Körösladányi MSK

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. csapatával zárjuk az őszi idényt vasárnap.

Az NB III. Dél-Keleti csoportjának 15. fordulójában, hivatalosan az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén, fogadjuk a Szegd-Csanád Grosics Akadémia II. csapatát vasárnap 13 órától.

Történelmi mérkőzés következik, mert még soha nem találkoztunk tétmérkőzésen a Szeged-Csanád GA II. együttesével.

Ellenfelünk ebben a szezonban szerepel először az NB III-ban, miután megnyerte a Csongrád Vármegyei Bajnokságot, és sikerrel vette az osztályozót is a Gárdony csapatával szemben.

Jelenleg 14 forduló után 1 győzelem, 3 döntetlen és 10 vereség mérleggel, 6 bajnoki ponttal a táblázat utolsó 16. helyét foglalja el, ami újoncként sem túl fényes helyezés. A lejátszott 14 forduló alatt egyetlen győzelme van a Füzesgyarmatot sikerült hazai pályán legyőznie, 4:2 arányban. A döntetleneket a Monor, Kecskemét II. és a Budapesti Honvéd-MFA II. ellen érték el, a többi mérkőzésükön a vereség ellenére is szoros mérkőzéseket játszottak ezt mutatja, hogy a 14 forduló alatt összesen 22 gólt kaptak.  A szerzett 11 gól az viszont nagyon kevés, valószínűleg ez az oka annak, hogy a táblázat végén találhatóak. A sikertelenségbe már belebukott a csapat edzője is Andorka Péter, akit Bilic Igor váltott a kispadon. Az új edző az előző fordulóban a Szolnok ellen vezette először a csapatot. A bemutatkozó mérkőzés azonban nem sikerült jól, mert a Szolnok hazai pályán nyert ellenük 2:1 arányban.

A kerettel kapcsolatban azt kell megjegyeznünk, hogy első sorban az akadémiáról kikerülő fiatalokra építenek, és hozzájuk igazolnak posztokra tehetséges fiatal játékosokat. Így érkeztek hozzájuk: Huszka Bendegúz (Jánoshalma), Nagy Dániel (PMFC), Szalontai Bálint (Baja), Milencovici Nemania (Szeged 2011), Fábiánkovits István (Budapest Honvéd), Nagy Zétény Martin (Újpest FC), Radics Márton (DVTK), Magyar Zsolt János (Csákvár), Pataki Zoltán (Mosonmagyaróvár).

Egy tartalék csapat eredményességét alapvetően befolyásolja a magasabb osztályban szereplő csapatból lejátszó játékosok száma és minősége. Az ellenfelünk eddig nem nagyon használta ki, hiszen nem szerepeltet rutinos, idősebb játékost a második csapat mérkőzésein.

Ezek alapján ez az a mérkőzés, amelyet mindenki fix 1-re tenne, hiszen a két csapat eredményessége között óriási a különbség, helyezésben 13, pontban 23. Ezzel együtt viszont ez az a mérkőzés, amit nagyon óvatosan kell kezelnünk, és nem szabad lehetőséget adni ellenfelünknek, hiszen a kapott gólok száma alapján már nincs ilyen különbség a csapatok között összesen 5 góllal kaptak többet, mint a mi.  Illetve okuljunk az elmúlt szezon tartalék csapatai elleni hazai mérkőzésekből, hiszen győztesen távozott innen a DVSC II. (0:4), a Kisvárda II. (0:3) csapata is. További ok a figyelemre még, hogy edzőmérkőzésen sűrűn találkoztunk velük és nem sok sikerélményünk volt részünk.

Eltiltás miatt nem lesz hiányzónk, sérülés miatt továbbra sem számíthatunk Csicselyre. Jó hír, hogy Ruzsa felépült és már játszott is a Békéscsaba ellen, Zelenyánszki eltiltása pedig letelt. Szinte teljes kerettel tudunk készülni erre a mérkőzésre, természetesen leszámítva a kisebb sérüléseket, illetve hétközi betegségeket.

A mérkőzés játékvezetője Németh Gergely, asszisztensei Kulcsár Dániel és Kovács Levente Richárd lesznek. A játékvezető már vezetett korábban nekünk összesen öt mérkőzést, nagyon jó mérleggel, hiszen ebből az öt alkalomból négyszer győztesen hagytuk el a pályát, míg egy alkalommal döntetlen született. Pályafutása során eddig 39 mérkőzésen 148 sárga- és 3 piros lapot adott.

Arra biztatjuk szurkolóinkat, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a csapatnak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + 20 =