Körösladányi MSK

Sima győzelem a Szarvas ellen!

Csapatunk összeállítása némi meglepetést okozott azoknak akik figyelemmel követik szereplésünket. Az edzői stáb sérülés és eltiltás miatt nem számíthatott Papp Zsolt, Wéber László és Vajda Cristofer játékára. Ezentúl a kispadra ültették, valószínűleg már a keddi kupamérkőzésre tekintve Kisari Tibort, Burai Dávidot, Malkócs Marcellt és Farkas Jánost is.

A mérkőzés első pillanatától a hazai gárda minden mutatóban felülmúlta a vendégeket, sebesség és akaratbeli különbség volt az első 20 percben a két csapat között. Letámadtuk a labdát kihozni próbáló védőket és többnyire a saját térfelükön szereztünk labdát, amiből gyors akciókat vezettünk a széleken. A nyomást a 10. percig bírták a vendégek, amikor Milek Bence, aki először volt kezdő, harcolt ki egy büntetőt, amelyet Csicsely János értékesített úgy, hogy Kasik Viktornak esélye sem volt hárítani. Erre a gólra gyorsan jött a másik, 4 perc múlva Urbán Sándor lőtt közelről a hálóba. A második gól tovább fokozta a lendületünket, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, és hagytuk is ki, vagy pedig a remek napot kifogó szarvasi kapus védett bravúrral.

Aztán a vendégek a 26. percben egy 30 méterről elvégzett szerencsés szabadrúgással visszajöttek a meccsbe, mert a kapusról kipattanó lövést Furár pofozta a hálóba a védők között.

Legalábbis így gondoltuk, de a Szarvas úgy tűnt, ezzel el is lőtte az összes puskaporát erre a félidőre. Bár a gól egy kicsit megfogta a csapatunkat, de még így is mezőfölényben játszottunk, majd néhány perc múlva újra futottak a szebbnél-szebb támadások a pálya mindkét oldalán. Ha egy kicsit pontosabban céloznak, Czirok, Csicsely és Murvai is gólt szerezhetett volna.

A félidőre 2-1-es állással vonultak a csapatok.

Szünet után ott folytattuk, ahol abbahagytuk, a szarvasiak talán egy kicsit élesebben jöttek ki a félidőre, köszönhetően a két cseréjüknek. Igazán ez sem változtatott a játék képén, jórészt nálunk volt a labda, aztán ez a fölény az 57. perceben érett góllá. Egy bedobást Kasik csak kiütni tudott, pont az ott ólálkodó Urbán elé, aki a hálóba vágta közelről a labdát.

A játék képe kezdett kiegyenlítődni, a vendégek igyekeztek a friss embereiket megjátszani, és a két szélen kontrákat vezetni. Mi továbbra is mezőfölényben játszottunk, kisebb-nagyobb helyzeteket alakítottunk ki. Csak az utolsó passz vagy némi szerencse hiányzott, mint például Czirok fejesénél a 64. perc környékén.

A negyedik gólunkkal aztán végleg lezártuk a mérkőzést. A 78. percben egy Kisari-Czirok-Csicsely háromszögelést követően Kisari húzta meg a szélt, középre passzolt, amit az üresen érkező Burai használt ki és a hálóba lőtte a labdát.

A hátralévő időben a vendégek próbálkoztak kozmetikázni az eredményt , ekkor hagyták ki az egyetlen nagy helyzetüket Zima révén, míg a mi oldalunkról a legszebb megmozdulás egy Ruzsa passz utáni Csicsely emelés volt, ami gólt érdemelt volna, de sajnos kimaradt.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, felforgatott összeállításban is remek egyéni teljesítmények mellett.

A mérkőzést követően csapatunkat a szép számú közönség vastapssal köszöntötte. Legközelebb idegenben a Gyula vendégei leszünk.

Körösladány MSK–Szarvasi FC 4–1 (2–1)

Körösladány, 300 néző. V.: Szántó.

Körösladány: Nagy B. – Milek (Burai), Ruzsa, Bakk, Szántó, Csicsely, Murvai (Malkócs), Zelenyánszki, Czirok, Urbán (Kisari), Talpalló.

Edző: Ekker Attila, Futaki Kriztián. Szarvas: Kasik – Zima, Polonszki, Zahorán (Moleri), Furár, Bány, Pilán (Lénárt), Deli (Magyar), Kiri M., Juhász (Styecz), Simon R. Edző: Somogyi János.

G.: Csicsely (11-esből) a 11., Urbán a 16., a 61., Burai a 76., ill. Furár a 27. percben.

Körösladányi jók: Zelenyánszki, Bakk, Talpalló, Ruzsa, Murvai, Urbán.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Dicséretes a fiúk részéről, hogy már a bajnokság megnyerése után is ilyen élesen állnak bele a mérkőzésekbe. Ez azért alapelvárás is feléjük, de valljuk be, nem könnyű helytállni. Igyekszünk fenntartani ugyanezt a lendületet, addig, amíg el nem érjük a célunkat.

Somogyi János: Gratulálok a hazai csapat bajnoki címéhez és a mai mérkőzéshez is, teljesen megérdemelten nyerték meg mindkettőt. Remélem, az utolsó három fordulóra megszerezzük azokat pontokat, amelyek a bronzéremhez kellenek. Köszönöm a szarvasi szurkolóknak, hogy ilyen krízishelyzetben is kiállnak a csapat mellett, tisztelet a kivételnek.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/56/3/25277/7/1727009.html

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =