Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. osztály mérkőzései

Egy hét pihenő után újra pályán lesz a Rákóczi Vasas, hazai környezetben küzd a három pontért a Kondoros, szomszédvárak csatája lesz Tótkomlóson. A Megye II-es címvédő Okányban lép pályára, míg a Békésszentandrásra egy kötelező feladat vár hazai pályán, izgalmas meccset hozhat a vasárnapi Bucsa-Doboz összecsapás.

 

Megye I.

Rákóczi Vasas – Jamina
Jv.:
Arad megye
szombat, 16:30

Az orosházi csapat rákészülhetett erre a találkozóra, hisz az előző hétvégén szabadnaposak voltak. A Jamina zsinórban kétszer szenvedett vereséget, azonban most sem számíthatnak könnyű összecsapásra, mert a hibátlan Rákóczi számára hazai pályán csak a győzelem lehet elfogadható.

Kondoros – Szeghalom
Jv.:
Szelezsán György
szombat, 16:30

Nagyon jól veszi az akadályokat a Kondoros ebben a félszezonban, így a Szeghalom mellett hétvégén nem sok minden szól. Jó vendég forma ide vagy oda, hazai pályán a Kondoros várja esélyesként a meccset, a vendég pontszerzés pedig meglepetés lenne.

Tótkomlós – Mezőhegyes
Jv.:
Pájer Tamás
vasárnap, 16:30

A Mezőhegyes eddig hullámzóan szerepel, bár még mindig jobban, mint a tótkomlósiak, akik három vereséggel kezdték a szezont, most pedig edzőváltás volt a klubnál. Kérdés, hogy a kezdeti nehézségek ellenére hogyan tud felpörögni a Tótkomlós, hiszen volt már rá példa, hogy a mezőhegyesiek ellen indult meg a mostani hazaiak szekere. Mindent összevetve, meglepetés lenne egy Tótkomlós győzelem.

Mezőkovácsháza – Füzesgyarmat
Jv.:
Juhász Lajos
vasárnap, 16:30

A Kondoros után nem könnyebb ellenfél következik a Mezőkovácsháza számára, hanem a bajnoki címre törő és a főtáblára kijutó Füzesgyarmat. A mezőkovácsháziak legalább a hazai pálya előnyét élvezhetik, ám kérdés, hogy ez valóban előny lesz-e. A Füzesgyarmat remek formában van, ennek ellenére volt már szoros meccsük, de ebben a párosításban feléjük billen a mérleg nyelve előzetesen.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Vésztő – Körösladány
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 16:30

Szabadkígyós – Szarvas
Jv.:
Bartucz Tamás
szombat, 16:30

Megye II.

Békésszentandrás – Kunágota
Jv.:
Zahorán János
szombat, 16:30

A Kunágota súlyos vereségbe szaladt bele az előző fordulóban, amire előzetesen nem lehetett számítani. A Békésszentandrás szépen gyűjtögeti a pontjait, hazai pályán számukra kötelező lesz a siker, az viszont talány, hogy mennyire lesz könnyű dolguk szombaton.

Okány – Lőkösháza
Jv.:
Szűcs Zsolt
szombat, 16:30

Az okányiak eddig elég sűrűn veszítettek el úgy mérkőzést, hogy a vezetést sikerült megszerezniük, ami azért valljuk be, bosszantó lehet. Hétvégi ellenfelük az előző szezon bajnoka lesz, de idén a lőkösháziakat könnyebb kényelmetlen helyzetbe hozni, mint fél éve. Ezt az eddigi eredmények is mutatják, ezért Okányban nem mehet biztosra a címvédő.

Csorvás – Békés
Jv.:
Telek András
szombat, 16:30

Egyformán szerepel a két gárda, ugyanúgy 7-7 pontot gyűjtöttek eddig. Az újonc csorvásiak egy hete ráadásul a címvédő bajszát is meghúzták, igaz végül pontot nem szereztek, most szombaton pedig hazai pályán a Békésre is veszélyesek lehetnek. Nem vehetik félvállról a meccset a vendégek, hiszen abszolút háromesélyes mérkőzésről beszélünk.

Békéscsabai MÁV – Battonya
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 16:30

Míg a Battonya önmagához képest jobban szerepel idén, addig a Békéscsabai MÁV az első fordulóban elért döntetlen után nagyon visszaesett, ami a formájukat illeti. A legutóbbi három hétben nem elég, hogy simán kikaptak, de gólt is csak egyet rúgtak, ami nem túl biztató előjel a hétpontos Battonya ellen.

Újkígyós – Sarkad
Jv.:
Fekete Zoltán
szombat, 16:30

Elszenvedte hétvégén az első vereségét az Újkígyós, hasonlóan a Sarkad sem tudott nyerni az előző fordulóban, amin viszont a vendégek javítanának. Az Újkígyós lendületéből kérdés mennyi maradt meg a negyedik fordulóra, de az biztos, hogy a Sarkad három pontért megy idegenbe, amit nem nehéz elképzelni, hogy meg is szerez a gárda.

Csanádapáca – Gyomaendrőd
Jv.:
Görgényi András
szombat, 16:30

Kilenc-egyes sikerrel támadt fel a Csanádapáca múlt héten, ebből pedig szombaton is meríthet majd a csapat. Ellenfelük a mindig masszív Gyomaendrőd lesz, akik idén eddig jól szerepelnek, hét pontot szereztek. Nehéz megmondani, hogy a hazaiak milyen napot fognak ki, de egy sikerhez elő kell venniük a múlt heti formájukat…

Atletico Békéscsaba – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Korbely Péter Szabolcs
szombat, 16:30

Egyik legfontosabb játékosát veszítette el négy mérkőzésre a Sarkadkeresztúr, Molnár M. góljait kell valakinek egy hónapig pótolnia. Ezt kérdés, hogy mennyire tudja majd megoldani a csapat, most hétvégén az Atletico otthonában szeretnének pontot, pontokat szerezni. Az előző fordulóban az újonc békéscsabai alakulat megszerezte első pontjait, de most talán a Sarkadkeresztúr ellen nehezebb mérkőzésre számíthatnak. Szoros találkozón nüanszok dönthetnek majd.

Bucsa – Doboz
Jv.:
Mihálik Pál
vasárnap, 16:30

Az egyetlen vasárnapi mérkőzésen a hazai pálya „mestere” fogadja az újonc doboziakat. A két fél négy-négy ponttal áll a tabellán, az előző fordulóban a doboziak magabiztosan nyertek, a Bucsa pedig simán kikapott. Összességében két egyforma csapatról beszélünk, kicsi lehet a különbség a felek között, a bucsaiak számára a hazai pálya mindenképpen előnyt fog jelenteni. Ki-ki meccsen egy gól döntheti el a pontok sorsát.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 6 =