Körösladányi MSK

Fontos győzelem a Rákóczi Vasas ellen

Értékes három pontot szereztünk a Rákóczi Vasas ellen szombat délután, ahol csapatunk szinte az egész mérkőzésen előnyben játszhatott, a vendégek csak futottak az eredmény után. Csapatunk végül négy-kettő arányban győzött, ezzel pedig pontszámban beértük a Rákóczit, illetve egy pontra vagyunk a dobogótól.

 

Nem sokat, mindössze tizennégy percet kellett várniuk a nézőknek az első gólra, amit ráadásul csapatunk szerzett. Egy szöglet után a vendég védők kifejelték a labdát a kapujuk elől, amit Kukla szedett össze, majd tekert középre, a hosszún pedig Bakos jól érkezett és megszerezte csapatunknak a vezetést. (1-0) Pár perc múlva újra eredményesek voltunk, Laksteter Kuklával összejátszva kicsiben végezte el a megítélt sarokrúgást, védőnk pedig oldalról a Rákóczi kapujába tekerte a pöttyöst. (2-0)

A másik oldalon ezután jött két komoly lehetőség, amiből azonban gól nem született. Kasiknak egy távoli lövésnél kellett bravúrral védenie, a kipattanót pedig Mazán a kapufára lőtte. Ezután a jobb oldalunkat futották meg a vendégek, jött is a centerezés, de a hosszún üresen érkező támadó nem érte el a beadást. A szünet előtt mi még egyszer eredményesek voltunk, Laksteternek passzolták fel a társak a labdát, aki megtartotta azt a tizenhatosnál, majd addig forgolódott vele, amíg jobbal a kapus mellett el nem tudta helyezni a lasztit. (3-0)

A fordulást követően nyugodtabban futballozhattunk, ez viszont újabb gólt nem eredményezett, sőt az 58. minutumban szépített a Rákóczi Vasas. A vendégek csakúgy, mint mi, szögletet végeztek el, Szabó N. pedig csúsztatott középen, a labda meg a hálónkban landolt. (3-1) A folytatásban Papp Zs. ugorhatott volna ki ziccerben, de játékosunk hosszan szöktette magát, így a kapus fel bírta venni előle a labdát, a másik oldalon pedig Tasi távoli lövése jelenthetett volna veszélyt, de Kasik a helyén volt.

A 82. percben vált kissé izgalmassá a találkozó, ekkor ugyanis Nyéki indult meg középen, és mivel nem léptünk ki rá, így kilőtte a jobb alsót. (3-2) Az összecsapás vége izgalmas lett, de végül mi tettük fel az i-re a pontot: Laksteter labdaszerzése után Komódihoz passzolt, aki elfutva Papp Zs. elé tálalt, fiatal játékosunk pedig a mattolt kapus felett a kapuba emelte a labdát. (4-2)

Összegzés

Megérdemelt győzelmet arattunk a Rákóczi Vasas ellen, ezzel a sikerrel pedig sikerült szépen zárnunk az őszi idényt. Csapatunk jelenleg az ötödik pozícióban áll, de csak egy pontra a dobogót érő helytől. Tavasszal hazai pályán folytatjuk a szezont, a Szarvas érkezik majd.

Körösladány MSK – Rákóczi Vasas SE 4 – 2 (3 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. a 14., Kukla Zs. a 19., Laksteter J. a 45., Papp Zs. a 90. ill. Szabó N. az 58. és Nyéki B. a 82. percben.
Sárga lap: Kiss S. a 40., Kormány L. a 49., Farkasinszki L. a 73. ill. Németh G. a 35., Szabó N. a 42. és Nyéki B. a 73. percben.
Jók: Viczián D. (a mezőny legjobbja), Kukla Zs., Farkasinszki L., Kormány L., Bakos J. ill. Szabó N., Nyéki B.

200 néző

Körösladány MSK: Kasik V. — Juhász D. (Vincze Gy. az 58’), Viczián D., Nagy S., Kukla Zs. — Kéki Cs., Farkasinszki L. (Papp M. a 75’), Kormány L., Papp Zs. — Bakos J. (Komódi B. a 77’), Laksteter J.

Rákóczi Vasas SE: Tóth K. — Szabó N. (Albert L. a 65’), Németh G., Ludányi P., Sajti B. (Kiss Z. a 75’), Vili M. (Tasi R. a 46’), Szabó Á. (Sindel R. a 69’), Nyéki B., Márki M., Simon R., Mazán N.

Antal János, a Körösladány MSK elnöke: A mérkőzés végkimenetele reális, ugyanis a helyzetek alapján több góllal is nyerhettünk volna. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik hozzásegítettek minket ehhez a remek félszezonhoz. Külön köszönjük a szurkolók kitartását és biztatását.

Polyák László: Sajnálom, hogy erre a fontos mérkőzésre nem tették oda magukat a játékosok, sok lehetőségünk lett volna a szorosabb eredmény elérésére, de mindig visszalöktük magunkat a szakadékba. Megérdemelt hazai győzelem.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + kilenc =