Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Kétszer vezetett csapatunk, kétszer jött vissza a meccsbe a Jamina, míg Mezőkovácsházán hasonló volt a helyzet, csak ott a Szabadkígyós lőtt egy harmadik gólt. A Füzesgyarmat magabiztosan nyerte a rangadót, a Mezőhegyes pedig kettővel verte a Rákóczit, amivel már harmadik a csapat. A békésiek gólokban gazdag meccsen nyertek, megizzadt a Békésszentandrás, de győztek, a Lőkösháza pedig ismét pontot veszített.

 

Megye I.

Jamina – Körösladány 2 – 2 (2 – 2)
Gólszerzők:
Göblyös S. a 19., Darányi D. a 30. ill. Bakos J. az 5. és a 25. percben.

Két tizenegyessel kétszer szerezte meg csapatunk a vezetést, győzelmet mégsem szereztünk Jaminában, mert ellenfelünk kétszer is visszajött a meccsbe. A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született.

Mezőkovácsháza – Szabadkígyós 2 – 3 (1 – 2)
Gólszerzők:
Holecz N. a 29., Multyán Cs. az 57. ill. Piti L. a 6., a 37. és Frankó M. a 71. percben.

Gyors gólváltásokról szólt ez a meccs, hiszen a szabadkígyós egyszer, majd másodszor is vezetést szerzett, de 1-2-s állásnál is egalizált a Mezőkovácsháza. Végül Frankó gólja a 71. percben mindent eldöntött, a hazaiaknak erre már nem volt válasza.

Szeghalom – Tótkomlós 6 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Gál L. a 11., Mező S. a 31., a 87., Nagy M. a 62., Erdősi Gy. a 67., Mészáros M. a 90. ill. Abonyi Á. a 40. percben.

A tizenegyedik perctől végig előnyben futballozott a szeghalmi csapat, ami nagy előny volt számukra. A lefújáskor már teljesen kijött a két csapat közötti különbség, ami azért is meglepő, mert a Tótkomlós az utóbbi hetekben egyre jobban szerepelt.

Rákóczi Vasas – Mezőhegyes 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Nagy Sz. a 60. és Szabó Á. a 81. percben.
Kiállítva: Szabó N. (Rákóczi Vasas) a 68. percben.

Kiélezett rangadót játszott egymással a két csapat, és talán senki sem gondolt arra, hogy a Mezőhegyes megnyeri ezt a találkozót. A vendégek a 60. percben szereztek vezetést, majd a 68. minutumban emberelőnybe kerültek, ami az ő malmukra hajtotta a vizet. A végeredmény 0-2 lett, amivel a Mezőhegyes szombaton a dobogó legalsó fokára került.

Vésztő – Füzesgyarmat 2 – 7 (2 – 4)
Gólszerzők:
Rábai R. a 27., Rotár P. a 33. ill. Domokos A. a 2., a 30., Papp D. (ög.) a 15., Bányai P. a 45., Kelemen L. az 54., Bácsi Zs. a 74. és Tóth L. a 90. percben.

A mérkőzés első félideje még izgalmas volt, hiszen a vésztőiek két szépítő gólja szorossá tette az állást, ám a mérkőzés végére nagy különbség alakult ki a két fél között. A forduló után pedig a hazaiak az utolsó, a vendégek az első helyen állnak.

Vasárnap

Dévaványa – Szarvas 0 – 4 (0 – 1)
Gólszerzők: Somogyi J. a 29., Nagy D. a 67., a 77. és Magyar M. a 81. percben.

Az első félidőben még szoros volt a találkozó, igaz Somogyi góljával a Szarvas játszhatott előnyben. A fordulást követően növelte előnyét a szarvasi csapat, amivel el is döntötték a mérkőzés sorsát. Sikerükkel a Mezőhegyestől visszavették a harmadik helyet.


Megye II.

Újkígyós – Békés 1 – 6 (1 – 3)
Gólszerzők:
Varga P. a 9. ill. Gedó L. a 2., Kardos I. a 4., a 7., a 70., Oláh Zs. a 64. és Reszelő J. a 86. percben.

A mérkőzés eleje nagy gólesőt hozott, hiszen kilenc perc alatt négy találatot is láthattak a szurkolók, 1-3-s megoszlásban. A félidő már több találatot nem is hozott, végül pedig a Békés végig vezetett a mérkőzésen és komolyabb különbséggel sikerült nyerniük, amivel továbbra is élen állnak az eggyel kevesebb meccset játszó Békésszentandrás előtt.

Csanádapáca – Battonya 0 – 4 (0 – 3)
Gólszerzők:
Podina L. a 29., a 38., Liszkai L. a 44. és a 68. percben.

A Battonya mondhatni könnyed győzelmet aratott a Csanádapáca felett. A csapat a találkozó érdemi részét már az első félidőben eldöntötte, így pedig a hazaiak maradtak a kieső helyen, míg ellenfelük már a harmadik.

Sarkadkeresztúr – Lőkösháza 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Zsoldos Z. az 58. ill. Korcsok M. a 74. percben.

Nem hozott gólt az első játékrész, azután viszont a második félidő derekán megszerezte a vezetést a Sarkadkeresztúr. Előnyüket azonban nem sikerült megtartani, a 74. percben egyenlített és egy pontot mentett a Lőkösháza, akiknek idegenben továbbra sem megy, a címvédő csak a hatodik a fordulót követően.

Sarkad – Gyomaendrőd 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Zöld G. a 63. és Kurta L. a 79. percben.

Sokáig szoros mérkőzést hozott a két fél csatája, végül a második negyvenöt perc végjátékában a Sarkad bizonyult jobbnak, ami a hazaiak győzelmét jelentette. A Gyomaendrőd számára továbbra sem megy idegenben a játék.

Békésszentandrás – Doboz 4 – 2 (1 – 2)
Gólszerzők:
Virág I. a 35., Lós I. a 49., Kozák B. a 80., Koppányi P. a 90. ill. Szilágyi T. a 9. és Kopács Zs. a 33. percben.
Kiállítva: Lukucz I. (Doboz) az 58. percben.

Meglepetése kétgólos hátrányba került a Békésszentandrás bő félóra játék után, azonban a csapatnak a 49. percben sikerült egalizálni az állást. Az 58. percben emberhátrányba kerültek a doboziak, amit kihasznált a hazai gárda, a hajrában két gólt szerezve végül ha megizzadva is, de megszerezték a három egységet.

Csorvás – Bucsa 1 – 5 (0 – 2)
Gólszerzők:
Lengyel M. az 55. ill. Elek T. a 29., a 61., Lázók S. a 39., Kulik K. a 77. és Vámos A. a 80. percben.

Szűk fél órát kellett várni az első gólra, amit a vendégek szereztek. Az első találat után meg sem álltak, igaz a csorvásiak még szépítettek, de az egygólos hátrányt már ledolgozni nem tudták, ami így tovább nőtt a meccs végére. A bucsaiak kezdik elkapni a fonalat, ennek köszönhetően már a kilencedik helyen állnak.

Atletico Békéscsaba – Kunágota 0 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Prókai D. a 42. és a 82. percben.

Mindkét félidő végén talált egy-egy gólt a Kunágota, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megszerezzék a három egységet Békéscsabán. A sikerrel 10. helyen áll a Kunágota, míg az Atletico Békéscsaba csak a tizennegyedik.

Okány – Békéscsabai MÁV 2 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Nagy K. a 7. és Molnár J. a 45. percben.
Kiállítva: Zsömbörgi R. (Békéscsabai MÁV) a 85. percben.

Korán vezetést szerzett az okányi csapat, majd az első félidő legvégén tizenegyesből növelték az előnyüket. A sereghajtó MÁV szépíteni sem tudott ezen a meccsen, ráadásul a 85. percben egy játékosukat kiállítás miatt elveszítették, ami a jövő hétre nézve számukra nem jó.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenöt =