Körösladányi MSK

Meggyőző siker a Nagyszénás ellen is

A bajnokság 14. fordulójában Nagyszénás csapatát láttuk vendégül, akik ellen már az első félidőben háromgólos előnyt alakítottunk ki. A mérkőzés összképe alapján hét-egy arányban is megérdemelt győzelmet arattunk.

 

9. perc: Sarokrúgás után Zelenyánszki emelkedett a legmagasabbra középen, majd a vendégek kapujába fejelte a labdát. (1-0)

15. perc: Kisari szép csellel tisztára játszotta magát, ezután pedig a bal oldalon felfutó Burai elé tálalt, aki a kapus felett a kapuba emelt. (2-0)

35. perc: Wéber szabadrúgása a sorfalról éppen Ruzsa Z. elé pattant, játékosunk tizenöt méterről a kapuba tüzelt. (3-0)

54. perc: Czirok jó ütemben ugratta ki Kisarit, aki a kapuig meg sem állt, azonban önzetlenül Burainak passzolt, aki az üres kapuba továbbította a lasztit. (4-0)

60. perc: Csicselyt buktatta Zábrák a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Wéber értékesítette. (5-0)

67. perc: Gyorsan elvégzett szabadrúgást vágtak előre a nagyszénásiak, Nagy pedig a kapunkba belsőzte a labdát ziccerben. (5-1)

69. perc: Czirok passzolta középre a labdát, ahol az érkező Kisari ugyan eltörte a lövését, de így is túljutott a labda a gólvonalon. (6-1)

76. perc: Bakk Á. szedte össze második sárga lapját, így idejekorán véget ért számára a találkozó.

85. perc: Papp Zs. szögletét követően Wéber fejelt középen, ezt még védte a kapus, de az ismétlésnél már nem menthetett. (7-1)

Csapatunk hazai pályán magához ragadta a kezdeményezést, és már a nyolcadik percben Magony kapus bravúrja kellett, hogy ne szerezzük meg a vezetést. Wéber keresztlabdája után Czirok kapásból kapura emelte azt, a kapus bravúrral védett. Az ebből következő szögletből aztán Zelenyánszki megszerezte a vezetést. A vezetés után szinte egyből Malkócs is gólt érhetett volna el, de pörgetése a kapu mellé ment, nem úgy Burai próbálkozása, aki a kifutó kapust mattolta. A folytatásban Czirok kétszer is távolról próbálkozott, másodjára a kapufa segített a nagyszénásiaknak, míg Kisari jó helyről kapu fölé lőtt a 20. percben. A 30. minutumban ismét Kisari került helyzetbe, miután Buraival játszott össze, Magony azonban bravúrral védett. Nem sokkal később némi szerencsével, de háromra nőtt az előnyünk, Wéber szabadrúgása a sorfalról pattant Ruzsa elé, aki tizenötről a kapuba lőtt. A félidő végén Kisari még egyszer fejjel is próbálkozott, ám kaput ez sem talált, míg a félidő egyetlen vendég lehetőségét Márk Á. neve mellé írhatjuk, aki a kígyótérről kapu mellé lőtt.

A második félidőt is jól kezdtük, hamar jött a negyedik gólunk, ami le is zárta a találkozót. Az második félidő első negyedórájában Magonynak többször is bravúrt kellett bemutatnia, viszont Wéber büntetőjénél már a kapus sem segíthetett. Öt-nullás vezetésnél Nagy Sz. egy előrevágott labdát belsőzött a kapunkba, amire szinte egyből jött a válaszunk Kisari révén. A 73. percben Nagy kapus Darida szabadrúgását hárította, majd még ugyanebben a percben Czirok beadása után Papp is próbálkozott, de a kapus útját állta a labdának. A hajrára emberhátrányba kerültünk, viszont ezt nem használta ki a vendég csapat. Ehhez Nagy kapus is kellett, hiszen a 79. percben Márk nagy helyzetben lövésre vállalkozott, kapusunk viszont bravúrral védett. Az utolsó tíz percben még Kisari lövését láthatták a nézők, ami a felső lécről kijött, Papp szöglete után pedig Wéber beállította a végeredményt.

Remek játékkal magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán, ezt a lendületet pedig szeretnénk az őszi szezon végéig megtartani. Jövő héten Orosházán lépünk pályára.

Körösladányi MSK – Nagyszénás SE 7 – 1 (3 – 0)
Gólszerzők: Zelenyánszki L. a 9., Burai D. a 15., az 54., Ruzsa Z. a 35., Wéber L. (11-esből) a 60., a 85., Kisari T. a 69. ill. Nagy Sz. a 67. percben.
Sárga lapok: Kisari T. a 33. ill. Nagy Sz. a 28., Zábrák Z. a 34., Vili M. a 47., Darida Á. a 85. és Tasi R. a 87. percben.
Jók: Zelenyánszki L., Ruzsa Z., Wéber L., Czirok J., Burai D., Kisari T.

120 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber L., Bakk Á., Csicsely J. (Farkas J. a 72′), Kisari T., Zelenyánszki L., Czirok J., Urbán S. (Szabó Á. a 72′), Malkócs M. (Papp Zs. a 63′), Burai D.

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Nagyszénás SE: Magony G. – Liska T., Zábrák Z. (Vajgely Gy. a 65′), Darida Á., Takács M., Libor G. (Kolozsvári J. a 60′), Kukovecz D., Juhász N. (Tari F. a 60′), Vili M., Nagy Sz. (Tasi R. a 76′), Márk Á.

Vezetőedző: Tasi Róbert

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Lendületes támadójátékunknak és a csapatszintű hatékony labdaszerzésünknek köszönhető a nagy arányú győzelmünk.

Tasi Róbert: Sebességbeli különbség volt a két csapat között. Gratulálok a hazai csapatnak.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =