Körösladányi MSK

Győzelem vezéráldozattal

Bajnokcsapatunk a felsőházi rájátszás 6. fordulójában a Nagyszénás vendége volt.

Az alapszakaszban jó mérkőzésen 3-3-as döntetlenre végeztünk ebben a felállásban, arra számítottunk, hogy egy agresszív, győzni akaró haza csapat fogad bennünket.

Nem így történt, a hazai csapat motiválatlan volt, az első percekben megszállták a kapujuk előterét, próbálták tördelni a játékot és esetleg kontrákból támadni, bízva Nagy gyorsaságában.

A 12. percben aztán Kisari egy pontos centerezést követően magabiztosan értékesítette a helyzetét. Csapatunk nyomás alatt tartotta a vendéglátókat, alig jutottak át a félpályán, a fölényünk gólokban is realizálódott, Farkas János kétszer köszönt be az egyébként jól védő Lévai kapusnak a 21. és 24. percben.

A mérkőzés képe nem változott, egészen a 44. percig, amikor Nagy kilépett egy indítással és a szerelni igyekvő Wéberrel összeakadt a lába, védőnk egy kiállítással került jutalmazásra, a hazaiak egy nagyon jó helyről elvégzett szabadrúgással. A szabadrúgás a sorfalban elhalt, az ismétlés pedig jócskán elkerülte a kapunkat.

Azt gondoltuk ekkor, hogy a hazaiak mindent megtesznek azért, hogy emberelőnyben megfordítsák a mérkőzést. A szénási nézők sajnos nem láthatták ezt a csapatuktól, gyakorlatilag egy unalmas második félidnek lehetek szemtanúi, ahol csapatunk továbbra is többet birtokolta labdát, kialakított néhány helyzetet, a vendéglátóink pedig a félidő alatt egyszer kényszerítették komoly beavatkozásra Farkas Zsolt kapusunkat.

Összességében megérdemelt győzelmet aratunk amely a kezdőrúgástól számítva egy pillanatig sem forgott veszélybe. Sajnos a jövő héten nem számíthatunk a kiállított Wéber játékára a Szarvas elleni hazai mérkőzésen, e miatt sokba került ez a győzelem.

Nagyszénás SE–Körösladány MSK 0–3 (0–3)

Nagyszénás, 110 néző. V.: Barta N.

Nagyszénás: Lévai – Godár, Darida, Kukovecz, Juhász (Leszkó), Vili, Libor, Rafaj (Simon L.), Nagy Sz. D. (Kókai Á.), Kovács L. (Frankó), Márk. Edző: Tasi Róbert.

Körösladány: Farkas Zs. – Ruzsa, Wéber, Bakk, Farkas J. (Milek), Szántó, Csicsely (Malkócs), Czirok, Kisari (Murvai), Talpalló, Burai (Szabó M.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

G.: Kisari a 12., Farkas J. a 22., a 24. percben.

Kiállítva: Wéber (utolsó emberként buktatta kapura törő ellenfelét) a 45. percben.

Jó: Libor, Vili, Kukovecz, ill. Bakk, Szántó, Talpalló, Ruzsa, Farkas J.

Tasi Róbert: – Sokat segített a kiállítás a mérkőzés eredménye szempontjából. Nem tudtuk megnehezíteni a vendégcsapat dolgát. Gratulálunk a Körösladánynak a bajnoki címhez! Sok sikert nekik a továbbiakban! 

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Jó ritmusban kezdtük a játékot, jókor rúgtuk a gólokat. Egy vétlen, de jogos kiállítás után jól alkalmazkodtunk az emberhátrányos játékhoz.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/56/3/25277/6/1727007.html

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizennégy =