Körösladányi MSK

A forduló rangadóján az ESMTK lesz az ellenfelünk

Az eddigi legerősebb ellenféllel mérkőzünk meg a bajnokság 13. fordulójában, hiszen az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Labdarúgó Egyesület csapata 12. forduló után 9 győzelem, 2 döntetlen és mindössze egyetlen vereség birtokában, 29 bajnoki ponttal a második helyet foglalja el a táblázaton. Előnyük ilyen formán egyetlen pozíció és 1 egység, ebből pedig jól látható milyen fontos rangadó következik mindkét fél számára.

A két csapat közös múltját vizsgálva abszolút döntetlenre áll a párharc, a harmadosztályban kétszer találkoztunk velük a 2020/2021-os idényben, mindkét alkalommal 1:1-es döntetlen lett a végeredmény.

Mind a két mérkőző csapat szenzációs menetelésben van, ellenfelünk a 6. fordulóban a Martfűtől kapott ki idegenben, azóta minden mérkőzését megnyerte, sőt elvette a csoport abszolút favoritjának is a veretlenségét is a Békéscsabán aratott 2:1-es sikerrel. De mi sem panaszkodhatunk, hiszen utoljára mi is a 6. fordulóban kaptunk ki Monoron, azóta valamennyi mérkőzésünket megnyertük, azaz mind a két csapat 6-6 győzelemből épített sorozattal vág neki ennek a rangadónak!

Ha ugyanazt a fegyelmezett, taktikus játékot tudjuk hozni, amit az elmúlt hat fordulóban és egyéb külső tényezők nem szólnak közbe akkor folytathatjuk a megkezdett sorozatot és úgy mehetünk bele egy újabb rangadóba a listavezetővel, hogy lesz tétje az összecsapásnak.

Ehhez most elsőként az ESMTK csapatát kell legyőznünk, ami ebben a bajnokságban eddig csak a Martfűnek sikerült (3-2). Látható a számokból, hogy a piros-fehérek sok gólt (37) szereztek, tehát ezen a téren nincs problémájuk. A kapott gólok száma sem túl magas, hiszen 12 forduló alatt mindössze kilencet kaptak. Így aztán mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni két gólfelelősüknek, Molnár Jánosnak (13 gól) és Wirth Dánielnek (7 gól).

A 2022/23-as idényt a Közép csoportban töltötték, ahol az Iváncsa és a Hódmezővásárhely mögött a bronzérmes pozíciót sikerült megszerezniük. Ez a mezőnyt tekintve összességében megfelelőnek tekinthető, így nem is volt szükség a csapat jelentős erősítésére, hiszen nem is volt rá okuk. Játékosaik jó része évek óta együtt játszik, összeszokott csapat benyomását keltik és bennük van a képesség arra, hogy akár a feljutásért is harcba szálljanak. Az NB III-a mezőny leghosszabb idejen vezetőedzőként dolgozó edzője is náluk szolgál, hiszen Turi Zoltán vezetőedző 12 és fél éve vezeti a csapatot, sőt fia Turi Dániel is itt futballozik. Érkeztek: Tagai András (Nyíregyháza II.), Bán Gergő (MTK), Tóth Alexander Máriusz (Békéscsaba 1912 Előre), Papp Dániel (Mészöly FS), Sztaroszta Dávid (Cigánd) és Helmich Pál Boldizsár (FC Viktoria 89 Berlin).

Színes lapok miatt nálunk Talpalló Norbert, sérülés miatt Csicsely János és Ruzsa Zoltán nem léphet pályára míg ellenfelünknél senki sem lesz eltiltott, tehát a kisebb-nagyobb sérüléseken kívül semmi más nem befolyásolja majd a keretüket.

A mérkőzés játékvezetője Fehérvári Patrik lesz, aki már 3 alkalommal vezetett számunkra mérkőzést, legutóbb már ebben a bajnokságban a Szolnok elleni győzelmünknél bíráskodott. Asszisztensei Dobos Dávid és Toplánszki Szabin lesznek ezen a mérkőzésen.

Amint azt korábban is említettük: továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre 33 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, négy ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg csapatunk egy pont hátrányban követi őket, a sereghajtó pozíciókban a Budapesti Honvéd MFA II. (13.), a Kecskeméti TE II. (14.), a Ceglédi VSE (15.), Szeged-GA II. (16.) áll.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a csapatunknak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =