Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. osztály mérkőzései

A Kondoros és a Füzesgyarmat hétvégén hazai pályán folytathatja jó sorozatát, Vésztőn pedig két pont nélküli csapat küzd meg az első egységekért. A második vonalban a Lőkösháza otthon javíthatja a múlt heti botlást, a Battonya pedig megszerezheti újabb pontjait, míg a gyengén szereplő csapatok közül többeknél megtörhet a jég.

 

Megye I.

Szarvas – Tótkomlós
Jv.:
Zahorán János
szombat, 16:30

A legutóbbi fordulóban mindkét csapat nagyobb vereségbe szaladt bele, de a tabellán a Szarvas így is jobban áll, mert ők az első fordulóban nyertek. Hazai pályán most is a szarvasiak lesznek az esélyesek, a Tótkomlós ellen számukra kötelező lesz nyerni.

Kondoros – Mezőkovácsháza
Jv.:
Bálint Zoltán
szombat, 16:30

Eddig senki sem tudta megállítani a Kondorost idén, egyik kiírásban sem, így talán nem meglepő, hogy ebben a párharcban is ők lesznek a favoritok, ráadásul a hazai pálya is mellettük szól majd. A múlt heti „laza” hajrá mezőkovácsházi részről nem fér bele a mérkőzés egyik periódusában sem, mert végig maximumon pörögve is nagyon nehéz dolguk lesz. A vendég pontszerzés már bravúr lenne.

Körösladány – Mezőhegyes
Jv.:
Kocsondi Bálint
szombat, 16:30

Teljesen egyformán rajtolt a két csapat, így nehéz megjósolni, hogy ennek az abszolút háromesélyes találkozónak mi lesz a végkimenetele. A mezőhegyesiek hosszú túrája talán nekünk jelent majd előnyt, de mindenképpen vigyáznunk kell ellenfelünkkel, hiszen a Szarvasnak is hatot rúgtak. Szoros mérkőzésen, nüanszok fognak dönteni egyik vagy másik fél javára.

Füzesgyarmat – Szabadkígyós
Jv.:
Kóródi Ferenc
szombat, 16:30

A két csapat neve alapján rangadónak is nevezhetnénk ezt a párharcot, de az aktuális forma és a két játékoskeret alapján semmiképp sem tehető rangadó kategóriába ez a találkozó. A füzesgyarmatiak még mindig nem pörögnek maximumon, de a meccseket így is hozzák, hétvégén pedig hazai pályán még a Szabadkígyós ellen sem veszíthetnek pontot.

Vésztő – Dévaványa
Jv.:
Telek András
vasárnap, 16:30

Két nulla ponttal rendelkező csapat a tabella végén tanyázik, most viszont ehetőségük lesz javítani. A Vésztő és a Dévaványa számára is nyerhető lesz ez a találkozó, aki pedig győzni tud, az talán megindulhat felfele. A nagyobb akarat és a jobb helyzetkihasználás nagyban fogja befolyásolni az eredményt.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Jamina – Szeghalom
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 16:30

Megye II.

Doboz – Békéscsabai MÁV
Jv.:
Juhász Lajos
szombat, 16:30

Mindkét gárda egy-egy pontot szerzett eddig, így egy siker mindkét oldalon jól jönne hétvégén. A Doboz talán jobb passzban van az utóbbi időben, a hazai pálya is segítséget jelent majd nekik, nehéz dolga lesz a vasutas gárdának idegenben.

Békés – Bucsa
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 16:30

Múlt héten mintha magára talált volna a Békés, ám ezt a formát meg is kell tartani erre a hétvégére, hisz a következő ellenfél a mindig masszív Bucsa lesz. A vendégek múlt héten a Lőkösházától csentek pontot, igaz most idegenben lesznek, de a Békés ellen így is lehet esélyük. Háromesélyes találkozón bármi megtörténhet, a pontok mindkét oldalon nagyon jól jönnének.

Gyomaendrőd – Okány
Jv.:
Modes Ottó Péter
szombat, 16:30

Igazi hullámvasút a Gyomaendrőd idei szereplése eddig. Okányban másabb a helyzet, a csapat két bajnokiján veszített úgy pontokat, ahogy még eddig nem sokan. A vendégeknél a megszerzett előnyt nem tudták eddig sosem megtartani, kérdés, hogy most lesz-e lehetőségük Gyomán előnybe kerülni. Kétarcú csapat a Gyomaendrőd, de hazai pályán vélhetően maximálisan odateszik magukat, ami az Okány számára nem feltétlen jelent jó hírt.

Kunágota – Csanádapáca
Jv.:
György Sándor
szombat, 16:30

Bravúrosan szerezte meg első sikerét a Kunágota, ami a folytatásban is lökést adhat a csapatnak. Most hazai pályán az eddig igen gyengén teljesítő Csanádapácát látják vendégül, ahol ismét esélyesek lehetnek a sikerre. Ezen a találkozón a döntetlen egyik félnek sem felelne meg, csak a győzelem lesz elfogadott mindkét oldalon.

Battonya – Atletico Békéscsaba
Jv.:
Farkas Csaba Zsolt
szombat, 16:30

A vendégek nem sokat mutattak még magukból, talán többre lesznek majd képesek, mint amit eddig láthattunk. A Battonya abszolút meglepetéscsapat eddig a második vonalban, ezt a szerepet pedig könnyen megtarthatják szombaton, hiszen hazai környezetben az Atletico ellen lesz esélyük a győzelemre. A békéscsabaiaknak nagyon kellenének a pontok, de Battonyán továbbra sem könnyű senkinek.

Lőkösháza – Csorvás
Jv.:
Pécs Zoltán
szombat, 16:30

Második botlását is elkövette múlt héten a Lőkösháza, ami azt eredményezte, hogy jelenleg az újonc csorvásiaknak több pontja van, mint a tavaszi bajnoknak. A Lőkösháza ettől függetlenül jó csapat, most pedig pályaválasztók lesznek, ami sokat lök majd az esélyeiken. Egy hétvégi csorvási pontszerzés meglepetés lenne.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Sarkad – Békésszentandrás
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 16:30

Sarkadkeresztúr – Újkígyós
Jv.:
Szűcs Zsolt
szombat, 16:30

Kép: Erdős Csaba

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 7 =