Körösladányi MSK

Így szerepeltek a Megye I-es csapatok ősszel

Amíg a tabella első felében elfogadhatóan szerepeltek a csapatok, addig a tabella legvégén több egyesület is szenvedett az első osztályban. A Mezőkovácsháza negatív meglepetés volt ősszel, ezzel ellentétben a mezőhegyesiek pozitív csalódást okoztak, míg a Szarvas lett a nevető harmadik a két „nagy” mögött.

 

  1. – Füzesgyarmat (30 pont)

Nyáron nagyon jól erősített a füzesgyarmati csapat, így nem volt teljesen meglepetés, hogy az élen zárták a bajnokság első felét. A csapat kiegyensúlyozottan teljesített, csak kétszer szenvedtek vereséget, viszont ez a két vereség elég volt ahhoz, hogy holtversenyben legyenek az élen.

  1. – Kondoros (30 pont)

Ahhoz képest, hogy nyáron még Kondoroson kérdés volt, hogy egyáltalán lesz-e csapat, nagyon jól teljesítettek ősszel, csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak a második helyre. Tavasszal talán kicsit nehezebb dolguk lesz majd, hiszen ősszel nyolc alkalommal játszottak hazai környezetben, ami számukra „könnyítés” volt.

  1. – Szarvas (25 pont)

A nevető harmadik lett ősszel a Szarvas. Ennek a pozíciónak leginkább a Rákóczi Vasas volt a várományosa, de végül a Füzesgyarmat legyőzésével a szarvasiak kerültek fel a dobogó legalsó fokára. A csapat számára az őszi idény talán nehezebb volt a tavaszinál, de úgy tűnik, hogy a gólgyáros Furár után maradt űrt sikerült betölteni.

  1. – Rákóczi Vasas (24 pont)

Az utolsó forduló után egy ponttal maradt le a dobogóról a Rákóczi Vasas, akik egyébként ismét meghatározó tagjai voltak a bajnokságnak. Érdekesség viszont, hogy az első hatosban lévő öt riválisukból, csak a Füzesgyarmat ellen tudtak nyerni, ez pedig „elég” volt ahhoz, hogy a dobogóra ne érjenek oda.

  1. – Körösladány (24 pont)

Remek őszt tudhat maga mögött a körösladányi csapat, hiszen egyetlen pontra vagyunk a dobogótól az őszi idény után. Szomorkodni sem sokszor kellett, hisz csak a Füzesgyarmat és a Szarvas győzött le minket, hazai pályán pedig egyszer sem szenvedtünk vereséget. Ennél jobb félszezonra nem is vágyhattunk volna.

  1. – Mezőhegyes (21 pont)

Kellemes meglepetés volt a Mezőhegyes is ősszel, a csapat a tavaszi gyenge produkció után az év végére meghatározó alakja lett a Megye I-nek. A megszerzett hatodik helyért sokat tettek, tavasszal merészebb álmaik is lehetnek, ha ezt a lendületet tartani tudják.

  1. – Szeghalom (18 pont)

A szeghalmi csapat már a tipikus középcsapat kategóriába sorolható, akik valamennyi meccsüket idegenben játszották le. Az élbolyból nem sok csapattól raboltak pontot, de több klub dolgát is megnehezítették. A tavaszi produktum után, ősszel picivel többre lehetett számítani, de lemaradásuk nem ledolgozhatatlan a tabella első felével szemben.

  1. – Szabadkígyós (13 pont)

A Megye I-es évek közül ebben a kiírásban szerepel a leggyengébben a Szabadkígyós, igaz a csapat őszét nehezítette a rengeteg eltiltás és sérülés is, valamint a csapatnál próbáltak fiatalokat is beépíteni a keretben. Mindenesetre ez csak három győzelemre volt elég, így szinte csak a rapszodikusan teljesítő gárdákat tudhatták ősszel maguk mögött.

  1. – Jamina (12 pont)

A tizenhárom csapatos bajnokságban a kilencedik helyre fért oda a jaminai csapat fél szezon után. Igazi meglepetést nem mutatott be a gárda, csupán a kötelező meccseket hozták, így a tabella alsó felében végeztek.

  1. – Dévaványa (8 pont)

A tavaszhoz hasonlóan ősszel is nehéz szezonon van túl a Dévaványa, akik ugyan nyolc pontot szereztek csak, de minden mérkőzésből próbálták a maximumot kihozni, ez pedig abban mutatkozott meg, hogy a Mezőhegyes ellen is pontot szereztek, de még a Kondoros dolgát is megnehezítették. Lelkesedésből tehát nem volt hiány, ez ősszel most erre volt elég.

  1. – Vésztő (7 pont)

A vésztői csapat nem a közelmúltban szerepelt ilyen gyengén, de a csapat igen balszerencsés őszön van túl. Összességében talán több lenne ebben az együttesben, de csak az utolsó fordulóban szerezték meg első győzelmüket, aminek köszönhetően a tabella végéről a 11. helyre ugrottak előre. Tavasszal már komolyabb céljaik nem lehetnek, de egy jobb folytatásban bízhatnak.

  1. – Tótkomlós (5 pont)

Tótkomlóson is folytatódott az, ami az év elején elkezdődött, a csapat próbálta ősszel is rendezni a sorait. A szezon első fele után nem sok babér termett nekik, a megszerzett öt ponttal csak a Mezőkovácsházát előzték meg.

  1. – Mezőkovácsháza (4 pont)

Az első meccsét megnyerte az MTE, aztán viszont nem az jött, amire a legtöbben számítottak. A Mezőkovácsháza az egyik nagy meglepetés a Megye I-ben, hiszen a nyári igazolások után nem az történt, amire számítani lehetett. Ők kapták a legtöbb gólt ősszel, az utolsó helyen zártak, vélhetően erre legrosszabb álmaikban sem gondoltak volna nyáron.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 5 =