgott 39 gólunkat. Nem voltam elégedett az őszi szezon utolsó 6 meccsével, ahol nagyon szétesett a csapat.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Legszívesebben a tavaszi Orosháza elleni meccsre emlékszem vissza, ahol emberhátrányban játszottunk az első félidő végétől, a vendégek szereztek vezetést, de a hajrában sikerült megnyernünk a meccset. Ezzel a mérkőzéssel indult egyébként a tavaszi 9 meccses győzelmi sorozatunk, ez elég nagy lökést adott a csapatnak.

Kicsit döcögősen indult a tavasz, de aztán zsinórban hoztátok a meccseket, végül pedig a harmadik helyen értetek célba. A tavasz elején realitás volt számotokra a dobogó ill. gondoltátok volna, hogy ilyen jó szériátok lesz?

Az ősz végi gyengébb szereplés, illetve a tavaszi döcögős kezdés miatt, aligha gondolta bárki is, hogy odaérhetünk a végén a dobogóra, de pont ezért még jobb érzéssel tölt el minket ez az eredmény… Én személy szerint nem gondoltam, hogy ilyen jó tavaszunk lesz, a 6-8. hely közé vártam a csapatot.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Úgy gondolom, évek óta nem változik, esetleg kicsit gyengül. A méhkerék toronymagasan kilógott a mezőnyből, de a bajnokság színvonalát mutatja, hogy csak két csapatnak sikerült pontot szereznie tőlük. Ezzel nem szeretném az Ő érdemüket kisebbíteni, ezúton is gratulálok nekik és sok sikert kívánok a magasabb osztályban!

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Számomra pozitív volt a Jamina szereplése, akik sok fiatalt építettek be a csapatba, de így is remek évet produkáltak. A negatív meglepetés a Kondoros tavaszi szereplése, nem gondoltam, hogy ennyire megviseli őket az edzőváltás.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =