Körösladányi MSK

Rangadó a köbön

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 29. fordulójában vasárnap 17 órai kezdéssel a már bajnok Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadjuk, egy újabb (vármegyei) rangadó keretében!

A lila-fehér alakulat már 2 fordulóval korábban bajnoki címet ünnepelhetett, a Szolnok elleni idegenbeli győzelmével, hiszen egy pár órával korábban az egyetlen rivális ESMTK meglepetésre kikapott Szegeden.

Csató Sándor vezetőedző irányításával az eddig lejátszott 28 fordulóban 24 győzelmet arattak, 3 döntetlent értek el és mindössze 1 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát, összesen 79 gólt szereztek és 19-et kaptak, a gólkülönbségük így +60.

Ezeket a számokat nem kell megmagyarázni, hiszen a bajnok magasan kiemelkedett minden szempontból a mezőnyből. Mind eredmények, mind szervezet tekintetben, hiszen egy profi klubról van szó, akik 48 főt foglalkoztatnak, csak a 2023. évi személyi kiadások meghaladják a 420 MFt-ot, tehát igazából egy magasabb osztálynak megfelelő, személyi és anyagi háttér áll az ebben az osztályban kiemelkedő eredmények mögött. Csak összehasonlításként a Dél-Nyugati Csoportban bajnokesélyes, szintén profi klubként működő Szentlőrinc SE esetében ez a ráfordítás 194 MFt.

De a labda kerek és a pályán nem a milliók futballoznak így, ha az ősszel látott szebbik arcunkat mutatjuk megtudjuk nehezíteni a listavezető dolgát ezen a mérkőzésen is. Sajnos a körülmények nem a legideálisabbak, hiszen egy vereségből érkezünk, amit a bajnoki második otthonában jelentős játékvezetői ellenszélben szenvedtünk el. Ennek eredménye lesz ezen a mérkőzésen is, például Czirok József eltiltása, akit egy hibás döntést követő reakciója miatt állított ki a játékvezető a 90. percben. De abból a mérkőzésből, különösen a második féleidei teljesítményből kiindulva van miben reménykedjünk!

A listavezető pedig győzelemmel a tarsolyában érkezik, hazai pályán a Szeged GA II. csapatát múlták felül egy első percben elért találattal. Viszont a vezetőedző nyilatkozata alapján nem volt megelégedve a csapata teljesítményével, sőt a Szeged meglepte őket bátor, jó játékkal.

Nekünk igazából nincs már teher a vállunkon, hiszen már csak matematikai esélyünk van az éremre, a 4. helynél lejjebb nemigen csúszhatunk, de legrosszabb esetben is 5. helyen végzünk. A célunk az, hogy egy jó mérkőzésen jó teljesítményt nyújtsunk, bebiztosítsuk a 4., helyünket és esetleg kihasználjuk az előttünk álló botlását.

Az ősszel lejátszott mérkőzésünkön, kifejezetten jól kezdtünk hiszen a 12. percben már 2:0 arányban vezetünk, Raducu és Czirok góljával. A hazaiak aztán Mikló és Pintér góljaival már az első félidőben egalizáltak a hazaiak, a második félidőben több helyzetük is volt, a végén mégis Malkócs helyzeténél egy pontos befejezéssel mi örülhetünk volna a 3 pontnak.

Most a két akkori gólszerzőnk közül nagy az esély, hogy egyik sem lesz a pályán, hiszen Czirok József eltiltás miatt biztosan, Raducu Constatin Sorin pedig sérülés miatt valószínűleg nem lesz a keretben.

A lilák támadóira érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani Zádori Krisztián jelenleg 16, míg Vólent Roland 13 gólnál tart.

Színes lap miatt ezúttal lesz hiányzónk a támadósorból a már korábban említett Czirok József piros lapot kapott a Dabas elleni mérkőzésen, így ki kell hagynia ezt a mérkőzést. Ellenfelünknél Mikló Roland hagyja ki a mérkőzést az összegyűjtött sárga lapjai miatt.

A Körösladányi MSK – Békéscsaba Előre 1912 mérkőzés játékvezetőjeként Ujhelyi Tamást, segítőiként Benkő Róbertet és Balla Leventét láthatjuk a pályán. A játékvezető korábban már 4 mérkőzést vezetett csapatunk számára, minden általa vezetett mérkőzésen eddig győztesen hagytuk el a pályát. Körösladány-Füzesgyarmat mérkőzést vezetett utoljára csapatunknak, akkor 4:2 arányban győztünk. Pályafutása során eddig 608 sárga- és 30 piros lapot használt fel.

Jelenleg a Békéscsaba 1912 Előre 75 bajnoki pont birtokában, már bajnokként, vezeti a táblázatot, 13 ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, a harmadik a Hódmezővásárhely 57 ponttal, csapatunk a negyedik 52 ponttal, míg a sereghajtó pozíciókban a Kecskemét II. (13.), a Szeged GA II. (14), a Füzesgyarmat (15) valamint a Cegléd (16.) áll.

Kérünk mindenkit, aki teheti látogasson ki a mérkőzésre és buzdítsa csapatunkat!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 19 =