Körösladányi MSK

A szezon legjobb játékával hatot lőttünk a Szeghalomnak

A Megye I-es bajnokság 11. fordulójában, ami az alapszakasz odavágóinak a végét jelentette, csapatunk hat gólt lőtt a szomszédvár Szeghalom csapatának. Ezzel a sikerrel két ponttal növeltük az előnyünket a Jamina otthonában a hosszabbításban pontot mentő Okány előtt.

 

30. perc: Malkócs jobb oldalon hozta fel a labdát, majd Kisarit kiugratta, aki a kapust kicselezve megszerezte csapatunknak a vezetést. (1-0)

45+1. perc: Burai jó megoldást választva az üresbe mozgó Csicselynek adta a labdát, ő pedig a kapus felett a kapuba emelt. (2-0)

53. perc: Csicsely végzett el sarokrúgást, középen Malkócs csúsztatott, eredményesen. (3-0)

54. perc: Labdaszerzés után Csicsely és Kisari remekül játszott össze, előbbi a kapus mellett laposan a kapuba lőtt. (4-0)

75. perc: Burai hozta száz százalékos ziccerbe Kisarit, aki nem hibázott a kapussal szemben. (5-0)

88. perc: Egy hazaadást támadott le csapatunk, Szász kapus Pappnak lőtte ki a labdát, játékosunk pedig önzetlenül Kisari elé tálalt, aki az üres kapuba továbbította a pöttyöst. (6-0)

Már a mérkőzés elején letámadtuk a vendég csapatot, a 6. percben Szász kapus szemfülessége kellett ahhoz, hogy Burai passza ne jusson el ziccerben középre. Néhány perccel később Mészáros szabadrúgását Czvalinga sarkalta kapu fölé. Ezután csapatunk birtokolta a labdát, de ez helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg. A 21. minutumban éppen egy kontra végén Kapusinak kellett nagyot védenie Marton fejesénél. Kicsivel később Ruzsa lövése a kapufáról jött ki, majd a 30. percben Kisari megtörte a jeget és megszerezte a vezetést csapatunknak. A gól után Wéber fejese kerülte el kicsivel a szeghalmi kaput, Kisari próbálkozását pedig bravúrral védte a kapus. A hosszabbításban aztán Csicsely kettőre növelte az előnyünket.

A második félidőben is folytatódott csapatunk dominanciája, két alkalommal sem kellett sok az újabb lehetőségekhez. Előbb Burai tört el egy jól visszapasszolt labdát, majd Kisarit szerelték a védők az utolsó utáni pillanatban, így gólhelyzet egyik lehetőségből sem lett. Nem úgy az 53. percben, amikor Malkócs fejjel vette be a vendég kaput, egy percen belül pedig újabb gólt szereztünk Csicsely révén, így már néggyel vezettünk. A találatok után sem változott a játék képe, Burai lövését védte a kapus, Malkócs kicsivel célt tévesztett, ahogy Urbán beadása után Bakk sem találta el a kaput. A 72. percben Kisari lövését még blokkolták, nem sokkal később az újabb kilépésnél viszont már mattolta a védelmet játékosunk. A 80. percben Papp Zs. kisodródva lőtt, a kapus védett, a 88. minutumban aztán egy letámadást követően labdát szereztünk, Kisari pedig beállította a végeredményt.

A mérkőzés egésze alatt csapatunk dominált, ami sokáig nem mutatkozott meg gólokban, de miután a jég megtört, futószalagon jöttek a helyzetek is. A Szeghalomnak nagyon kevés lehetősége volt, nem túlzás azt mondani, hogy az ősz eddigi legjobb játékával tartottuk otthon a három pontot. Jövő héten a visszavágók következnek, érkezik a Sarkad.

Körösladányi MSK – Szeghalmi FC 6 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők: Kisari T. a 30., a 75., a 88., Csicsely J. a 45+1., az 54. és Malkócs M. az 53. percben.
Sárga lapok: Csicsely J. a 35., Murvai D. a 38. ill. Mészáros M. a 36. és Seres D. a 40. percben.
Jók: egész hazai csapat ill. Cserna R.

350 néző

Körösladányi MSK: Kapusi G. – Malkócs M. (Farkas J. a 70′), Ruzsa Z., Wéber L., Bakk Á., Csicsely J., Kisari T., Murvai D. (Papp Zs. a 65′), Zelenyánszki L., Urbán S., Burai D.

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Szeghalmi FC: Szász D. – Tatár S., Vincze L., Cserna R., Répási B., Fazekas J., Takács J., Seres D., Czvalinga M. (Zsila P. az 55′), Szabó G. (Marton L. a 10′), Mészáros M.

Vezetőedző: Boruzs István

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Voltak periódusai az eddigi mérkőzéseinknek, amikkel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, viszont a mai meccsel kapcsoltban nincs hiányérzetünk.

Boruzs István: Nagyon hosszasan tudnék beszélni a mérkőzéssel kapcsolatban, de ezt most megtesszük házon belül. Teljesen megérdemelt hazai győzelem született, gratulálok.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 9 =