Körösladányi MSK

Buszos utazás vár ránk

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 12. fordulójában a BKV Előre vendégei leszünk Budapesten a Sport utcai BKV Stadionban. A mérkőzés már vasárnap 13 órától kezdődik.

Következő vendéglátónk az elmúlt fordulóban a Szeged-GA II. csapatát győzte le idegenben 2:1 arányban, viszont az megelőzően négy mérkőzést számlált a nyeretlenségi sorozatuk, azaz javuló formában vannak. Ezzel szemben csapatunk már 5 fordulón kerezstül minden mérkőzést megnyert a bajnokságban, azaz mi pedig egy igen jó sorozatban vagyunk. A nyolcadik kerületiek jelenleg 5-5 győzelem és vereség, 1 döntetlen, valamint 16 bajnoki pont birtokában a 7. pozíciót foglalják el a táblázaton. Ez annyit jelent, hogy a két mérkőző fél között négy helyezés és 9 bajnoki egység a különbség.

A kék-sárgák egyébként új vezetőedzővel vágtak neki a felkészülésnek, valamint a szezonnak, hiszen a nyáron ifj. Albert Flórián helyett Balogh Béla vette át a stafétát. Az előző szezont a kilencedik helyen zárták, így jó eséllyel ez lehetett az edzőváltás oka, ami annyira látványosan – legalábbis egyelőre – nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ha a jobb szereplés volt a cél.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy a focit játszó csapatról van szó, tehát soha sem szabad leírni őket, még akkor sem ha a legutóbbi fordulóban elért győzelmük előtt beleszaladtak egy 3-0-ás vereségbe az ESMTK ellen, majd a Békéscsabától is kaptak szintén egy hármast. Az is látható, hogy nagyjából ugyanannyi gólt rúgnak (12), mint kapnak (16), így a mínusz négyes gólkülönbség, na meg az eddig szerzett döntetlenek száma (1) arra enged következtetni, hogy igyekeznek támadni a mérkőzésen, sokat birtokolni labdát.

A csapatok egyébként már az előző bajnokságban találkoztak egymással, akkor ezen a helyszínen 2:1 arányban tudtunk győzni Papp Dániel és Wéber László góljaival, míg Körösladányban egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült 1:0 arányban győzni ismét Wéber László 88. percben szerzett góljával.

Mind a két alkalommal meg kellett küzdeni a pontokért, most is ez fog ránk várni.

A közlekedésiek egyébként hozzánk hasonlóan már búcsúztak a MOL Magyar Kupától, mert a harmadik fordulóban az első osztályú Paksi FC állította meg őket 0-7 arányban. Az első fordulóban egyébként a Mezőcsátot 0-2-re, a második felvonásban pedig a Monor csapatát tudták legyőzni 3-1-re. Összességében tehát elmondható, hogy egyelőre eléggé hektikusan szerepelnek, pedig a nyáron mindent megtettek annak érdekében, hogy megfelelő módon felkészítsék csapatukat a 2023/2024-es idényre.

Érkezett: Hegedűs Márk (Dunaharaszti), Kerék László (Zsámbék), Zoboki Álmos (MÁV Előre FC Főnix), Reizer Dávid (Ménfőcsanak), Dani Zoltán Antal (Rákosmente), Kulin András (Dunaújváros), Kesselbauer Ákos Sándor (BVSC-Zugló), Vecsey Zalán Tamás (Vasas Kubala Akadémia), Balogh Miklós (BVSC-Zugló), valamint Wágner Richárd József (Bicskei TC).

Keretükben sok fiatal, de több igen tapasztalt játékossal is találkozhatunk és mindenkinek ismerős lehet Balogh Miklós neve, aki korábban három szezonon keresztül Békéscsabán is szerepelt.

 A keretünkben Zelenyánszki László begyűjtötte az 5. sárga lapját, így nem számíthatunk rá e miatt, mint ahogy sérülés miatta hosszú kihagyásra kényszerülő Csicsely János mellet nem tudjuk, hogy Ruzsa Zoltán milyen sérülést szenvedett a hét végi Dabas elleni mérkőzésen.

A BKV Előre – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Gáspár Andrást, segítőiként Szalai Dávidot és Blum Dánielt jelölte ki szövetség. A rutinos játékvezetővel kapcsolatban nincsenek jó emlékeink, két alkalommal vezetett már mérkőzést nekünk, sajnos mind a két alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát. Ő vezette a Dunaújváros PASE elleni 4:3 arányban elvesztett mérkőzésünket, majd gyakorlatilag a Közép Csoportból történő kiesésünket eldöntő Paksi FC II. elleni 3:1 arányban elvesztett mérkőzésünket.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − öt =