Körösladányi MSK

Hátrányból fordítva megérdemelt győzelmet arattunk hazai pályán

A 23. percben hidegzuhanyként érte a csapatot az OMTK-ULE vezető gólja, de még a szünet előtt sikerült szépítenünk, majd a második félidőben a magunk javára fordítottuk a találkozót. Csicsely szépségdíjas góllal mutatkozott be tétmeccsen.

 

23. perc: Felívelést követően Szabó Á. elé csúsztatták a labdát a társak, aki így a védők között ki tudott lépni, és a kapussal szemben sem remegett meg a lába. (0-1)

38. perc: Burai lépett ki remek ütemben, a tizenhatoson belül pedig visszahúzta a labdát, amihez a becsúszó Harangozó kézzel ért hozzá. Büntetőt kaptunk, Farkas pedig magabiztosan értékesítette azt. (1-1)

54. perc: Jó helyről, a kaputól 17 méterre kaptunk szabadrúgást. A labda mögé Csicsely állt, aki gyönyörűen tekert a hosszú felsőbe. (2-1)

74. perc: Csicsely látta meg jól a védők mögé mozgó Burait, aki Malkócsnak centerezett, ő pedig okosan a kapus mellett a kapuba tekert. (3-1)

A 6. percben Zelenyánszki lövése került fel elsőnek az érdemi helyzetek közé, ez nem sokkal kerülte el a vendégek kapuját. Ezt követte a 13. percben Czirok passzából ismét Zelenyánszki lövése, ekkor már a kapusnak védenie kellett. A labda ugyan többet volt nálunk, de a 23. percben az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta az Orosháza. Szabó Á. egy megcsúsztatott labdával lépett ki és lőtt gólt. A találat után továbbra is próbáltunk nyomni, Csicsely beadását Zelenyánszki fejelte kapura, de Manurák ezt is fogta. A 31. percben Csicsely szabadrúgásánál nagyot védett a kapus, öt perccel később pedig kezezés miatt tizenegyeshez jutottunk. A pontrúgást Farkas értékesítette, ezzel visszahozta a csapatot a meccsbe. A szünet előtt akár a fordítás is meglehetett volna, ám Csicsely szöglete után Farkas fejese a felső lécről kifelé pattant.

A második félidő elején aztán Csicsely szépségdíjas szabadrúgása után megszereztük a vezetést, amit hosszú perceken keresztül mezőnyjáték követett, nálunk volt ugyan a labda, de az orosházi védelmet nehéz volt feltörni. Nem is sikerült a 74. percig, ekkor viszont Csicsely-Burai-Malkócs volt a labda útja, utóbbi pedig okos gólt szerzett, amivel a mérkőzés érdemi része eldőlt. A 85. minutumban még Urbán is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de hiába tudott kapura fordulni, lövése mellé ment.

Hazai környezetben tehát sikerült legyőznünk a jó erőkből álló OMTK-ULE csapatát. Az első félidei játékunkkal sokáig életben tartottuk a vendégek pontszerzési reményeit, de jó helyzetkihasználással végül megérdemelten nyertünk.

Körösladányi MSK – OMTK-ULE 1913 3 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Farkas J. (11-esből) a 38., Csicsely J. az 54., Malkócs M. a 74. ill. Szabó Á. a 23. percben.
Sárga lapok: Czirok J. a 49., Talpalló Á. a 77., Murvai D. a 86. ill. Gedó L. a 35. és Vincze A. a 42. percben.
Jók: Czirok J., Csicsely J., Burai D. ill. Kasuba D., Gedó L., Vincze A.

200 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z. (Murvai D. a 60′), Wéber L., Szabó Á., Bakk Á., Csicsely J. (Kisari T. a 82′), Farkas J. (Malkócs M. a 60′), Zelenyánszki L., Czirok J., Talpalló Á., Burai D. (Urbán S. a 80′)

Vezetőedző: Ekker Attila, Futaki Krisztián

OMTK-ULE 1913: Manurák L. – Dajcs Gy., Vincze A. (Csőke N. a 78′), Kasuba D., Selmeczy K., Harangozó K., Szabó Á., Péli T. (Kocsis K. a 78′), Fehér B. (Szabó N. a 78′), Miszlai L., Gedó L. (Rácz A. a 87′)

Vezetőedző: Buza Barnabás

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Az első félidei játékunkkal esélyt adtunk az ellenfélnek. A második félidei játékunk alapján viszont megérdemelten nyertünk, érződött a csapaton, hogy jó erőben van.

Buza Barnabás: Kiegyenlített első félidő után a második játékrészben a hazaiak erős hátszéltől támogatva begyötörtek két találatot. Nem érdemeltünk vereséget.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =