Körösladányi MSK

A szezon legnagyobb arányú győzelmét könyveltük el a Taksony ellen

Hazai pályán a Taksony ellen hét-egy arányban nyertünk, ezzel az idei szezonban a legnagyobb arányú győzelmünket értük el. Ezzel a sikerrel közelebb kerültünk a bennmaradó helyezésekhez, de a folytatás nem lesz sétagalopp.

 

19. perc: Mácsai szabadrúgását Szabó Á. fejelte Ruzsa elé, aki sarokkal hozta ziccerbe Szántót, ő pedig nem hibázott. (1-0)

27. perc: Szabadrúgásból Bogár talált a kapunkra, ezzel ikszre hozta a találkozót. (1-1)

39. perc: Mácsai szabadrúgásból talált a taksonyi kapuba. (2-1)

41. perc: Kisari lövésénél csak öklözni tudott a kapus, a labda így Szántó elé került, aki köszönte a lehetőséget. (3-1)

72. perc: Kisari ugrott ki a jobb oldalon, középen Burait célozta meg a labdával, aki 8 méterről nem hibázott. (4-1)

74. perc: Czirok fejeséből Burai lódult meg a bal oldalon üresen, a kapuig meg sem állt, ahol mattolta a kapust is. (5-1)

78. perc: Ruzsa jó ütemben indította Némethet, aki a kilépő kapus mellett elhúzta a labdát, majd a kapuba passzolt. (6-1)

89. perc: Talpalló tört be a büntetőterületen belülre, majd Szabó Á-nak passzolt, aki továbbtette a pöttyöst Szántónak, ő pedig beállította a végeredményt. (7-1)

Taksonyi helyzettel indult a mérkőzés, de szerencsére ezt sikerült szögletre levédekeznie a csapatnak. A 9. percben Ruzsa lövését láthatták a nézők, ez egy védőről szögletre ment ki. A 20. percben aztán Mácsai szabadrúgása után sikerült megszereznünk a vezetést, ez azonban nem tartott sokáig. Előbb egy szöglet után kellett Ivicevicnek bravúrral védenie, majd Bogár szabadrúgásánál már kapusunk is tehetetlen volt. Szerencsére hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, hiszen Mácsai szabadrúgásából újra vezetést szereztünk, Szántó szemfüles gólja pedig kettőre növelte előnyünket a szünet előtt.

A fordulás után sokáig csak küzdött egymással a két csapat, majd az 57. percben Bogár távoli lövése a felső lécről jött ki. Az utolsó húsz percben aztán kiszakadt a gólzsák: előbb Kisari passzából Burai volt eredményes, majd Czirok fejese után ismét Burai mattolta a vendégek kapusát. Ezt követően Ruzsa jó meglátása után Németh a kapust kicselezve gurította a labdát a kapuba. A hajrában aztán a Taksonynak is volt egy lehetősége, ám a támadó fejese kicsivel kapu mellé ment, míg csapatunk szabadrúgásból a felső lécet találta el, az utolsó előtti percben pedig Szántó beállította a végeredményt.

Csapatunk nagyon fontos győzelmet aratott a bajnoki hajrában, ezzel pedig két pontra megközelítettük a bennmaradó helyet. Riválisaink közül a Vác nyerni tudott, a Szekszárd ikszelt, míg a Dunaújváros kikapott. Jövő héten is sűrű lesz a program, szerdán a 6. Kozármisleny fogad minket, míg vasárnap a Ferencváros II. érkezik Körösladányba, akik jelenleg az 5. helyen állnak.

Körösladányi MSK – Taksony SE 7 – 1 (3 – 1)
Gólszerzők: Szántó M. a 19., a 41., a 89., Mácsai L. a 39., Burai D. a 72., a 74., Németh Á. a 78. ill. Bogár L. a 27. percben.
Sárga lapok: Pusztai A. a 10., Szántó M. a 42., Burai D. az 54., Mácsai L. a 61., Szabó Á. a 69. ill. Vekker D. a 17., Király M. a 19., Torkos A. a 29., Bacskai P. a 37., Fekete O. a 70. és Cseri G. a 86. percben.
Jók: Szántó M., Mácsai L., Zelenyánszki L., Burai D., Ruzsa Z.

110 néző

Körösladányi MSK: Ivicevic M. – Ruzsa Z., Szabó Á., Szabó V., Rádai G. (Talpalló Á. a 75′), Kisari T., Szántó M., Czirok J. (Németh Á. a 75′), Mácsai L., Pusztai A. (Zelenyánszki L. az 59′), Burai D. (Gyomai Á. a 82′)

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Taksony SE: Horváth D. – Torkos A., Bacskai P., Cseri G., Fekete M., Lengyel Gy. (Félegyházi K. a 68′), Szabó N., Fekete O., Király M., Bogár L. (Fekete B. a 72′), Vekker D.

Vezetőedző: Seres Zsolt

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Azt a játékszínvonalat amit hoztak a fiúk az elmúlt mérkőzéseiken, attól ma elmaradtunk, de hozzáállásban és eredményességben rendben voltunk.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 3 =