Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Megnehezítette a mezőhegyesiek dolgát a Vésztő, csapatunk bravúrosan nyert Kondoroson, minimális különbséggel győzött a Füzesgyarmat. Az MTE ismét komoly vereségbe szaladt bele, a Megye II-es derbit a Békés nyerte meg egyetlen találattal, míg az Újkígyós kilenc emberrel fejezte be a meccsét, de így is nyert a csapat.

 

Megye I.

Vésztő – Mezőhegyes 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Szlovák N. az 57. és Nagy Sz. a 78. percben.

Megnehezítette a tabella első felében lévő Mezőhegyes dolgát a vésztői csapat. A félidei gól nélküli döntetlen után a második játékrészben kettő gólt szerzett a mezőhegyesi csapat, amivel a meccset meg is nyerték. A Vésztő továbbra is hadilábon áll a gólszerzéssel.

Kondoros – Körösladány 1 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők:
Mihalecz I. a 41. ill. Papp Zs. a 60. és a 78. percben.

A papírforma alapján indult ez a mérkőzés, és a Kondoros lélektanilag nagyon jókor szerzett vezetést. A második félidő elejét aztán hiába nyomta meg a csapat, nem tudtak újabb gólt szerezni, csapatunk pedig Papp Zs. révén megfordította a meccset. Sikerünkkel a harmadik helyre jöttünk előre.

Jamina – Füzesgyarmat 0 – 1 (0 – 0)
Gólszerző:
Bajnók I. az 51. percben.

Megnehezítette a Füzesgyarmat dolgát a Jamina, ám a vendég csapatnak a második félidő elején szerzett egyetlen találata elég volt a három ponthoz, amivel az élre álltak a Kondoros botlásával.

Rákóczi Vasas – Szabadkígyós 4 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Tasi R. a 26., a 70., Murvai D. (ög.) a 36., Mazán N. az 59. ill. Szabó Z. a 41. percben.

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Rákóczi Vasas, majd még a szünet előtt szépített a Szabadkígyós. A mérkőzés végére viszont már csak orosházi gólok maradtak, így a több hiányzóval elutazó Szabadkígyós sima vereségbe szaladt bele Orosházán.

Dévaványa – Tótkomlós 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Tusjak G. a 14., Bakó B. a 71. ill. Barna L. a 60. percben.

Korán előnybe került a Dévaványa, aztán azonban nem jött az újabb góljuk, ami talán a mérkőzést is lezárta volna. Ennek köszönhetően a 60. percben visszajött a meccsbe a Tótkomlós, ám az újabb dévaványai vezetésre már nem volt válasza a Tótkomlósnak.

Szeghalom – Mezőkovácsháza 7 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Nagy M. az 1., a 61., a 77., Mészáros M. a 17., az 53., az 58., a 79. ill. Mittnacht T. a 3. percben.

A forduló leggyorsabb gólját Nagy M. szerezte, aki már az első percben betalált, azonban a 3. minutumban már jött is a vendég válasz. A szünetre minimális hazai előny alakult ki, a második félidőben viszont teljesen szétesett a Mezőkovácsháza.


Megye II.

Csanádapáca – Bucsa 1 – 1 (0 – 1)
Gólszerzők:
Kránitz A. az 59. ill. Bányai J. a 39. percben.

Az utóbbi hetekben menetelő bucsai csapat Csanádapácán is megszerezte a vezetést az első játékrészben, azonban mégsem tudtak nyerni, mert Kránitz 59. percben esett találatával egy pontot szerzett a Csanádapáca.

Újkígyós – Battonya 3 – 2 (2 – 0)
Gólszerzők:
Becsei N. a 30., Oláh T. a 44., Lakatos J. a 67. ill. Podina L. az 59. és Tóth Z. a 82. percben.
Kiállítva: Csatlós A. az 58., Becsei N. a 90. ill. Liszkai L. a 90. percben.

Már kettő-nullára vezetett az Újkígyós, amikor emberhátrányba került a csapat, és egy büntetőből szépített a Battonya. Ezután tíz emberrel újabb gólt szerzett az Újkígyós, de a Battonya a 82. minutumban újra szépített, így a hajrá igen izgalmasra sikeredett, olyannyira, hogy a mérkőzés végén még volt egy-egy kiállítás mindkét csapatból. Az Újkígyós megérdemelten szerzett három pontot.

Sarkad – Békés 0 – 1 (0 – 1)
Gólszerző:
Kardos I. a 28. percben.

Izgalmas mérkőzést hozott a Megye II-es rangadó, amin végül a békésiek egyetlen gólt szereztek, de ez is elegendő volt a győzelemhez. Ezzel a sikerrel továbbra is vezetik a Megye II-es tabellát.

Okány – Csorvás 2 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Bihari I. a 23., Balogh B. a 28. ill. Simon N. a 20. és Andrékó V. a 89. percben.

Ugyan a Csorvás szerzett vezetést ezen a találkozón, de az okányiak gyorsan megfordították az állást. Már-már úgy tűnt, hogy meglesz az újabb okányi győzelem, ám a 89. minutumban egy pontot mentett a Csorvás. Bosszankodhatnak így Okányban, hiszen ismét győzelmet adtak ki a kezükből.

Békésszentandrás – Békéscsabai MÁV 3 – 2 (3 – 1)
Gólszerzők:
Virág I. a 14., a 26., Sajben G. a 41. ill. Sipiczki A. a 3. és Takács K. az 57. percben.
Kiállítva: Zsömbörgi M. (Békéscsabai MÁV) a 86. percben.

Hidegzuhanyként jött a MÁV vezető gólja a harmadik percben, de aztán a hazaiak visszajöttek a meccsbe, a szünetben már három-egyre vezettek. A fordulást követően viszonylag hamar újabb gólt szerzett a MÁV, így a mérkőzés hátralévő része nagyon izgalmas volt, de egyenlíteni már nem tudott a MÁV. A vendégek ráadásul emberhátrányban fejezték be a meccset.

Gyomaendrőd – Atletico Békéscsaba 7 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Furka Zs. a 7., az 55., a 63., a 80., Kiszely M. a 67., Bányai R. a 81., Kovács Z. a 86. ill. Cservenák L. a 61. percben.
Kiállítva: Patkás G. (Atletico Békéscsaba) a 45. percben.

Korán előnybe került a Gyomaendrőd, majd a 45. percben emberhátrányba került az Atletico, ami meg is pecsételte a csapat sorsát. A második félidőben sorra jöttek a gyomai gólok, így a végére hét-egyes gyomaendrődi siker született.

Sarkadkeresztúr – Doboz 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Bakucz Z. a 48., Molnár M. a 90. és Balogh L. a 95. percben.

Nem volt ez túl sima meccs, mint ahogy az eredmény mutatja. A második félidő legelején szerezte meg a vezetést a Sarkadkeresztúr, de győzelmük csak a 90. percben vált biztossá Molnár M. góljával. A találkozó 95. percében is született még egy találat, de az már nem osztott vagy szorzott. Cserháti mester első mérkőzésén győzelemre vezette csapatát.

Kunágota – Lőkösháza 1 – 3 (0 – 2)
Gólszerzők:
Hajdú N. a 78. ill. Kovács J. a 16., Dajcs Á. a 27. és Orsós K. a 75. percben.

Idegenben is kézben tartotta ezt a meccset a Lőkösháza. A csapat a 16. percben szerzett vezetést, és a találkozó lefújásáig végig magabiztos előnyben voltak. A csapat sikerével a harmadik helyen áll a forduló után.

Kép: keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 8 =