Körösladányi MSK

A Dabas a győzelem reményével érkezik…

A 2020/2021. szezonban az NB III. Közép Csoportjában találkoztunk tétmérkőzésen a Pest vármegyeiekkel, hiszen utoljára 2021. február 28-án Dabason küzdött meg a két csapat, akkor 3:2 arányú hazai siker született.

A piros-fehérek négy győzelemmel indították a szezont tehát igen jól kezdtek. A folytatásban viszont már akadtak problémáik, meggyűlt a bajuk a Honvéd második csapatával (0-4), a BKV Előrével (1-1), majd beleszaladtak egy tisztességes zakóba az ESMTK ellen (0-6), aztán a Békéscsaba is elverte őket. (0-3). Ezt a rossz sorozatot a Szeged-Csanád GA II. elleni hazai győzelemmel zárták le (2:1) Mindez azt is jelenti, hogy még nem teljesen állt össze a csapat, van még mit javítania a szakmai stábnak. A mérlegük eddig 6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 19 ponttal a tarsolyukban az ötödik helyet birtokolják.

A Pest vármegyeiek számára fontos a körösladányi vendégjáték, hiszen egy győzelemmel pontszámban beérnék csapatunkat, így felzárkóznának a közvetlen élmezőnyre. A mérkőzésről szóló beharangozójuk szerint a győzelem reményében érkeznek hozzánk, melyet az elmúlt két mérkőzésünk szoros eredménye táplál.

Mivel a 2022/2023-as idényben a Közép-csoport 16. pozíciójában végeztek, így éppen csak elkerülték a kiesést, kénytelenek voltak megerősíteni keretünket, ezért a nyári átigazolási szezon az érkezőkről szólt, hiszen Csóri László (Zsámbéki SK), Mayer Máté (Kaposvár), Erhardt Dominik (Monor), Molnár Bence (Budafok), Kristóf Márk Patrik (FTC), Forrai Zoltán (Budafok), Józsa Marcell Ádám (Eger), Kiss Ákos (Nyíregyháza), Csóri Balázs (Aramis SE), valamint Kotroczó Péter (Kozármisleny) is Dabasra igazolt. Távozott: Zsuppán Donát.

Színes lap miatt ezúttal nem lesz eltiltottunk, sőt Czirok József és Pusztai András eltiltása is lejárt, így először szinte teljes kerettel tudunk kiállni.

Vendégeink keretében Forrai László lesz kénytelen kihagyni a mérkőzést az 5. sárga lapját a Szeged-Csanád ellen gyűjtötte be.

Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Lettner Lóránt Lászlónak, aki már hatszor tudott betalálni az ellenfelek kapujába, így harcban áll a csoport gólkirályi címéért.

A sérülteket tekintve Csicsely Jánosra nem számíthatunk sajnos az ősz folyamán, illetve kisebb sérülések nehezítik a meccs keret kialakítását, de bízzunk benne, hogy vasárnap mindenkire számíthat a szakmai stáb.

Jelenleg a Békéscsaba 1912 Előre 30 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, csapatunk a harmadik, míg a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Szeged II. (14.), a Kecskemét II. (15) valamint a Cegléd (16.) áll.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 6 =