Körösladányi MSK

Kettős győzelemmel léptünk az NB III-ba

Kettős győzelemmel jutottunk fel az NBIII-ba, miután a múlt vasárnapi cigándi 4–1-es sikert egy hazai 3–0-s győzelemmel fejeltük meg.

A mérkőzés előtt kerül sor az U19-es bajnokság Északi Csoportját megnyerő és az U-16-os bajnokság Északi Csoportjában 3. helyen végző csapataink részére az érem és kupa átadására.

Körösladány MSK–Cigánd SE 3–0 (2–0) NB III-as osztályozó, visszavágó. Körösladány, 500 néző. Vezette: Muhari Gergő (Sinkovicz Dániel, Dobos Dávid).

Körösladány: Nagy B. – Malkócs (Talpalló, 53.), Wéber, Vajda (Milek, 69.), Bakk – Ruzsa, Zelenyánszki – Czirok (Urbán, 69.), Burai, Csicsely (Almási, 83.) – Farkas J. (Kisari, 53.). Vezetőedző: Ekker Attila, Futaki Krisztián. Cigánd: Nagy S. – Ferencz, Szabó K., Elek Á., Katona Gy. – Ramos (Oravecz, 58.), Atamas (Králik, 58.) – Matyi, Juhász M. (Budaházi, 58.), Tóth Á. (Szokolai, 80.) – Kelemen (Szilágyi Sz., 70.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Gólszerző: Wéber (35. – 11-esből), Burai (37.), Czirok (62.).

Kiállítva: Almási (87.), ill. Matyi (32.).

Farkas János előtt már a 3. perc végén megnyílt a gólszerzés lehetősége, amikor egy ajándék labdát tűzhetett közelről kapura, de Nagy Sándor bravúrral hárított. A folytatás kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. A labda jobbára a két tizenhatos között pattogott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 27. percben újabb ajándéklabdát kapott a ladányi együttes, ám a Ramos rossz átadását lefülelő Csicsely lapos löketét újabb bravúrral, lábbal hárította a cigándi hálóőr. Bő félóra után felgyorsultak az események. A 32. percben teljesen jogosan Matyi kapta meg a második sárga lapját és vele a pirosat, mellette azonban a edzőjét is kiállította a játékvezető, miután nyomdafestéket nem tűrő hangon fejezte ki véleményét a kiállítással kapcsolatban.. Három perc múlva Csicsellyel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Wéber magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába, 1–0.

A 37. percben Burai kapott mintaszerű passzt a bal összekötő helyén és mesterien emelt a hosszú felső sarokba, 2–0.

Nem sokkal ezután a vendégek előtt adódott szépítési lehetőség, de a kapu torkában kivárt a támadója és a védők felszabadítottak. A második félidőt is borsodi lehetőség vezette be, de azután visszatért a játék a régi kerékvágásba. A jól játszó Czirok a 62. percben minden kételyt eloszlatott, miután egy kapusról kipattanót vágott a hosszú sarokba, 3–0.

AA három gólos vezetés tudatában visszavetünk az iramból, magabiztosan tartottuk a labdát és az eredményt. Ellenfelünk ekkora már beletörődőt abba, hogy egy újabb évet a megyei bajnokságban kell töltenie. Az utolsó említésre méltó esemény sajnos csapatunkhoz fűződik , miután az ellenfelét lerántó Almási Miklós piros lapot kapott egy maximum sárga lapos megmozdulásért, így kiállította a játékvezető.

Ekker Attila: – Most sajnálom igazán, hogy nem jut hely az NB III.-ban minden bajnoknak, mert egy nagyon szimpatikus csapatot, korrekt, sportszerű klubot ismertünk meg a Cigándban. Megérdemelten jutottunk fel, és ezt leginkább az idegenbeli meccsnek köszönhetjük. Tudtuk, hogy nehéz lesz a hazai meccs, mert egy ilyen párharcnak lélektana van, és ilyen szinten leginkább ez dönt. A hetünk arról szólt, hogy minden játékos érezze, mennyire fontos ez a mérkőzés. Az első 10 percben nem azt kaptam, amit vártam, azonban utána átvettük a játék irányítását, szépen, fokozatosan a magunk javára tudtuk fordítani a játékot és az eredményt. 

Szatmári Csaba: – Gratulálok a Körösladánynak. 

Összességében ellenfelünk neve és múltja alapján nehéz összecsapásokra számítottunk, de érett, taktikus játékkal sikerült mind a két alkalommal a mi elképzeléseink szerint alakítani a játékot és magabiztosan, összesítésben kettős győzelemmel 7:1 -es gólkülönbséggel búcsúztatuk ellenfelünket.

Ellenfelünknek sok sikert kívánunk a következő szezonban és kívánjuk, hogy jövőre a bajnoki címüket védjék meg és sikerrel vegyék a következő osztályozót!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + tizenöt =