Körösladányi MSK

Tizenöt gól egy meccsen és mesternyolcas: ez a hétvégi forduló margója

A Megye I. osztályban ritkán látni olyat, hogy egy csapat tizenöt – nullra nyerjen, de a mesternyolcast sem sűrűn kell emlegetni ebben az osztályban. Az előző forduló mindazonáltal tartalmazott meglepetéseket is, nem is kicsiket, a Kondoros – Füzesgyarmat duó pedig már zsinórban öt nyert meccsnél jár.

 

Az előző hétvége is tartogatott nem kis meglepetéseket, hiszen ki gondolta volna, hogy a Szarvas tizenöt gólt vág a Mezőkovácsházának? Ez a nagy arányú siker ráadásul könnyen meglehet, hogy a bajnokság legnagyobb gólarányú meccse lesz. Egy osztállyal lejjebb szintén meglepetés volna a két meccsen tizenhét gólt kapó Kunágota hazai sikere az éllovas ellen, valamint a gyomaiak meglepő győzelme a Békésszentandrás ellen.

Ha az előző forduló kapcsán bravúrról is kell beszéljünk, akkor mindenképpen az Atletico fordítását lehet megemlíteni a városi rangadón, illetve a Gyomaendrőd bravúros sikere a Békésszentandrás ellen is megsüvegelendő. A forduló legértékesebb gólját így is a kondorosi Péli T. szerezte, aki új csapatában megtalálta a góllövő cipőt, hétvégén pedig egy nagyon fontos derbit zárt le találatával.

A gólkirályi címért ezen a héten nem kell messzire menni, hiszen a tizenöt találatot hozó Szarvas – Mezőkovácsháza mérkőzésből került ki a legtöbb gólt szerző játékos ezen a héten, ami annyira nem is meglepő. Nagy Szabolcs Dávid nyolc találatot ért el, amire kérdés, hogy a közelmúltban volt-e példa az első osztályban.

Nem is kanyarodnánk el nagyon ettől a meccstől, hiszen a forduló érdekességeként éppen ez az összecsapás szolgál: az amatőr futballban nem ritka az ekkora arányú győzelem, viszont a Megye I-ben nagyon kevésszer fordul elő ekkora különbség, mesternyolcast pedig szintén ritkán látni egy meccsen. Ami tovább növeli a különbség érdekességét, hogy a szarvasiak személyében egy olyan csapat érte el ezt az eredményt, amelyik vélhetően nem a bajnoki címért fog harcolni, míg a Mezőkovácsházát előzetesen nem a tabella végére lehet majd várni.

Kapott gól nélküli percek a 5. ill. az 6. forduló után

Megye I.

128 perc – Szarvas
98 perc – Jamina

Megye II.

96 perc – Sarkad
91 perc – Battonya

Győzelmi sorozat a 5. ill. az 6. forduló után

Megye I.

5 meccs – Kondoros, Füzesgyarmat
4 meccs – Körösladány
2 meccs –Mezőhegyes
1 meccs – Szarvas, Jamina

Megye II.

4 meccs – Békés
3 meccs – Doboz
1 meccs – Kunágota, Battonya, Sarkad, Atletico Békéscsaba, Gyomaendrőd, Lőkösháza

Kapott gól nélküli mérkőzés 5 ill. 6 forduló után

Megye I.

2 meccs – Füzesgyarmat, Rákóczi Vasas, Szarvas
1 meccs – Szeghalom, Kondoros, Körösladány, Mezőhegyes, Jamina

Megye II.

3 meccs – Békés, Békésszentandrás
2 meccs – Újkígyós, Sarkad
1 meccs – Doboz, Lőkösháza, Gyomaendrőd, Sarkadkeresztúr, Battonya

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =