Körösladányi MSK

A tavaszi szezon legnehezebb mérkőzése vár ránk Zuglóban.

Az NB III. Keleti Csoport 30. fordulójában a tavaszi szezon legnehezebb mérkőzése vár csapatunkra, hiszen a veretlen listavezető BVSC-Zugló csapatához utazunk.

A hazai csapat az eddig megvívott 29 összecsapás során nem talált legyőzőre, kizárólag döntetlenekkel vesztett pontokat, abból hatot értek el ellene, köztük az ősszel mi is döntetlenre végeztünk ellenük, hazai pályán.

Ismerjük meg egy kicsit ellenfelünket, akiket a korábbi sokszoros válogatott Urbán Flórián irányít, stábjában helyet kapott a volt MLSZ elnök Kisteleki István, aki korábban irányította a Vasas csapatát is, tehát szakmailag, mentálisan egy nagyon felkészített csapat vár ránk. A játékoskeret pedig ebben az osztályban kimagaslónak számít, hiszen a keret tagja például az a Vernes Richárd, aki a Honvédból lett utánpótlás válogatott, de megfordult Izraelben és Ausztráliában is, mint légiós, itthon pedig ZTE, DVTK, Győr, Paks, Vasas keretében találhattuk meg korábban. Mellette olyan játékosok vannak többségben, akik megfordultak magasabb osztályban, így Szalánszki Gergő (UTE, Gyirmót, Vác), Nagy József (Pécs, Nyíregyháza), Horváth Roland (ZTE, Budafok, Budaörs, Gyirmót), Tamási Zsolt (Paks, Mezőkövesd), Szemerédi Norbert József (ZTE, Honvéd) a Békéscsabán is megforduló Balogh Miklós (Békéscsaba, Szolnok), Tóth Keve (Vasas, Budaörs). Mellettük tehetséges saját nevelésű játékosok illetve ebben az osztályban rutinosnak mondható, korábban nagyobb egyesületek (Vasas, FTC, Honvéd) utánpótlásában nevelődő játékosok alkotják a keretet, mely bő és így nagy választási lehetőséget biztosít a szakmai stábnak. Majdnem elfelejtkeztünk a a házi gólkirályukról a korábbi újpesti nevelésről, Tóth Levente Milánról, aki Mosonmagyaróváron és Cegléden belekóstolt az NB II légkörébe, ebben az évadban pedig a legeredményesebb évét fogja zárni felnőtt pályafutása során ,hiszen már 15 gólnál jár a bajnokságban.

Vendéglátóink tavaszi teljesítménye megegyezik az őszivel, hiszen az eddig megrendezett mérkőzéseiken sem szenvedtek vereséget, két döntetlent ért el velük szemben a Füzesgyarmat hazai pályán, a DVTK II. pedig a Szőnyi úton tudott pontot szerezni. A többi mérkőzésükön legyőzték a DVSC II,, a Vasas II., Tiszafüred, Sényő, Karcag, BKV és a Jászberény csapatát is.

Csapatunk azért nem feltett kézzel utazik el vasárnap erre az összecsapásra, hiszen ősszel jó eredményt értünk el ellenfelünkkel szemben itthon, illetve egy négy mérkőzésből álló győzelmi sorozattal vágunk neki ennek az útnak. Legyőztük a tabellán ellőttünk álló Putnok és DEAC csapatát is, pedig előzetesen nem mi voltunk az esélyesek.

Sajnos még mindig nem lábaltunk ki a betegség és sérülés hullámból, illetve a hétvégén Pusztai András begyűjtötte a 10. sárga lapját, így eltiltás miatt rá sem számíthatunk. A szakmai stáb nem számolhat Ruzsa Zoltán, Malkócs Marcell, Czirok József játékára sérülés miatt, Dócza Gábor pedig betegség miatt hiányozhat majd, de bízzunk benne, hogy a mérkőzésre felépül betegségéből, illetve a sérültek közül is tudja valaki vállalni a játékot.

Összességében egy jó mérkőzésre van kilátás, ahol a papírforma nem mellettünk szól, de bízzunk abban, hogy minden sorozat megszakad egyszer, így ellenfelünk veretlenségi sorozata is, és miért ne most történne meg?

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 10 =