Körösladányi MSK

Küzdelmes mérkőzésen tartottuk itthon a 3 pontot

Az NB III. Keleti Csoportjának 15. fordulójában a tabella 19. helyén álló Tiszaújváros csapatát fogadtuk.

Tudtuk, hogy a tabellán elfoglalt helyezése nem reális, egy hajtós, jól felépített csapat érkezik hozzánk, akik talán a Vasas II. elleni (0:9) mérkőzést leszámítva minden ellenfelünkkel szemben remekül helytálltak.

A mérkőzésen az első negyedórában működött a vendégek taktikája, jól alkalmazták a letámadást.

Ennek ellenére az első helyzetet mi hagytuk ki, egy bedobást követően Csicsely 10 méterről lőtt,de a vendég kapus védett.

A 18. percben a vendégek meg is szerezték a vezetést egy középpályás labdavesztést követően. Pusztai elől sodorták el a labdát, a kilépő Nagy Péter kapura lövését Kertész a másik oldalon üresen érkező Páll elé ütötte, aki estében 5 méterről a hálóba segítette a labdát. (1:1)

A gól felébresztette a csapatot, átvettük a játék irányítását, néhány perc múlva Burai hagyott ki egy helyzetet aki Czirok passzát lőtte kapura azonban Tóth Csaba ezt is védte.

A 35. percben viszont már ő is tehetetlen volt, egy szögletet követően Czirok csúsztatott bele a labdába az Farkas elé került, akinek a térdéről pedig a hálóba. (1:1)

A félidő végén még egy kisebb lehetőségünk volt amikor Burai fejelt kapura, de a fejes mellé ment.

A szünet után csapatunk kezdeményezett, egyértelműen fölényben játszott a vendégek kontrákból próbáltak támadásokat vezetni.

A mérkőzésen nagy kedvvel játszó Pusztai 25 méterről lőtt kapura, sajnos lövése elkerülte a kaput.

Aztán pár perc múlva Czirok szabadrúgása suhant el a jobb kapufa mellett.

A mérkőzés vége felé a vendégek kapusa Tóth Csaba mutatott be néhány bravúrt, meccsben tartva csapatát, talán a legnagyobbat Pusztai fejesénél, majd már ő sem tudott segíteni csapatán Malkócs ívelt be balról egy labdát, Czirok érkezett a hosszún és a hálóba fejelte a labdát. (2:1)

A vendégek hevesen reklamáltak aminek az eredménye egy kiállítás lett, Nagy Péter volt kénytelen a vége előtt kiállni.

Csapatunk összességében megérdemelt győzelmet aratott, egy szervezetten játszó, kemény, néha durva csapat ellen, akik a mérkőzés vége fele már minden módszert bevetettek az időhúzás érdekében.

Körösladány MSK–FC Tiszaújváros 2–1 (1–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szabó Ferenc Szilárd, Szabó Laura Emerencia).

Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Cservenák), Zelenyánszki, Szántó M., Bakk – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Papp D.), Burai (Malkócs), Czirok (Murvai) – Farkas J. (Szabó Milán). Vezetőedző: Ekker Attila.

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Lehóczki, Tóth B. (Vitelki), Kundrák (Bocsi), Gelsi – Bussy (Géringer), Páll, Tóth S., Lőrincz – Nagy D., Nagy P. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Gólszerző: Farkas J. (28.), Czirok (90.), ill. Páll (18.). Kiállítva: Nagy P. (90.).

Jó: Czirok, Pusztai, Zelenyánszki, Ruzsa, Malkócs, ill. Tóth Cs., Páll, Tóth B.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfélre számíthatunk. Remekül álltak bele a meccsbe az elején, de ahogy telt az idő, egyre inkább maguk javára formáltuk a játék képét, és legvégül az eredményt is. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl.

Vitelki Zoltán: A legfontosabb az, hogy köszönöm a srácoknak azt, amit küzdöttek ezen a mérkőzésen. Ha ez így nézett volna ki a többi mérkőzésen is, akkor másképpen állunk. De most szarul állunk.

Nagyon fegyelmezetten játszottunk végig, sikerült a vezetést is megszereznünk, de nagy hiba volt, hogy a megszerzett labdákkal nem tudtunk olyan százalékban játékot kezdeményezni, amennyire szerettünk és kellett volna. A hazai csapat többet birtokolta a labdát, több helyzetet is alakított ki, de ma egy nagyon jó kapusteljesítmennyel sikerült meccsben maradnunk.

Külső körülményekkel soha nem foglalkozom, ma sem fogok, csak a csapattal, aki nagyon rászolgált volna az egy pontra legalább. Néhány döntő szituáció következményeként kaptuk a mindent eldöntő gólt, ami borzasztóan fájó és demoralizaló.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =