Körösladányi MSK

Értékes pontokat vitt el a Dunaújváros

Ahogy ősszel nem sikerült a Majos ellen, most tavasszal a Dunaújváros ellen sem sikerült pontot, pontokat szereznünk egy roppant fontos találkozón. Null-nullás állásnál még büntetőt is hibáztunk, ami nem fért bele, ugyanis az utolsó percekben végül mindhárom pontot elvitte a vendég csapat.

 

63. perc: Kisari beadásába kézzel ért bele a vendég védő, amiért büntetőt kaptunk. Mácsai pontrúgását a kapus védeni tudta.

91. perc: Sarokrúgáshoz jutott a vendég csapat, a középre ívelt labdát pedig Szepessy fejelte a kapunkba. (0-1)

93. perc: Kitámadó csapatunk ellen kontrát vezetett a Dunaújváros, Kondor teljesen üresen kapott labdát, aki ziccerben nem hibázott. (0-2)

Jól kezdhettük volna a mérkőzést, hiszen a 2. percben Czirok labdaszerzését követően Kisari közelről megszerezhette volna az előnyt, de a középre passzolt labdát kapu fölé belsőzte. A 17. percben Nagy kapus Vadász szabadrúgásánál védett bravúrral, kicsivel később pedig Pokorni hárított Szántó lövésénél. A szünet előtt Kondor egy letámadást követően kapura lőhetett, de célt tévesztett, míg Mácsai beadását Pusztai hiába fejelte meg jól, a kapu torkából tisztázni tudtak a védők.

A 46. percben máris hatalmas helyzet adódott a vendégek előtt, Tóth elől Knyihárnak kellett mentenie. Ezután csapatunk vette kézbe az irányítást, az 54. percben előbb akcióból próbálkozott Mácsai, játékosunk kisodródva lőtt, könnyen védett a kapus, egy perccel később viszont rögzített helyzetből már bravúr kellett Pokorni részéről. A 60. percben Szántó próbálkozott átlövéssel, jól is vette célba a jobb alsót, de a kapus ennél a helyzetnél is védeni tudott. A 63. percben aztán büntetőt kaptunk, amit Mácsai végzett el, Pokorni azonban ezt is hárította. Talán ez lehetett a mérkőzés fordulópontja, hiszen a 71. percben Tóth helyzeténél még védett Nagy kapus, de a hosszú helyzet nélküli perceket a 91. percben Szepessy fejese törte meg, amiből előnybe kerültek a vendégek. A hosszabbítás hátralévő perceiben kitámadott csapatunk, ennek eredményeként egy sikeresen végig vitt kontra után kettőre nőtt a dunaújvárosi előny.

Értékes pontokat szerzett a Dunaújváros, úgy, hogy a sok hiányzónk ellenére is volt sanszunk megnyerni a meccset, de mennünk kell tovább, és előre tekinteni. Jövő héten a Szeged ellen ismét fontos meccs vár ránk, és nem igen fog beleférni az újabb hiba. Közvetlen riválisaink közül a Vác és a Rákosmente is egy-egy pontot szerzett. A 13. Dunaújváros négy, a 12. Taksony pedig öt ponttal előz meg minket, míg a Vác eggyel van előttünk.

Körösladányi MSK – Dunaújváros PASE 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők: Szepessy R. a 91. és Kondor K. a 93. percben.
Sárga lapok: Pusztai A. a 34., Vastag R. a 71., Szabó V. a 74. ill. Dorogi R. a 64. percben.
Jók: Szántó M., Czirok J., Knyihár D. ill. Pokorni P., Kondor K., Vadász V.

zárt kapuk mögött

Körösladányi MSK: Nagy B. – Krajcsó K., Szabó V., Knyihár D. (Vastag R. a 66′), Rádai G., Kisari T. (Gyomai Á. a 86′), Czirok J., Németh Á. (Papp Zs. az 53′), Mácsai L., Szántó M., Pusztai A. (Prasler a 86′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Dunaújváros PASE: Pokorni P. – Barna B., Lakatos G., Báló T., Dorogi R., Vadász V., Szepessy R., Kesztyűs M. (Novák L. a 88′), Hompót D., Kondor K., Tóth Á. (Áman Á. a 90′)

Vezetőedző: Jakab Elek

Fodor Sándor: Egygólos mérkőzés volt, szép játékkal egyik csapat sem rukkolt elő. A második félidőben jól jöttünk ki, sajnos ismét büntetőt hibáztunk, majd a hosszabbításban figyelmetlenség, rutintalanság és koncentrációhiány hozta meg a vendégek sikerét. Tegnap még úgy volt, hogy sok beteg és sérült miatt nem tudunk kiállni, több játékosom kockáztatta egészségi állapotát, ezért köszönet jár minden pályára lépő játékosnak.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 19 =