Körösladányi MSK

A Rákóczi Vasas meg tudja állítani a Füzesgyarmatot?

A hét legnagyobb kérdése talán az, hogy a Rákóczi Vasas meg tudja-e állítani a menetelő füzesgyarmatiakat, akik eddig hibátlanul vették az akadályokat, de most idegenben egy nagyon nehéz feladat vár rájuk. Eközben Mezőkovácsházán szomszédvári rangadót rendeznek majd, míg a második vonalban összecsap az előző szezon arany- és ezüstérmese.

 

Megye I.

Rákóczi Vasas – Füzesgyarmat
Jv.:
Zahorán János
szombat, 16:00

Míg a Füzesgyarmat a várakozásnak megfelelően teljesít, és hibátlanul vezetik a tabellát, addig a Rákóczi Vasas egy meccsen már kikapott illetve a pihenőjüket is letöltötték, így érthető, hogy a megszerzett kilenc pontjukkal „csak” a hatodik helyen állnak. Egy hete az orosházi csapattal a Kondoros is megszenvedett, igaz ők hazai pályán egy góllal nyerni tudtak. Ezen az összecsapáson viszont a Rákóczi Vasas lesz hazai környezetben, így nem számíthat könnyű meccsre a Füzesgyarmat. A vendégek ennek ellenére nem veszíthetnek pontot, mert akkor könnyedén lépéshátrányba kerülhetnek.

– Az előző fordulóban egy rangadón szenvedte el idei első vereségét a Rákóczi. A hétvégén is hasonlóan kemény feladat előtt állnak, mivel az eddig száz százalékos Füzesgyarmatot fogadják. A bajnokság kiemelkedő csapatának tűnt a Füzesgyarmat már előzetesen is, ezt sikerült igazolniuk az eddig eltelt öt fordulóban. Évek óta meghatározó szerepet játszanak a Megye I-ben, de a nyári igazolásoknak köszönhetően úgy gondolom sikerült a szintet lépniük. Orosháza azonban az egyik olyan együttes, akik képesek lehetnek megállítani őket. Ezért a tippem: 1-1 – értékelte a meccset Viczián Dániel, a Körösladány játékosa.

Megye I.

Mezőkovácsháza – Mezőhegyes
Jv.:
Mihálik Pál
szombat, 16:00

Szomszédvári rangadó lesz Mezőkovácsházán, ám kérdés, hogy a csapat hazai pályán mennyire fog sikeresen szerepelni. Az előző három fordulóban rendre kikaptak a mezőkovácsháziak, ráadásul ezen a három találkozón huszonöt gólt kaptak és egyet sem rúgtak. A Mezőhegyes ugyan hullámzóan teljesít, de idén mindenképpen a középmezőny elejébe kerülhetnek, ha folytatják a megkezdett utat. Az előző hetek alapján abszolút a Mezőhegyes lehet az esélyes.

– Ránézésre kifejezetten nehéznek tűnt a Mezőhegyes sorsolása az első fordulókban, ennek ellenére egész jól jöttek ki belőle. Ebben komoly szerepe van a támadójátékuknak, mivel rengeteg gólt szereztek. Mellette a bekapott nyolc gól is elfogadhatónak mondható. Minden esélyük megvan arra, hogy ezt a mérleget tovább javítsák szombaton a komoly gödörben lévő Mezőkovácsháza ellen. A vendégek abban reménykedhetnek, hogy a múlt heti súlyos vereséggel túl vannak a hullámvölgy mélypontján – elemezte a meccset Viczián Dániel, a Körösladány játékosa.

Megye II.

Békésszentandrás – Lőkösháza
Jv.:
Kovács Antal
szombat, 16:00

Az előző bajnokság második és első helyezettje is összecsap hétvégén, ám ebben a bajnokságban már más a kártyák leosztása. A Lőkösháza ugyan a dobogó legalsó fokán tanyázik, de már háromszor botlottak a szezonban, míg a Békésszentandrás eggyel kevesebb meccsből kétszer veszítettek pontokat. A rangadó jellege ettől függetlenül biztosan megmarad, de kérdés, hogy melyik csapat lesz jobb formában. A hazaiaknál ráadásul lesz egy eltiltott is.

– Két kiváló együttes csap össze hétvégén, hiszen az előző szezon arany- illetve ezüstérmeséről beszélünk. Egyenlő erők küzdelméből szoros találkozóra számítok, ahol némiképp a hazai pálya előnyt jelenthet majd a Békésszentandrásnak, de így is nüanszok dönthetnek szombaton. Igazságos pontosztozkodásra tippelnék, szerintem kettő-kettő lesz a találkozó – elemezte a meccset Csanálosi Ádám, a Békéscsabai MÁV játékosa.

Kép: Nagy Marcell

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 2 =