Körösladányi MSK

A Magyar Kupa hétvégi krónikája

A Dévaványa minimális különbséggel legyőzte a nyáron jól erősítő Mezőkovácsházát, míg a Rákóczi Vasas hatgólos találkozón diadalmaskodott a Szabadkígyós ellen. Összességében az első fordulóban a hazai csapatok jártak jobban, Mezőhegyesen és Jaminában pedig büntetőpárbaj döntött, mindkét helyen a vendég csapat nyert.

 

Dévaványa – Mezőkovácsháza 1 – 0 (0 – 0)
Gólszerző:
Marton L. a 65. percben.

Előzetesen a Mezőkovácsházát lehetett a mérkőzés esélyesének tartani, ám a „hazaiak” csapatként működve, egy fejes góllal megnyerték a mérkőzést, mellyel a második körbe kvalifikálták magukat.

Rákóczi Vasas – Szabadkígyós 4 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Tasi R. a 4., a 84., Mazán N. a 8., Nyéki B. a 34. ill. Milek B. a 22. és Pozsár G. a 77. percben.

Jó mérkőzést hozott a két csapat találkozója, ahogy arra számítani lehetett sok gól is született. A hazai pálya kedvezett az orosházi csapatnak, akik két korai góllal megalapozták későbbi sikerüket. A hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Füzesgyarmat – Vésztő 6 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Miklya M. a 6., Bajnók I. a 30., Domokos A. a 34., Urbán S. az 53., a 82. és Kiss D. az 57. percben.

A Füzesgyarmat jól erősített nyáron, ez tudta mindenki, sőt az is borítékolható volt, hogy a meccsnek ők lesznek az esélyesei. Ennek megfelelően korán többgólos előnyre tettek szert, ami miatt a második félidőnek már nem sok tétje volt. A különbség talán kicsit túlzó, ilyen fölényű győzelemre nem sokan számítottak.

Jamina – Szeghalom 0 – 0 büntetőkkel: 4 – 5

A két csapat párharca nem hozott gólt a rendes játékidőben, így büntetőpontról végzett rúgásokkal döntötték el a továbbjutást. Ebben a szeghalmiak bizonyultak jobbnak, így ők kerültek a második körbe. Hazai oldalon kapus poszton egy igen gólerős támadó, Nyúl G. nyújtott emlékezetes teljesítményt.

Mezőhegyes – Szarvas 3 – 3 (0 – 3) büntetőkkel: 2 – 4
Gólszerzők:
Ács L. az 58., a 70., a 83. ill. Klimaj Z. a 13., Szikora M. a 23. és Nagy Sz. a 43. percben.
Kiállítva: Nagy Sz. (Szarvas) a 87. percben.

Már az első félidőben háromgólos előnyt dolgozott ki a Szarvas, ekkor ki gondolta volna, hogy a Mezőhegyes visszajön a meccsbe… A második játékrészben aztán Ács révén egyenlített a hazai csapat, ám a büntetőpárbajt hiába vívták ki, ott végül alulmaradtak.

Lőkösháza – Tótkomlós 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Szilágyi Zs. az 56. és Puporka E. a 82. percben.
Kiállítva: Abonyi Á. (Tótkomlós) az 59. percben.

Az egyetlen Megye II-es csapat is állva maradt a kiírásban, bár ez benne volt a pakliban a sorsolás után is. A Megye II. bajnoka a második félidőben megszerezte a vezetést, majd emberelőnybe is került, így pedig a Tótkomlósnak nem volt esélye visszajönni a meccsbe. Amelyik csapat a Lőkösházát kapja ellenfeléül a második körben, az augusztus 17-én szerdán lép majd pályára.

A 2. körbe került csapatok: Dévaványa, Füzesgyarmat, Szeghalom, Rákóczi Vasas, Lőkösháza, Szarvas, Körösladány, Kondoros

Fotó és videó: Erdős Csaba – keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =