Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

A szombati játéknap négy piros lapjából három Vésztőn volt, fordulatos meccsen megizzasztotta a Kondorost a Szeghalom, továbbra is hibátlan a Rákóczi Vasas. A második vonalban ismét kiütéses vereséget szenvedett a Kunágota, elsőnek nyert az Okány, a 89. percben szerzett vezető gól ellenére sem győzött a MÁV.

 

Megye I.

Vésztő – Körösladány 0 – 4 (0 – 1)
Gólszerző:
Bakos J. a 36., a 60., a 72. és a 74. percben.
Kiállítva: Lázár T. a 35., Rábai R. a 73. ill. László A. a 89. percben

Szorosan alakult a találkozó, egészen addig, míg a hazaiak emberhátrányba nem kerültek, majd Bakos találatával már gólhátrányban is volt a Vésztő. A fordulást követően tovább növeltük az előnyünket, így végül a piros lapokkal tarkított találkozón magabiztos sikert arattunk.

Rákóczi Vasas – Jamina 2 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Tasi R. a 23. és Németh G. a 82. percben.

Szoros mérkőzésen ugyan, de a három pontot megszerezte a Rákóczi Vasas, így továbbra is hibátlan az együttes a bajnokságban. A Jamina ezen a meccsen is megmutatta, hogy bárkivel képesek felvenni a versenyt, bár ma ez pontokban nem mutatkozott meg.

Kondoros – Szeghalom 4 – 3 (2 – 2)
Gólszerzők:
Süli A. a 8., az 58., Péli T. a 17., Takács M. a 63. ill. Mészáros M. a 4., Nagy M. a 34. és a 47. percben.
Kiállítva: Turcsek Sz. (Szeghalom) a 73. percben.

Ha volt a fordulóban izgalmas és fordulatos mérkőzés, akkor ez volt az. A Szeghalom korán vezetést szerzett, amiből viszonylag hamar visszajött a meccsbe a Kondoros, sőt 2-1-re módosították az állást. A szünet előtt azonban egyenlített, majd a fordulás után a vezetést is megszerezte a Szeghalom, de a kondorosiak itt még nem adták fel. Végső csattanóként még egyszer sikerült megfordítaniuk az állást, amit már nem engedtek ki a kezükből, a szeghalmiak pedig tíz emberrel fejezték be a találkozót. A vendégektől nagy fegyvertény ez, hogy a Kondorost ennyire megizzasztották.

Szabadkígyós – Szarvas 4 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Milek B. a 13., a 25., Pozsár G. a 23., Piti L. az 52. ill. Somogyi J. a 44. és a 77. percben.

Elég korán magabiztos előnyre tett szert a Szabadkígyós, ami már előre jelezte, hogy a meccs érdemi része vélhetően eldőlt. Három-egyes szünet után a második félidőben még mindkét csapat egy-egy gólt szerzett, ezzel pedig a Szabadkígyós megszerezte első győzelmét idén.

Vasárnap

Tótkomlós – Mezőhegyes 0 – 8 (0 – 3)
Gólszerzők: Boros Á. a 4., a 81., Szabó Á. a 7., a 14., az 57., Szlovák N. a 66., Abonyi Á. (ög.) a 76. és Ács L. a 89. percben.

A szomszédvári csata nem hozott szoros összecsapást, az ősszel szenvedő Tótkomlós ellen nagyon magabiztosan nyert a Mezőhegyes. A hazaiaknak nem ez lesz már az első súlyos vereségük, eddig négy meccs alatt egy gólt rúgtak és huszonötöt kaptak.

Mezőkovácsháza – Füzesgyarmat 0 – 5 (0 – 1)
Gólszerzők: Bajnók I. a 27., a 63., a 85., Miklya M. a 72. és a 89. percben.
Kiállítva: Györgyi T. a 80. ill. Kelemen L. a 80. percben.

Ezen a meccsen is érvényesült a papírforma, hiszen a jobb erőkből álló Füzesgyarmat magabiztosan zsebelte be a három pontot. A második játékrészben nem volt kérdés, hogy kié lesz a győzelem. A vendégek egyébként jövő héten szerdán az NBI-es Haladással játszanak kupameccset, jól hangoltak arra a találkozóra.

Megye II.

Békésszentandrás – Kunágota 8 – 0 (4 – 0)
Gólszerzők:
Koppányi P. a 10., Lovas A. a 22., Péter G. a 35., Rácz A. a 36., Lós I. az 53., a 80., Bódai N. az 59. és Sajben G. a 72. percben.

A mérkőzés közel fél órás csúszással kezdődött, mert a vendégek busza lerobbant. Az, hogy ez melyik csapatot zavarta meg jobban nem tudni, de az biztos, hogy a késés ellenére is magabiztos győzelmet aratott a Békésszentandrás, a Kunágota számára pedig ez már a második súlyos vereség.

Okány – Lőkösháza 3 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Molnár J. az 53., az 55., a 70. ill. Kovács J. a 18. és Susánszki M. a 72. percben.

Eddig nem ment az Okánynak előnyből, most viszont megmutatták, hogy hátrányból jobban fekszik nekik a meccs. A címvédő Lőkösháza ugyan megszerezte a vezetést idegenben, de a második félidőben Molnár J. egymaga három gólt vágott, ez pedig két vállra fektette a Lőkösházát, a vendégek már csak szépíteni tudtak a meccs végére. Döcögősen indul a Lőkösházának a szezon, Okányban pedig örülhetnek az első sikernek.

Csorvás – Békés 1 – 4 (0 – 2)
Gólszerzők:
Lengyel M. a 72. ill. Reszelő M. a 16., Kardos I. a 40., a 84. és László N. a 90. percben.

Az újonc otthonában nehezebb mérkőzésre számítottak a békésiek, de könnyedén kétgólos előnybe kerültek. A második félidőben aztán a szépítő góllal visszajött a meccsbe a Csorvás, de az egyenlítés elmaradt, helyette jött két vendég gól. A békésiek már a tabella második helyén állnak.

Békéscsabai MÁV – Battonya 2 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Zsömbörgi R. a 12., a 89. ill. Podina L. a 45. és Kukula L. a 90. percben.

Érdekes mérkőzést vívott egymással a két csapat, olyan értelemben, hogy a MÁV még a 89. percben szerzett vezető gól ellenére sem tudott nyerni. A félidei iksz után tehát a 89. minutumban előnybe kerültek a hazaiak, Kukula azonban a lefújás előtt még egy pontot mentett a Battonya számára. Az egy ponttal kérdés, hogy melyik együttes elégszik meg jobban.

Újkígyós – Sarkad 3 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Moldovány M. a 4., Dunai Z. a 45. és Csiernyik M. a 84. percben.

Nehéz kiigazodni az Újkígyóson, hiszen erre talán senki sem számított, hogy a Sarkadot ennyire könnyen legyőzik. A félidei 2-0 után a hajrában még egy gólt szerezve, teljesen magabiztosan diadalmaskodott az Újkígyós, akik így továbbra is vezetik a tabellát.

Csanádapáca – Gyomaendrőd 3 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Kasza I. a 35., Zsuzsa L. a 39., Kránitz A. a 69. ill. Furka Zs. a 12. és az 54. percben.

Ugyan a Gyomaendrőd szerzett vezetést egy viszonylag korai góllal, de a Csanádapáca bő négy perc alatt megfordította az állást. A szünet után visszajött a meccsbe a vendég gárda, de a végszó a hazaiaknál maradt, akik így második győzelmüket zsebelték be a bajnokságban.

Atletico Békéscsaba – Sarkadkeresztúr 0 – 2 (0 – 2)
Gólszerzők:
Rácz Gy. a 30. és Zsoldos Z. a 43. percben.

Szoros csatát hozott a két fél összecsapása, végül pedig a félidei kettő-nullás vendég előny megmaradt a meccs lefújásakor is. A Sarkadkeresztúr összességében így tíz ponttal a harmadik, az Atletico pedig három meccs után három ponttal áll a tabellán.

Vasárnap

Bucsa – Doboz 1 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők: Kovács Zs. a 28. ill. Kopács Zs. a 62. és Barcsay A. a 83. percben.
Kiállítva: Somogyi K. (Doboz) a 90. percben.

A bucsaiaknak hazai pályán sikerült megszerezniük a vezetést, ám az újonc Doboz nem adta fel a találkozót. A fordulás után egyenlítettek, majd a hajrában a rutinos Barcsay góljával a győzelmet is megszerezték, a vendégeknél még egy piros lap is belefért ezen a hétvégén a 90. percben.

Kép: mezokovacshazite.gportal.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenhét =