Körösladányi MSK

Háromgólos hátrányból fordítva nyertünk Gyulán

Nehezen indult a Gyula elleni mérkőzés szombaton, hiszen az első félidőben a hazaiak három-nullás vezetést könyvelhettek el, a jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően. A második játékrészben aztán mindent egy lapra feltéve letámadtuk a gyulai csapatot, és sikerült is megfordítanunk a mérkőzést.

 

19. perc: Jobb oldali támadás végén Nagy E. elé került a labda, aki a kapussal szemben nem hibázott. (1-0)

23. perc: Kontrát vezetett a gyulai csapat, melynek végén Bánfi került gólhelyzetbe, aki kettőre növelte a hazai előnyt. (2-0)

37. perc: Újabb lehetőség adódott Nagy E. előtt, aki ugyan nem a legjobban találta el a labdát a lövésnél, de így is túljutott a labda a gólvonalon. (3-0)

59. perc: Czirok ugrott ki jó ütemben, akit a kilépő Kajára elütött a tizenhatoson belül, büntetőt kaptunk. A labda mögé Wéber állt, aki higgadtan értékesítette a pontrúgást. (3-1)

63. perc: Jó helyről végezhetett el szabadrúgást Wéber, a labda ismét a kapuban landolt. (3-2)

66. perc: Ruzsa középre tekert labdáját Urbán tudta a gyulai kapuba fejelni. (3-3)

73. perc: Urbán ment el a jobb oldalon, Csicselyhez centerezte a labdát, aki így beállította a végeredményt. (3-4)

Az első negyedóra lendületes játékot hozott, viszont helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak. Aztán a 19. percben az első lehetőségét gólra váltotta a hazai csapat, majd hidegzuhanyként gyorsan jött a második gyulai gól is. A hazai gólok után Czirok és Burai is próbálkozott részünkről, de mindkét játékos lövése kapu fölé ment. A 37. minutumban szinte hihetetlen módon a gyulaiak gólra váltották a harmadik helyzetüket is, így komoly gondban voltunk a szünet előtt. A félidő zárásaként még Csicsely és Wéber is próbálkozott egy-egy fejessel, ám előbbinél a kapus védett, utóbbinál pedig nem volt dolga Kajárinak.

A második félidőben teljesen beszorult a gyulai csapat, szinte a kezdés után egyből Malkócs beadása után Papp Zs. került helyzetbe, de a kapura belsőzött labdáját védte a kapus. Az 59. percben megtört a jég, Czirok harcolt ki büntetőt, amit Wéber értékesített, nem sokra rá pedig játékosunk újabb rögzített helyzetből vette be a gyulai kaput. A 64. minutumban Nagy E. akár mesterhármast is szerezhetett volna, Farkas Zs. azonban bravúrral védett. Ezután a másik oldalon Kajári is bravúros védést mutatott be Papp Zs. lövésénél, majd a szögletből középre érkező labdánál Urbán tudott fejelni, ekkor már a kapus is tehetetlen volt. A 73. percben jártunk, amikor Urbán elfutása után Csicsely megszerezte csapatunknak az előnyt, ez már a negyedik gólunk volt, de ekkor vezettünk elsőnek a mérkőzésen. A hajrába érve aztán gyulai részről Nagy G. szabadrúgását kell megemlíteni, amit Ruzsa szögletre tisztázott, az utolsó percben pedig Burai emelte át a kapuson a labdát, de ez a lehetőség kapu mellé ment.

A félidőben nehéz volt elképzelni, hogy háromgólos hátrányból lesz visszaút ezen a mérkőzésen, de a második félidei játékunk alapján megérdemelt volt a fordításunk. Sikerünkkel továbbra is az élen állunk, szorosan az okányiak előtt. Jövő hétvégén már az utolsó mérkőzés következik az alapszakasz odavágói közül, ellenfelünk a Szeghalom lesz.

Gyulai Termál FC – Körösladányi MSK 3 – 4 (3 – 0)
Gólszerzők: Nagy E. a 19., a 37., Bánfi D. a 23. ill. Wéber L. (11-esből) az 59., a 63., Urbán S. a 66. és Csicsely J. a 73. percben.
Sárga lapok: Palik Gy. a 39., Sajben G. (vezetőedző) a 41., Kajári J. az 58., Oláh A. a 92., Nagy G. a 92. ill. Papp Zs. az 57., Czirok J. a 74. és Csicsely J. a 85. percben.
Jók: Nagy E., Palik Gy., Trescsula M., Radics D., Bánfi D. ill. Czirok J., Wéber L., Urbán S., Talpalló Á.

150 néző

Gyulai Termál FC: Kajári J. – Nagy S. (Kovács Zs. a 61′), Oláh A., Trescsula M., Kukla Zs., Repisky D. (Bíró B. a 90′), Radics D. (Bozó A. a 81′), Palik Gy., Boros T. (Pohl R. a 73′), Nagy E. (Nagy G. a 73′), Bánfi D.

Vezetőedző: Sajben Gábor

Körösladányi MSK: Farkas Zs. – Malkócs M., Ruzsa Z., Wéber L., Bakk Á., Csicsely J., Kisari T. (Papp Zs. a 46′), Murvai D. (Urbán S. a 46′), Zelenyánszki L. (Talpalló Á. a 46′), Czirok J. (Szabó M. a 92′), Burai D.

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Sajben Gábor: Kiváló és sportszerű mérkőzésen majdnem sikerült felnőnünk a mai feladathoz. Valakiknek több év is kevés ehhez, legközelebb megpróbáljuk a második félidőt megnyerni a bajnokesélyes csapat ellen.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Igyekszünk nem foglalkozni sem az ellenféllel, sem a játékvezetővel, viszont egy remek csapatot győztünk le, nulla–háromról a második félidei játékunknak és hozzáállásunknak köszönhetően. Korrekt, jó játékvezetés.

Kép: beol.hu / Bencsik Ádám

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 1 =