Körösladányi MSK

Nyéki Boldizsár: hízelgő a negyedik hely

Negyedik lett a bajnokság őszi szezonjában az orosházi Rákóczi Vasas, akik a rangadók közül csak egyet nyertek meg, de a kiscsapatok ellen nem hibáztak. A lelkes csapatból Nyéki Boldizsár értékelte az együttes őszét, illetve a bajnokságról is kérdeztük őt, aki őszintén fejtette ki álláspontját. A Rákóczi Vasas tehát negyedik helyen végzett, 24 ponttal.

 

Kérlek, értékeld csapatod őszi szereplését!

Figyelembe véve a tabellát és az eredményeinket a negyedik hely hízelgő hat pontra az első helyezettől. Az első hat csapatból ugyebár öt csapattal mérkőztünk meg és négy ellen pontot sem sikerült szereznünk. Örülhetünk, hogy a mezőny elejében körbeverések alakultak ki, így nem vagyunk esztétikailag leszakadva a tabellát tekintve. Egyébként, ha azt nézzük, hogy átlagban három meccsből kettőt megnyertünk nem is rossz eredmény, de ebben a bajnokságban ez kevés, ha valaki komoly eredményt akar elérni.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Sovány vigasz, hogy a tabellán hatodik hely alatti csapatokat mind megvertük. Ha valamit még ki lehetne emelni, akkor az a kapott góljainknak a száma. Viszont itt megint meg kell nézni az első hat csapat statisztikáját. Ezektől a csapatoktól kaptunk az összes 18 gólból 15-öt. Ha szeretnénk előrébb lépni a tavasszal, ezzel mindenképp kezdeni kell valamit.

Melyik volt az a mérkőzés, amelyikre szívesen emlékszel vissza, és miért?

A Füzesgyarmat elleni győzelem után talán kicsit elvesztettük a koncentrációnkat és a Szarvas és Mezőhegyes ellen kettő dühítő és demoralizáló vereséget szenvedtünk. A csapat ezután Tótkomlósra látogatott, ahol tizenegy mezőnyjátékossal tudtunk kiállni. Ez azért volt nagyon fontos, mert túlzás nélkül mondhatom, hogy a Tótkomlóson a legfontosabb meccs a szomszéd Orosháza elleni az egész évben. A csapat a padlóról felállva, egymásért küzdve és önmagát legyőzve tudta elhozni a három pontot nagyszerű játékkal.

Tizenhárom csapatos Megye I. volt illetve lesz ebben a szezonban. Szerinted így milyen volt a bajnokság első fele?

Én úgy gondolom, hogy az utóbbi évek leggyengébb bajnoksága a mostani. Ezzel nem akarok ítéletet mondani semmi felett, csupán én így látom. Nincs kieső csapat, ilyen talán csak az Amerikai Ligákban van hasonló. A Megye II-ben és Megye III-ban meg annyi csapat van, hogy nem férnek el egymástól. Arról nem is beszélve, hogy olyanokat is hallani, hogy jövőre még lesz 2-3 olyan csapat, aki nem vállalja a Megye I-et a mostaniakból. Azokat a csapatokat, amelyek pedig szeretnének a Megye III-ból is akár első osztályú csapatot, nem kaphatnak jogot. A jelenlegi mezőny is ketté van szakadva, ez így nincsen rendjén. Nyilvánvaló, hogy az országos szinten hozott döntések a bajnokságok átalakításáról befolyásolják az amatőr labdarúgást is, de ezekre szerintem kell valami megoldást találni.

Az első hatban végeztetek, de ebben a mezőnyben lévő öt ellenfél közül csak a Füzesgyarmatot győztétek le. Mi lehetett az oka, hogy a rangadókon ősszel nem jött ki nektek a lépés? Ez a harmadik helyet is nagyban befolyásolta.

Nagyon sok oka van. Ez egyébként nem egy új keletű probléma, hogy nem tudunk rangadókat nyerni. Persze mindenki türelmetlen, mert sikerre vágyik mindenki, de ez még mindig egy nagyon fiatal keret. Sajnos a nyári átigazolási szezonban egyáltalán nem tudtunk sem minőségben, sem mennyiségben gyarapodni. Voltak, akik szezon közben hagyták ott a csapatot és voltak, akik súlyos sérülésből tértek vissza, így rájuk nem számolhattunk komolyan. Így nagyjából 12-13 mezőnyjátékossal játszottuk le a meccseinket is. Ahhoz, hogy a bajnoki címért vagy a dobogóért harcoljunk mindenképp több játékosra, több rutinra és több minőségre van szükség. Ott tartunk, hogy a megyei első osztály sem az amatőr sport kategóriába tartozik. Nyílt titok, hogy szinte minden klubnál fizetésekért játszanak, és itt nem a győztes prémiumokról van szó. Lehet ezen bosszankodni vagy mondani, hogy hova jutott a sport, de ez a változás már nem visszafordítható. Vagy alkalmazkodunk ehhez, vagy kisebb, más célokat kell kitűzni. Ha Orosházán vagy bárhol máshol szükség van egy futball csapatra magasabb szinten, pénz nélkül biztosan nem fog működni. Azért is mondom ezt, mert ebben a történetben is minden összefügg mindennel. Ha nincs pénz, nincs játékos, nincs edzés, nincs motiváció stb. és csak stagnálunk évekig. A sok összetevőből, ha csak egyet kiveszünk már elmarad az az eredmény, ami lehetne. Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy ez panaszkodás vagy elégedetlenkedés. De ez legkevésbé rólam szól, ezek csupán tények. A negyedik hely ebből a szempontból reálisnak tekinthető vagy erőn felüli teljesítménynek.

Ha egy mondatban kellene jellemezni csapatodat, akkor mi lenne az a mondat?

Egy fiatal, tehetséges, sikerre éhes csapat, amely szeretne jobban teljesíteni.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenkettő =