Körösladányi MSK

A listavezető lesz az ellenfelünk, egy újabb megyei rangadón

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 14. fordulójában a listavezető Békéscsaba vendégei leszünk vasárnap a Kórház utcai Stadionban! Ez egy újabb megyei rangadó, sőt ez lesz a forduló rangagadója is!

Vendéglátónk az elmúlt fordulóban a Szeged-GA II. csapatát győzte le idegenben 2:1 arányban, viszont az azt megelőző fordulóban szakadt meg a győzelmi sorozata, hiszen ezen a pályán 1:2 arányban vereséget szenvedett az ESMTK csapatától.  Csapatunknak 6 mérkőzésből álló győzelmei szériája szakadt meg az előző fordulóban, szintén az ESMTK ellen és a végeredmény itt is 1:2 volt. A tabella első helyén álló csabai együttes jelenleg 12 győzelem és 1 vereség, valamint 36 bajnoki pont birtokában áll az élen. Ez lefordítva a számokra, annyit jelent, hogy a két mérkőző fél között 2 helyezés és 8 bajnoki pont a különbség, azaz a rangadó megnevezés nem túlzás!

A lila-fehérek új vezetőedzővel vágtak neki az NB III-as bajnokságnak az NB II-ből történő kiesés után. A nyáron az ideiglenesen megbízott békéscsabai legendát Pásztor Józsefet a Viharsarokban jól ismert Csató Sándor váltotta. Ha már szóba került a kiesés, meg kell említeni, hogy az előző szezonban a második együttessel mi szerepeltünk együtt az NB III. Keleti Csoportjában. Sajnos a bajnokságok végén mind a két békéscsabai együttes búcsúzott a saját osztályától, így az első csapat az NB III. Dél-Keleti Csoportjában folytatta, a második csapat pedig a Békés Vármegyei Bajnokság I. osztályában. Mindenki egyet ért abban, hogy az előző szezon egyértelműen csalódás volt az egyesület életében és nem lehet más a cél mindkét együttes esetében, mint az azonnali visszajutás. Az első csapat kerete ennek szellemében került átalakításra, hiszen első sorban a támadó szekcióban erősíttettek, illetve jó néhány meghatározó játékost sikerült megtartani. Így a vezetőedző mellett érkezett Sármány Kristóf (Hatvan), Pintér Norbert (Kaposvári Rákóczi), Geiger Norbert Attila (Tiszakécske), Vólent Roland (Tiszakécske), Somogyi Pál Csaba (Szarvas) és Mihály Bálint (Bp. Honvéd-MFA), Rédling Kevin (Mezőkövesd). A maradók és az érkezők közötti egyensúlyt úgy tűnik jól eltalálta a szakmai stáb, melyet az eredmények is igazolnak, hiszen a csapat 12 győzelme önmagáért beszél, míg a 39 szerzett gól alapján a támadó szekció kimagaslik az osztályból – csak az ESMTK szerzett ennyi gólt eddig -, míg a kapott 8 gól 13 forduló alatt nem sok – a legkevesebb a csoportban-, így a védő szekció is kifejezetten jól teljesít.

A szerzett gólok alapján mindenesetre egyértelmű, hogy támadó focit játszó és a mérkőzéseken domináló csapatról van szó, amely az osztály szintjét meghaladó, rendkívül bő kerettel rendelkezik, ha jól számoljuk 27 játékos lépett már pályára ebben az osztályban, míg ezen kívül is vannak még kerettagok, akik eddig a második csapatban kaptak csak szerepet. Az egyesület minden téren kimagaslik az osztályból, hiszen profi klubról van szó, akik profi státuszban alkalmaznak játékosokat. Csak egy adalék a lehetőségekre személyi ráfordítások a 2022. évben a vendéglátóknál 501,207 MFt, egyesületünknél 53,031 MFt volt.

Ezek alapján elméletileg egyetlen csapat sem állhat ki a győzelem reményével ellenük, azonban az ESMTK megmutatta, hogy szervezett játékkal meg lehet verni, akár saját pályán is őket, míg több olyan mérkőzésük is volt, ahol az ellenfél szervezett védekezéssel, sokáig jól tartotta magát, szinte csak az utolsó percekben sikerült a listavezetőnek a maga javára fordítani az eredményt, így a Szolnok (85’), Pénzügyőr (95’) és a Szeged (85’) elleni mérkőzéseket említhetjük.

A most mérkőző csapatok így, hogy a Békéscsaba első csapata szerepel az NB III-ban még nem találkoztak egymással korábban. A második csapattal már bajnokin találkoztunk az előző szezonban, akkor Békéscsabán 3:1 arányú győzelmet aratunk, viszont hazai pályán kikaptunk 2:1 arányban. Utoljára tétmérkőzésen az első csapattal 2019. szeptember 21-én Magyar Kupa mérkőzésen találkoztunk, hazai pályán 1:5 arányú vereséget szenvedtünk. Az akkori mérkőzésen pályára lépők közül már nagyon kevesen vannak a két együttes keretében.

A listavezető egyébként hozzánk hasonlóan már búcsúzott a MOL Magyar Kupától, mert a harmadik fordulóban, hozzánk hasonlóan szintén az egy osztállyal magasabban szereplő Kazincbarcika állította meg őket 0:2 arányban, míg mi a Gyirmóttal szemben maradtunk alul bűntetőkkel. Az első fordulóban egyébként a Tiszaföldvárt 2:1-re, a második felvonásban pedig a Monor csapatát – Körösladányban – tudták legyőzni 3-1-re.

A keretünkben Zelenyánszki László az ESMTK elleni mérkőzésen a kiállítás sorsára jutott, így nem számíthatunk rá, mint ahogy sérülés miatt hosszú kihagyásra kényszerülő Csicsely János mellett Ruzsa Zoltánra sem számíthat a szakmai stáb, ezen kívül többen küzdenek kisebb-nagyobb sérüléssel, illetve betegséggel, a szombati edzést követően derül ki pontosan a mérkőzés kerete.

A Békéscsaba 1912 Előre – Körösladányi MSK mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Gábor Pétert, segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki. A rutinos játékvezetővel kapcsolatban nincsenek emlékeink, csapatunknak még nem vezetett mérkőzést. Ellenfelünknek ebben az idényben is volt már hozzá szerencséje, hiszen az ő játékvezetése mellett győzték le a BKV Előre csapatát idegenben, 3:0 arányban.

Amint azt korábban is említettük: a Békéscsaba 1912 Előre 36 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, négy ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg csapatunk négy illetve nyolc pont hátrányban követi őket, a sereghajtó pozíciókban a Szolnok (13.), a Kecskeméti TE II. (14.), a Ceglédi VSE (15.), Szeged-GA II. (16.) áll.

Arra biztatjuk szurkolóinkat, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a csapatunknak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 10 =