Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Első győzelmét szerezte meg az utolsó fordulóban a Megye I-es Vésztő és a Megye II-es Békéscsabai MÁV is, csapatunk is sikerrel vette az utolsó akadályt, csakúgy mint a Szabadkígyós is. A Gyomaendrőd kétgólos előnyből kapott ki, meglepetést okozott a Bucsa és az Okány is idegenben.

 

Megye I.

Mezőkovácsháza – Vésztő 3 – 5 (3 – 3)
Gólszerzők:
Balázs J. a 10., Mittnacht T. a 29., Bíró T. a 37. ill. Pálinkás R. az 1., Rotár P. a 11., a 13., a 88. és Papp D. a 64. percben.

Elég gyenge szezont produkált a két együttes, így az utolsó mérkőzésen mindkét fél a javításra készült. Ez az eredményen is meglátszott, hiszen a Mezőkovácsháza kétszer is felállt vesztes állásból, azonban a második játékrészben nem volt válasz a vésztői találatokra, így az első sikerét megszerezve a tizenegyedik helyen zárta az őszt a Vésztő.

Körösladány – Rákóczi Vasas 4 – 2 (3 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. a 14., Kukla Zs. a 19., Laksteter J. a 45., Papp Zs. a 90. ill. Szabó N. az 58. és Nyéki B. a 82. percben.

Bő húsz perc játék után már kétgólos előnyben volt csapatunk, a szünetre ez pedig háromra nőtt. A második játékrész végére izgalmassá tette a meccset a Rákóczi Vasas, de végül csapatunk magabiztosan nyert négy-kettőre.

Szabadkígyós – Dévaványa 7 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Telek B. az 5., Farkas F. a 7., a 65., Pozsár G. a 22., az 58., Milek B. a 46. és Farkas V. a 73. percben.

Szerényebben teljesített idén a Szabadkígyós is, viszont a csapat az utolsó mérkőzését magabiztosan nyerte meg a Dévaványa ellen. A hazaiaknak ráadásul olyan szempontból is szerencséje volt, hogy a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés új időpontjára már az eltiltott futballistáik is pályára léphettek.


Megye II.

Békésszentandrás – Csanádapáca 2 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Rácz A. a 20. és Lós I. a 67. percben.

A tabella alsó felében tanyázó Csanádapáca megnehezítette a Békésszentandrás dolgát, hiszen nem alakult ki komolyabb különbség a csapatok között, így sokáig izgalmas volt a találkozó. A Békésszentandrás idén még kétszer játszik, hiszen van két elmaradt meccsük.

Gyomaendrőd – Battonya 2 – 3 (2 – 1)
Gólszerzők:
Putnoki T. a 10., Kiszely M. a 14. ill. Árgyelán Gy. a 34., Liszkai L. a 68. és a 72. percben.
Kiállítva: Tímár K. a 60. ill. Kukula L. a 86. percben.

Nem úgy fejeződött be ez a találkozó, ahogy az elkezdődött a Gyomaendrőd számára. A vendéglátók negyedóra játék után már két góllal vezettek, ám a Battonya a szünet előtt szépített. A fordulás után már a 60. percben emberhátrányba került a Gyomaendrőd, ezt pedig kihasználta a Battonya, hisz Liszkai ezután duplázott, amivel nyert a Battonya. A 86. percben igaz a vendégeknél is volt egy kiállítás, de ez már nem befolyásolta a mérkőzést.

Kunágota – Békéscsabai MÁV 0 – 1 (0 – 1)
Gólszerző:
Takács K. a 29. percben.

A vasutas csapatot sokszor az ág is húzta idén, de a szezonzáró meccsre ez megváltozott. A nagy lejtmenetben lévő Kunágota ellen egy góllal sikerült nyerniük, ez pedig ősszel az első sikerük volt. A három pont ellenére maradtak az utolsó helyen, de hátrányuk így csökkent.

Sarkad – Bucsa 0 – 1 (0 – 0)
Gólszerző:
Tasi K. a 74. percben.

Nem volt könnyű dolga a sarkadi csapatnak Bucsa ellen, a szoros találkozón pedig meg is égtek a hazaiak, hiszen a Bucsa egyetlen gólt szerezve a hajrában megnyerte a találkozót, és mindhárom pontot elvitte Sarkadról. A hazaiak hetedik, a Bucsa kilencedik pozícióban zárta az őszt.

Újkígyós – Okány 0 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Kovács T. a 26. és Kocsis Z. az 53. percben.

Az ősszel jól menetelő Újkígyós az utolsó fordulóban nem kis meglepetést okozott azzal, hogy hazai pályán kikaptak az Okánytól, akiknek eddig idegenben nem sok babér termett. Az Okány számára nagyon jól jött ez a három egység.

Atletico Békéscsaba – Békés 0 – 4 (0 – 2)
Gólszerzők:
Kardos I. a 25., az 53., Oláh Zs. a 29. és Reszelő M. a 83. percben.

A listavezető Békés idegenben is hozta a kötelezőt, így az őszi szezont megnyerte a csapat. Az Atletico az utolsó előtti helyen áll, a csapatnak az utóbbi hetekben egyáltalán nem jött ki a lépés.

Sarkadkeresztúr – Csorvás 2 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Molnár M. a 9. és a 19. percben.

A Sarkadkeresztúr is sikeresen vette az utolsó akadályt, Molnár M. duplájával megszerezte a három pontot a csapat. A Csorvás elleni sima győzelemmel a nyolcadik helyre lépett előre a csapat, Cserháti mesterrel egyelőre sikeresek a keresztúriak.

Vasárnap

Lőkösháza – Doboz 1 – 2 (1 – 2)
Gólszerzők: Barcsay A. a 23., Balog Zs. a 28. ill. Korcsok M. a 45. percben.

A címvédő otthonában sem ijedt meg a Doboz, és az első játékrész derekán kétgólos előnybe kerültek. A szünet előtt a legjobbkor szépített a Lőkösháza, aztán a fordulás után már egyik csapat sem volt eredményes, így a félidei eredmény megmaradt a találkozó végére is. A második vonal utolsó meccsén kisebb meglepetés történt így.

Kép: keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tíz =